Любители на котки - Тема 173

• 32 447
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Нашият Сивчо не свиква с кучето Лара, тя го игнорира, той обаче се заяжда с нея и е готов да я напада. Тя е 35 кг., той 4 кг, добре че е умно и послушно куче, ама котаракът е хулиган. Живял е на улицата 4 години преди да го приберат във вет. клиника и се пази като напада. Винаги той подхваща кавгата. Добре, че в двата пъти когато да се били съм там и ги разтървавам.
Маслин той пък в клетка пораснал от малък и не знаеше какво е куче, сега са другари с Лара. Гледам го, че ходи да успокоява Сивия, миличкия ми Маслин, дето не дава да го гушкаш .

# 496
Това с кашона много ми хареса:)
У нас има ли кашон, все някой е в него да го пази и маркира. Дори ако половината котак виси вън от кашона

# 497
  • София
Ей ги диванетата от тази вечер. Кръстила съм файла "въргал" Simple Smile

Отдавна не сме намирали откъснати перчеми. Оникс даже имаше раничка (малка) на задната лапа, където нямаше козина.

btw Разглобили са играчката и са скрили въртящата се част с перото. Кой знае къде са я мушнали.

# 498
В хотел Маринела ще има на 25. и 26. т.м. изложба на котки:
https://www.facebook.com/events/391161079576199/?privacy_mutatio … _history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22multi_join_nearby%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22suggested_events%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A[]%7D]%22%7D&__xts__[0]=68.ARCSQyZeNcXUXZ8t7Rfl9c0haaGXTt6V6BR7OZLvkOq-3M7I2Vr4YTm3l2V96Ub8zevipqWCYELpqhj3CxUQ3W9N5Vw2zuD1TqQef5RxP1K4Uw9vmv8ztCY0IKGDj3Rhz1QqhuCwjTwMWamtaeg_ylxmsYxYUOpXWExd155JtCMFJ7LBELbCtQ5kWFmifoewud8dU94fTOTqprF-5EWZ6dNH9WByGEBC7uHfS6RdfxzV_s0gBW4l1WiFfOtpAzDMRaSUjS5EN4ihMmp9BrW1b4P-PCWILPN9

# 499
О, милата Джуджи. Пожелавам и бързо да се оправя и да няма повече такива поражения.

# 500
Имам малко странен въпрос. Котешката екзема има ли някакви прояви при котките? Може ли човек да бъде заразен с такава, а на котката видимо нищо да й няма?
Дъщеря ми има атопичен дерматит, но преди време се беше появило едно петно отстрани на прасеца, а там по принцип не й излизат. С времето изчезна, но се замислих дали може да е било котешка екзема и да сме го сбъркали? По котката видимо няма нищо.

# 501
  • Бургас
Харко играе с бонбон лукче:

Част от играта е да го пъха зад шкафа и да. бърка,за да го извади:

Мишката и другата му любима играчка са завързани за дръжките на гардероба,редовно си ги пердаши.
Голям смях е с него.

# 502
  • София
Дъждец, пуснете изследвания.
По принцип петната са доста типични и не би трябвало да се объркат.
Преди много години се сдобих с петно от микроспория. С една съученичка галихме улично коте и на двете ни се появиха еднакви петна. Излекуваха ни.

# 503
  • В Космоса
Здравейте!
Дъщеря ми много иска коте, от няколко години мрънка и желанието и става все по-силно, тя все по-настоятелна и тъжна, че бием отпор. С мъжа ми обичаме много котки, но основният ни проблем е, че повече обичаме да пътуваме. Възможно ли е да се съчетаят двете неща? Казват ми, че по-добре да не мъчим животинчето, ако често ни няма вкъщи...

# 504
Котките се самоотглеждат, но все пак зависи от конкретното животно. В един момент те се привързват към нас, така както ние към тях и ако ни няма по задълго тъгуват, търсят ни, "плачат", а някои стават отмъстителни и правят поразии. Много зависи от характера на дадено животно, от това как е свикнато и какво понася самото то. Ако го оставяте за кратко не е проблем да бъде само, но дългите и чести отсъствия не съм сигурна, че са подходящи, ако ще отглеждате домашен любимец. Той е голяма отговорност и ангажимент, повече от това да отглеждаш бебе или малко дете, защото за разлика от децата, които с порастването си стават самостоятелни, то животното, колкото и да порасне си остава бебе по отношение на грижи и отглеждане. Та, не знам какво да ви посъветвам. Отделно, че и вие ще се тревожите за животинката, когато сте на път и далеко от нея.

# 505
Здравейте! Преди две седмици котаракът ми на 9 години падна от петия етаж и получи луксация на раменна става на предната лапичка. Лекарката ми препоръчва операция на раменна става в Стара загора. Котето вече се възстанови и покорява върхове в апартамента- качва се на всички възможни високи места и скача оттам, но куца. Чувствителността на лапичката е запазена, понякога стъпва и на нея лекичко, понякога я държи подвита. Мъжът ми не иска да му правим операция. Смята, че не е добре отново да го тормозим с упойки и интервенции. В нашия град също правят такива операции, но не знам доколко са добри. Предвид състоянието на хуманната ни медицина, се съмнявам малко. Какъв съвет ще ми дадете- да го оперирам ли, или не?

# 506
Съжалявам, че постоянно правя аналогия с куче, но с такъв любимец имам опит. Преди година куча скъса кръстни връзки на задната лапа. Районният ветеринар определи травмата като луксация, намести и предписа обезболяващи и зеленоуста мида. Близо месец кучето куца и видимо търпеше болки. При консултация в клиника, направиха снимка и обясниха, че без операция няма да мине. Трябваше да се избере един измежду два оперативни метода. Свързах се с най-добрия оператор ортопед и той определи каква ще бъде операцията. Тя продължи 5 часа. През това време са реконструирали крачето, защото на мястото на травмата се е образувала съединителна тъкан, която пречела на инплантирането на остеосинтетичен материал. Убедена съм, че загубата на време вреди на животното. Желая успех. От Сф. съм и бих посочила клиника, но както разбирам, Ви е далеч.

# 507
Благодаря много, Шарлот! Утре сме на консултация в друга клиника, където във вторник идва доцент от Стара Загора. Дано успеем да се доредим до час. И аз не мога да си представя да го оставя да куца така. От друга страна ми се къса сърцето , че трябва да го подлагам на стреса от упойката и операцията, последващото възстановяване. Ужасно се чувствам виновна, че му причиних всичко това. Толкова години внимавахме и обезопасявахме, а белата стана за секунди- реших да не дръпна плъзгащите комарници на терасата, докато вляза в кухнята да си взема чашата с кафето и той през краката ми се втурна да се катери по тях и тупна долу. А бях видяла, че спи. Ще видя какво ще каже доцентът от Стара Загора, само дано не навредя повече на животинчето.

# 508
Здравейте! Преди две седмици котаракът ми на 9 години падна от петия етаж и получи луксация на раменна става на предната лапичка. Лекарката ми препоръчва операция на раменна става в Стара загора. Котето вече се възстанови и покорява върхове в апартамента- качва се на всички възможни високи места и скача оттам, но куца. Чувствителността на лапичката е запазена, понякога стъпва и на нея лекичко, понякога я държи подвита. Мъжът ми не иска да му правим операция. Смята, че не е добре отново да го тормозим с упойки и интервенции. В нашия град също правят такива операции, но не знам доколко са добри. Предвид състоянието на хуманната ни медицина, се съмнявам малко. Какъв съвет ще ми дадете- да го оперирам ли, или не?
Ах, миличкия! Трудно мога да дам съвет, но вътрешно нещо ми казва, да не го оперирате, че ще си се оправи от самосебе си травмираното място. Нашата Съни (също на 9 години) е сървайвър от падане от 6-и етаж. Била е със разместен таз. Доста време е лежала само на една страна. Жената, която тогава ѝ беше стопанка, отказала да я оперират, искали ѝ 300 лв тогава и тя решила да не ги дава. Минали са 3 години от травмата. Жива, здрава и напълно възстановила се е. Аз друга такава непохватна котка като нея не съм виждала, разбрах как е успяла да тупне от 6-ия етаж. Като са я намерили, била стояла неподвижно. Сама се излекувала със лежане доста време на едната си страна.

# 509
  • София
Като "мама" на оперирано коте след скок от 4етаж (покрив), да си дам моите два цента:

Моят счупи предна дясна лапа (китката). Има сложена титаниева пластина, китката не се подвива (както се подвива китка под тяло), но има напълно възстановена  двигателна активност. Операцията беше в Син кръст. Докторът каза, че е можело да зарастне лапата и сама, но цял живот ще куца.

Общи условия

Активация на акаунт