Любители на котки - Тема 173

• 31 919
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Soft Click, не знам колко са ви близките тези хора, но аз лично бих си пестила гостуването им.
Както писа funn, всеки гледа от собствената си камбанария.

# 541
  • София
Колко спокойно стои на стола! Няма ли мераци да "опознава света" - т.е. да излиза извън вашата територия?

Той добре познава този "свят"-  тук порасна, тук живее 9 месеца в годината.
Тук съседските кучета бягат от него като тръгне към тях. И котките го познават и знаят кой е шефът .
Вече си е отвоювал територията отново (тази година окъсняхме- 5 месеца останахме в София и малки нахални котарачета  му бяха "превзели владенията", та имаше бой, имаше и лекарска намеса).
Територията му е доволно голяма.
Иначе излиза- разхожда се в гората, ходи и с нас на близки разходки.   Пък и вече не е младеж, на 5 е, поулегна момчето 😻😹

Ей го, гушнал се е между нас пак (навън вали яко) и си мъркотка доволно. 😻

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 00:18 от AnyHr

# 542
Да споделя за пациентката. С толкова молба висеше по прозорците, че я съжалих и я пуснах вън. В момента си лежи без грам кал и чиста и здрава превръзка.

# 543
Едни зелени очи. Маца усеща като я снимам и винаги застава в безинтересни пози, с измъчено изражение.

# 544
  • София
Аз подкрепям операцията за му оправят лапата на парашутиста. Да куца доживот едва ли ще е единственото последствие. Мисля,че ще се отрази на цялата му подвижност. Преценката за упойки и т.н. нека е на лекарите.
Нашите двама калпазани така играли, че на сивия окото му одраскано. Сега трябва да слагам капки на всеки час, а той не дава. Никаква идея нямам как да слагам тез капки, бута с лапата и си върти главата душичката стресирана от мазането на устата за раните. Тя поне вече е чиста една седмица.

Мира Иванова, лесно се слагат капки на котка, стига да знаеш чалъма. Стискаш самата котка под дясна мишница, слагаш палеца и показалеца съответно на горен и долен клепач, с останалите пръсти обхващаш мячешката главичка. ЗАТВАРЯШ С ПРЪСТИ ОКОТО И ДЪРЖИШ ТАКА! Слагаш капката в началото на окото, откъм носа, при ЗАТВОРЕНО положение! Едва след това с пръстите разтваряш оченцето и пак затваряш няколко пъти, за да се нанесе капката по цялото оченце. Накрая целуваш котката, задето е била такъв търпелив пациент.
Майтапа настрана, но понеже те не съзнават, че ги лекуваме, за тях капките са попадане на чуждо тяло в окото, и с всички сили се стремят да го избегнат. Когато оченцето е затворено, точно този травматичен момент се избягва.
Описаната манипулация е за десняци! Ако си левачка, обръщай обратно позицията.

# 545

Ластиците за коса на детето изчезват. Любима играчка са на Сина и що докопа, влачи нейде и крие.

# 546
Сина е невероятен красавец, при това с излъчване на диво животно, а не на домашна котка.

# 547
  • София
Прилича ми на пума- умален модел.
Много е красив и екзотичен 😻

# 548
Такъв е, момичета. И ври и кипи от енергия. В родословието му е пълно с шампиони, значи носи добри гени. Голяма радост ни е и най-много мен ме радва, че е толкова гальовен и любвеобилен.

# 549
cardhu, страхотна снимка!

Вкъщи обаче подобен ластик беше глътнат от единия котарак след игра, разбрах чак като го повърна на следващия ден с топка косми. След това започна умишлено да краде ластици и да ги яде (само не се смейте, не знаете за какъв ужас става въпрос). Затова е добре да се внимава с ластиците.

Ето го диването:

# 550
  • Крайбрежен район
Съгласна съм, внимавайте с ластиците! Те са опасни за котките!

Всички тези ластици са извадени от стомаха на котката на снимката. Когато стопанина вижда, че има нещо нередно с нея я води на ветеринар. След направена рентгенова снимка установяват, че има нещо странно в стомаха и червата на животното. Направена е незабавна животоспасяваща операция, която струва на собственика 3.500€.
Надявам се тази информация да стигне до възможно най-много стопани на котки и никой да не преминава през подобна уплаха, ужас и разбира се такива огромни финансови разходи.

# 551
Ще внимаваме с ластиците. Сина не ги дъвчи, само ги подмята и гони, но ще гледам да ги  открия всичките и да ги прибера.

# 552
Каква порода е Сина?

# 553
Сина е абисинец.

# 554
Мой познат, румънец, ми прати видео как котката на дъщеря им рови в шкафчето в банята, над мивката, за да си търси ластици по портмонетата:)

Общи условия

Активация на акаунт