Любители на котки - Тема 173

• 32 446
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря много за споделените мнения, момичета! Родата е на мнение, че не трябва да го оперираме. Аз не знам какво да мисля, а синът ми само е твърдо за операцията. Котките са невероятни във възстановяването и приспособяването. Котьо ще се справи и ще намери начин да е активен, но няма шанс да не куца. Друг е въпросът, че той вече повече време прекарва в сън. Напъхва се някъде под завивка и спи по цял ден. От време на време получава сигнали от космоса и почва да търчи из къщи, но се случва все по- рядко. Одъртява вече.
   Утре ще видя какво ще кажат в клиниката. Ето го моят парашутист. Едно изключително добро и кротко същество.

# 511
  • София
Упойката минава и заминава, стресът – също. Важното е да се оправи Simple Smile

# 512
Ама много е хубав този парашутист. Има много изразителна добра муцунка.
Гуш от нас със Сина. Hug

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 20:17 от cardhu

# 513
Голям хубавец!

# 514
  • Варна
Аз подкрепям операцията за му оправят лапата на парашутиста. Да куца доживот едва ли ще е единственото последствие. Мисля,че ще се отрази на цялата му подвижност. Преценката за упойки и т.н. нека е на лекарите.
Нашите двама калпазани така играли, че на сивия окото му одраскано. Сега трябва да слагам капки на всеки час, а той не дава. Никаква идея нямам как да слагам тез капки, бута с лапата и си върти главата душичката стресирана от мазането на устата за раните. Тя поне вече е чиста една седмица.

# 515
Catley, може да не са много, но в България има ветеринарни хирурзи, които са наистина добри и понякога правят чудеса. Нямам опит с котка, но имам опит с куче с тазобедрена луксация след падане. Операцията (в София) беше сериозна, но успешна и то на много възрастно куче (имаше притеснения дали ще издържи упойката, дали няма да има усложнения, дали възстановяването няма да е много бавно и трудно). Възстановяването беше невероятно бързо, дори лекарите се изненадаха, а това да видиш, че животинката ти не се мъчи и се движи както преди е най-голямата награда.

Съвет не мога да дам, защото винаги има риск. Най-добре е да се направи консултация със специалист и да се прецени какво да се прави.

Когато трябва да взимам подобни решения, лично аз много се тормозя дали правя правилното нещо и дали няма да навредя повече, отколкото да помогна. Но с годините установих, че предпочитам да знам, че съм опитала всичко възможно, за да помогна, вместо след време да се укорявам, че не съм направила достатъчно.

# 516
Жълтурите са си по принцип добродушни котета. Simple Smile При тях няма ревност, отмъщение, гледане на криво..., игриви са, гальовни, умни, умерени, комуникативни, ловци и... направо ей сега отивам да му изям на едното тумбачето. Blush
Ако някой си търси жълто, да свирка. Ей го наш Спиди. Има и абсолютен негов брат близнак - Шайн. И двамата са на по 6-7 месеца и ще бъдат научени да бъдат дворни, ако някой не ги поиска преди това. Татко им е наш Слънчи.

# 517
Много се изкушавам за едно рижко. Обаче не знам моят поспалан страхливко, как ще го приеме. На възраст е вече с навици, да не вземе да си покаже рогцата, или по-скоро обратното, съвсем да изпадне в депресия, и да се почувства отхвърлено. Голямо Йори ми е…

# 518
Джуджка днес е в цикламена превръзка, много й отива.
Довечера ще й зашият раната, защото иначе дълго и упорито ще зараства.
Много й е тънка, фина, прозрачна кожицата. Като на заек, каза докторката. Направо така прозира всичко…

# 519
Наистина ѝ отива цикламеното, ама без превръзка си е по-хубава. Така че, да минава бързо раната! Simple Smile
Я снимай да видим "кълвача", дето я е клъвнал. Искам да му видя и на него физиономията. Simple Smile

# 520
Ето го, ни лук ял, ни лук мирисал. При това е с един счупен и умъртъвен зъб. Саблезъбчо Simple Smile
Как да видиш физиономия в това черно космато нещо Simple Smile

# 521
# 522
  • София
Разкошен е саблезъба. Бързо оздравяване на Джуджка.

При Оникс явно раничката е била само повърхностна. До скоро имаше голо петно, но сега е пораснала козина и не си личи къде е бил одран.
Днес ги ресах с фурминатора и е УжасТ. Поне седят/лежат кротко. Оникс го минах няколко пъти и с лепяща лента. А Аш прие лентата за играчка. И двамата ръсят косми, но при Оникс е повече.

Поръчах маслото, което показа малката лисичка. Ще видя дали ще има ефект и дали изобщо ще го искат.

# 523
  • Бургас
И аз се изкушавам за жълта или трицветна гад,но...не знам Бялата гад как ще ги приеме,а ако новото коте бие и тормози Харко,ще ми е мъчно.
Има някакъв шанс евентуално ако никой не осинови едно наше котенце(от котката на баба),да видя дали ще се разбират.
Спасено е,прибрано е,но временно.
Не е красиво,но на двора/навън няма как да оцелее,след сбиване явно с друго животно му е пострадало езичето и няма как да пие само вода,яде пауч само.
Ако някой пък иска такова котенце,може да пише.В момента е в София,но вероятно може да се доведе в Бургас.

# 524
Готова е. Но как ще опазим тази превръзка …

Общи условия

Активация на акаунт