Любители на котки - Тема 173

• 31 895
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Под моето легло и преди Харко живееше невидим трол,който ядеше чорапи и крадеше шноли.
Сега тролът има бял помощник с рижава опашка...

Сина е прекрасен!

Баща ми не иска Харко.
Все съм на работа,той го пускал и Харко,от любов явно,го е хванал здраво за крака и го е нахапал.
Казах му,че аз котарака няма да махна,да не го пуска.
Не иска да разбере,че котето играе.
Да съм го възпитавала...
И как по-точно се възпитава котка...
Лошото е,че баща ми е все в готовност да го срита,явно бялата гад е била пак в действие.
Аз обаче няма да търпя да се рита котето,какво ли не може да се случи,някой да има съвет,по който да се избегнат разправиите и всички да са доволни?
Ако не пускам Харко да играе поне в коридора или кухнята,хапе и бие мен.

# 571
Мария, заключвай ( и взимай ключа) Харко в твоята стая, докато си на работа. Пускай го в кухнята и в коридора когато баща ти не е там.

# 572
Изабела вече почти 2 месеца ,когато ходи до тоалетна ( 2 пъти на ден) изпражненията са и неоформени (редки) Пихме какви ли не лекарства(в момента също) ,специална храна ,от няколко дни и сироп за диария и положението си остава същото Sad
Вече се чудя какво да правим....
Иначе не сваля килограми ,играе всичко друго е супер.
Бих пробвала да давам пробиотик, ако такъв не е даван досега. Доволна съм от Fortiflora Cat на Purina (обикновено е на цели опаковки по 50 бр., но в petmall и в някои ветеринарни кабинети се продават единични прахчета). Но ако е нещо по-сериозно здравословно, пробиотик няма да помогне.

Другото, за което се сещам, е прехранване. Ако котето има свободен достъп до храна непрекъснато и е много лакомо, може изпражненията да са доста по-меки и редки. Това и непоносимостта към определени видове храна са по-безобидните възможни причини, другите варианти са за консултация с вет.

# 573
Моят има лека диария винаги, когато хапне пауч, иначе е постоянно на гранули. Явно нямат нужда от толкова течна храна. Иначе за унилото коте, може да му има нещо, заведете го на вет, те нямат език да си кажат…

Това е причината да не им давам.След пауч изхожданетона Зак е меко и неоформено.Другата е,че вет ки е кязвал,че пауча е маркетингова храна и аз го вярвам.

# 574
Ан Мари, от кои каишки успокоителни беше доволна?
Бени скубе Ади като играят, няма рани или изтръгнати косми, но го е подстригал на места

# 575
  • София
Изабела вече почти 2 месеца ,когато ходи до тоалетна ( 2 пъти на ден) изпражненията са и неоформени (редки) Пихме какви ли не лекарства(в момента също) ,специална храна ,от няколко дни и сироп за диария и положението си остава същото Sad
Вече се чудя какво да правим....
Иначе не сваля килограми ,играе всичко друго е супер.
Бих пробвала да давам пробиотик, ако такъв не е даван досега. Доволна съм от Fortiflora Cat на Purina (обикновено е на цели опаковки по 50 бр., но в petmall и в някои ветеринарни кабинети се продават единични прахчета). Но ако е нещо по-сериозно здравословно, пробиотик няма да помогне.

Другото, за което се сещам, е прехранване. Ако котето има свободен достъп до храна непрекъснато и е много лакомо, може изпражненията да са доста по-меки и редки. Това и непоносимостта към определени видове храна са по-безобидните възможни причини, другите варианти са за консултация с вет.
И аз харесвам този пробиотик и е помагал,но този път и след 10 дневно даване нямаше ефект.Лакома е Изи определно,откакто я кастрираха качи 1,500 кг.за месец и половина.Сега е закотвила и не мърда нито нагоре ,нито надолу.Давам и около 60 гр. суха храна,която разпределям на няколко пъти .
Беше на Гастро ,месец и  пак никакъв ефект и сега си хапва нейната храна.Ветеринр я следи ,но вероятно ще  трябва да се правят други изследвания ...
Сега от 3 дни и давам един гел "Дафорте" специално за диарии и пак нищо...

# 576
Нашето диване лапа всичко, каквото му дадем. Днес като скачаше след една муха и размахваше лапи на всички страни, одра детето. Тя си ми е ревлива. А Сина, милия, като се сконфузи, скри се под леглото. От обед, чак сега изпълзя. И с наведена глава се свил, много жален. Че като го погалихме, радоооооост. Всичко разбират, душиците.

# 577
При мен за дирия помогна - диета само с месо (сварено пилешко за бебе коте, а сурово свинско за въсрастно коте), без да смесвам с пауч, пастет или гранула.

# 578
  • София
Ще и сваря,но не съм сигурна дали ще го яде,защото съм и давала няколко пъти и винаги е отказвала.Еидвлс съм се вече в чудо! Confused

# 579
А, сурово свинско, ако предложиш? Поне 3-4 дни трябва да захраниш само с месо, за да подейства диетата.

# 580
Оризова вода и без мокра храна за временно?

# 581
  • София
А, сурово свинско, ако предложиш? Поне 3-4 дни трябва да захраниш само с месо, за да подейства диетата.
Ще опитам и това ,дано хапва ,но е много капризна.
noragami,мокра храна не и давам въобще!

# 582
  • Бургас
Мария, заключвай ( и взимай ключа) Харко в твоята стая, докато си на работа. Пускай го в кухнята и в коридора когато баща ти не е там.
И това е идея,ще сменя бравата...
Харко не може да си отваря вратата и сега,иска,не иска,стои в стаята.
Баща ми си е нон стоп вкъщи,но през повечето време спи или гледа телевизия.
За всеки случай го наплаших,че умре ли котето,ще се прави аутопсия и ако причината не е естествена смърт...ще си носи последствията.
Човекът е от село и всички знаем на село как се отървават от нежелани животни.

# 583
  • София
Ан Мари, от кои каишки успокоителни беше доволна?
Beaphar - от Нечовешки магазин
Не знам защо бях останала с убеждението, че фирмата е турска. Заговорихме се с една продавачка от зоомагазин и тя ме поправи, холандска. Каза че продуктите са хубави. Имало и хапки, но не съм търсила.

# 584
Благодаря много, ще ги изчакам една седмица да видя дали не е било моментно, и ако не, другата седмица ще им взема и на двамата. Сега ги пуснах на терасата да гледат, играхме и 40 минути, дано съм ги изморила и нямат сили за друго.

Общи условия

Активация на акаунт