Любители на котки - Тема 173

• 31 851
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Когато поставях ваксината (годишна) на Аш ме попитаха дали ще има срещи от 3ти вид с диви животни, за да му поставят и ваксина за бяс. Не съм слагала. За сега е излизал само в квартала, диви животни нямаме.
Ако живеем в къща и щъка свободно навън бих се замислила.

# 721
  • In the land of Never Never
Вярвате ли, че котките пазят от демони и зли сили? Сериозно питам, скептичните и невярващите да не се смеят. 😃
Не съм сигурна, че пазят, но смятам, че те са много чувствителни и усещат негативни енергии наоколо.
Усещат също и къде са положителните енергии. Казва се, в нова къща пусни първо котката, и виж къде ще легне, там е най-доброто място в къщата да сложиш леглото или дивана си. Или може би усещат местата, които са най слънчеви и на завет.
Коментарите за черните котки и виното ме подсетиха за едно градче в Германия. Казва се Цел (Zell) и е на река Мозер. Производители са на вино "Черната котка", но покрай него всички сувенири са с черни котки. Joy
Обаче жива котка не видяхме. Joy
Преди няколко години ходих в Черна гора, гр. Котор е град на котките, пълно е навсякъде с котки, и в магазините за сувенири може да се купят супер оригинални и интересни неща с котки. Разбира се, и градът е много красив, старинен и със своя атмосфера и си струва да се разгледа.
Седнахме навън в един ресторант, и в някакъв момент една умилкваща се под масата котка скочи на масата и се опита да отмъкне рибата от една от чиниите. Келнерите бяха доста притеснени, но ние го приехме нормално. Е, не успя все пак да отмъкне рибата, реагирахме навреме и не й я дадохме. Grin

# 722
Недоволна, ваксината за бяс е задължителна за пътуване в чужбина. Ред соул, благодаря!

# 723
За Котор и аз споделих по-горе:) дебели гледани маци има и там. На спец. Уважение са

# 724
  • София
гр. Котор е град на котките, пълно е навсякъде с котки, и в магазините за сувенири може да се купят супер оригинални и интересни неща с котки.
Да, даже се майтапехме, че името на града идва от "кот". Joy Снимки:
Скрит текст:

Тази мацка беше крайно невъзпитана. Simple Smile Изпишка се пред всички в горната част по това наклоненото вляво, при което се стече една стабилна вадичка надолу. Joy

Една умряла от жега наскоро кастрирана маца:

А този сладур сподели обяда ни:

От известно време сувенирите, които купуваме са задължително котки - магнитчета, фигурки, чаши. Joy Миналото лято направихме една доста дълга екскурзия. Почти от всеки град взехме нещо за спомен, но безспорен фаворит ми е един риж котарак с тумбак от Шибеник:

Скрит текст:
Тук е още на витрината с големия си "брат" и още един ухилен симпатяга:

А тук вече е вкъщи, сниман за списъка заедно с други двама от същия магазин:

Рядко купуваме повече от 1 сувенир от град, но идеята беше тези двамцата да броят рибите на рибарите от Кефалония Joy:

А това е един специален котарак от Дубровник. Преди 4 години е изчезнал. Хазяинът ни предполага, че се е качил в колата на някой турист. Малко преди да отидем, случайно го открил на около 50-60 км от Дубровник. Познали са се и си го е прибрал.

# 725
Странно, изобщо не съм забелязала котките в Котор... Наистина го разгледахме набързо, но чак да пропусна котки ми е много странно. Но това беше преди 8 години, може тогава да не са били много.

# 726
  • София
Странно, изобщо не съм забелязала котките в Котор... Наистина го разгледахме набързо, но чак да пропусна котки ми е много странно. Но това беше преди 8 години, може тогава да не са били много.
Самият факт, че въртят яко бизнеса със сувенири на котешка тематика, показва, че не е съвсем отскоро. Но като брой котки по улиците определено не са повече от другите градове по крайбрежието. Просто которчани са по-предприемчиви. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 727
Досега сме дали цистал кат за вътрешни паразити и неозтомозан за външни.Преди да тръгнем го изкъпах и нямаше нищо по него.  Като сравня преди това как беше налазен ... Малък бил за пипета зад вратлето според пловдивския лекар. Засега напръскахме двора и другите котки с айкън  Свекърва ми каза, че преди са ваксинирали големите котки, ще поразпита пак, тук има ветеринарен лекар.
Sparkles, за да оцелее сред толкова котки, е много желателно да се ваксинира. А докато това става (2 дози през месец), трябва да няма контакт с други котки, да е прибран. Ваксината Purevax може да не се слага всяка година, ами през 3 години. Идеална за дворни котки. Покрива 3 коварни котешки вируса.
Иначе, поздравления, за мечтания котешки живот, който сте му осигурили! От това по-хубаво, да си ловува на двора и да има покрив на главата за през студените месеци - няма.

# 728
  • In the land of Never Never
Самият факт, че въртят яко бизнеса със сувенири на котешка тематика, показва, че не е съвсем отскоро. Но като брой котки по улиците определено не са повече от другите градове по крайбрежието. Просто которчани са по-предприемчиви. Stuck Out Tongue Winking Eye
Страхотни сувенири сте събрали, Таня! И аз съм с тази мания, ако има сувенир с котка, от където й да е, купувам него, обикновено гледам да не е повече от един от едно място, защото няма как да правя музейна експозиция вкъщи. Най-добре е магнит за хладилник, не заемат място и няма да им бършеш праха.Smile
Гледам да купувам също и практични неща, които се ползват, ето това е сувенира ми от Котор, който е и подложка за горещо, и котета изглеждат досущ като Васко и Дуся. Не можах да устоя, въпреки че струваше доста скъпо. Smiley
Цитат

# 729
  • София
Много сладка подложка!

При мен сувенирите са доста.  Joy  Не случайно им правя списък кой от къде е и от кога е. Joy Но късно се сетих да го правя и има няколко фигурки, които не мога да се сетя от къде са. Joy

# 730
# 731
Ех този сив топчест сувенир!!!:heart:
И сз имам доста сувенири котки.
Имам си и котешка стена

# 732
  • Варна
Това съм аз сутрин, на нощното ми шкафче е:

И чаша за кафе имам, с чинийка на лапички, но е малка за конската доза кафе, която поглъщам рано рано.

# 733
  • Бургас
Аз имам гоблен с ушити котета.Майка ми шие гоблени.
Ама е в стаята на сина,а там е забранено да влизаме.
Най-вече на Харко не бива да влиза,събори на два пъти геймърските слушалки и изпадна в немилост.

Ей това си е тормоз всеки път,щом вляза в тоалетната...

# 734
Мария, котаракът никога не пропуска да влезе при мен в тоалетната. Тормоз е, но го преживявам.
Но на него му е голям проблем, че ММ не го пуска вътре, когато той е в банята. Simple Smile И започа едно жално мяукане пред вратата, всяко с по-висок тон, после придружено с дране и къртене по вратата. Ужас.

Общи условия

Активация на акаунт