Любители на котки - Тема 173

• 31 887
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Това коте  е като братче на Харко.
Дано се чувства добре на село,ваксинирайте го и го обезпаратиявайте редовно,за да е здраво.
Казаха ми за някакви капки в пипета, които се капят на няколко веднъж месечно на вратлето на по-големи котета и така нищо не ги хапе. До нас има зоомагазин и там човекът ми даде неостомозан и цистал кат и каза за капките. Досега не сме водили котето на лекар, просто гледахме до му помогнем да се позакрепи. Човекът в магазина спомена, че за ушите най-добре ще покаже микробиология в някой ветеринарен кабинет, но щом е като твърда коричка можело да е ушна кал (показах му снимката). Мислите ли че може да е просто ушна кал (не се чеше)?

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 12:09 от Sparkles

# 601
Нашето коте също е прибрано от улицата. От вътрешната страна ушичките му бяха черни. В клиниката ги почистиха, взеха проба - чиста микробиология. Било е наслоена мръсотия, прилепнала към ушенцето. Вместо самодейност, по-добре ветеринан. Неостомазанът е силен препарат, а котето е малко.

# 602
Нашето коте също е прибрано от улицата. От вътрешната страна ушичките му бяха черни. В клиниката ги почистиха, взеха проба - чиста микробиология. Било е наслоена мръсотия, прилепнала към ушенцето. Вместо самодейност, по-добре ветеринан. Неостомазанът е силен препарат, а котето е малко.
Права сте, ще огледам къде има клиники при нас.

# 603
Sparkles, може да е мръсотия, може да е ушна краста, може да е корички от разчесване от микроспория. Ушите трябва да се видят от вет и на микроскоп.

И да поздравиш синчето за добрата постъпка! Wink

# 604
За прибраното коте, освен ветеринар е почти задължително да се ваксинира двукратно. Още повече, че ще е селянче.

# 605
  • In the land of Never Never
Здравейте, пиша за първи път в темата. Преди 10 дни на връщане от училище синът ми прибрал едно улично коте, гладно и мяукащо, куцащо с едното краче  - решил да го спасява Simple Smile Сега вече изглежда доста по-добре и вече не куца Simple Smile Все повече заяква и даже започва да се катери по-смело. По принцип след два дни ще закараме котето на село, там има кой да го храни и ще тича на воля, а ние живеем в малък апартамент и сега сме му направили място на терасата. Тя скоро няма да е безоапсна за него, като гледам как се променя с всеки изминал ден. Обезпаразитихме го като изкъпахме с неостомозен - беше цялото в буболчеки и дадохме цистал кат 1/4 таблетка на 1 и 3 ден и ще дадем отново на 21 ден. Понеже се почесваше 4-5 дни сле първото пръскане отново само напръсках с неостомозен. Още в началото в едното ухо ми се видя голяма черна точка и намазах и там с препарат. Сега се загледах (не се вижда добре от козината, а и котето постояннно е в движение) и видях че има доста корички в същото ухо. Те са безникави, с просто око изглеждат все едно суха круста, която не пада. Като снимахме обаче положението изглежда доста зле и има и тъмни отенъци. Снoщи пак намазах с неостомозен понеже пише че става и за подкожни паразити. Иначе котето не се чеше по ушите и не тръска глава, все едно не му пречат. Какво мислите, че е това и как да се третира? Прилагам снимки. на котето от вчера и днешна снимка от ухото.  На втората като сравнявам със снимки в интернет като че ли прилича на ушна краста или нещо такова Sad
Мен доста ме хапят бълхи и всякакви такива насекоми и досега не съм нахапана и мислех, че сме се справили добре с външните паразити ...
На мен ми изглежда ушна краста, което не е по принцип някакво трудно за лечение заболяване, но все пак най-добре е ветеринар да каже.
Ползвала съм преди години някакви ушни капки, изчиства се първо внимателно с тампонче за уши, и като се капне, капката се разтрива вътре в ухото, така няколко пъти, и минава. Но сега може да има други средства.

# 606
Sparkles,
Вече са те посъветвали да отидете на ветеринар.

Аз искам само да похваля младежа! Така се прави, има явно чувство за обич, възпитан в състрадание! Браво и на теб / вас като семейство!
Погрижете се за кота ето и момчето ти ще е още по-гордо от постъпката си!

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 22:16 от MarietaYo

# 607
Нашата Кита не е добре. Всъщност е сравнително добре, но няколко пъти се случва нещо странно и лошо. Все едно колабира. И после 3-4 часа е зле, едва си държи главата, даже не я държи. После й минава. Това всеки път се случва след като отиде в тоалетната за номер две. Не всеки път след тоалетната, но всеки път като се случи е на излизане от нея. Два пъти се случи през последната седмица, последният път беше много тежко. Сякаш някаква страшна болка има и много страда. И това е след операцията, от която мина месец и половина. Почнах да си мисля дали при котките няма паник атаки. В петък сме на вет. Няма свободни часове преди това, а не искам да я водя при спешни.

# 608
Стискаме палци - дано е нещо безобидно! Знам, че има епилепсия при животинките, но никога не съм наблюдавала проявленията. Дано е нещо временно и се възстанови милинката.

# 609
Мъжът ми и той за епилепсия се усъмни, но това почна след операцията, а не вярвам много в съвпадения. Каквото и да е ще си я гледаме, но поне ако разберем какво е, евентуално може да й се помогне. Но е много странно. Всички изпадаме в ужас и големи мъже реват, а после рязко нищо й няма. И като я вдигам и прегръщам не подскача от болка, а тя винаги посяга да хапе, ако нещо не й е наред и я пипаш.

# 610
  • Бургас
Котките страдат от епилепсия,да.
Ще давате малки дози бензодиазипини или каквото ви изпишат...

Харко е много лош.
Ама много.
Студено ми е и си позатворих прозореца.
Мяука,гледа ме в очите и ми вади една по една дрехите от гардероба,че и ги раздърпва...Иска да  отворя прозореца,научи се да стои на отворения прозорец.
Не го пускам извън моята стая,бие ме,дере,хапе...
Баща ми казва,че е имал много котки,но котка така не го е хапала...
Вет беше казал,че котка така не го е драла,наистина бялата гад направо раздра ръцете на човека...
Тези спрейове и капки за успокоение на котки могат ли да дадат алергии при хора,пише ли на опаковките?
Вече си мисля,че нещо такова може да помогне.

# 611
Дали Хари не се е почувствал като в клетка? Ограничи му достъпа до цялата къща. Сега и "контактът му със света" е през стъкло. Нормално ми се струва да нервничи.

Тера скита навсякъде. За да не й изяжда кучето храната, сме я вдигнали на рафтче. Идва, хапва и ако вратата е затворена, плаче да я пуснем.

# 612
  • София
Тези спрейове и капки за успокоение на котки могат ли да дадат алергии при хора,пише ли на опаковките?
Успокоителните каишки са на билкова основа - валериан и лавандула.

# 613
Блеки започна да ходи на входната врата да мяука, когато не му обръщам внимание. Сигурно се оплаква на някой от мен Grinning И много разговорлив е станал. Не помня дали писах за мърморенето му тук. Ако се повтарям, извинете Simple Smile
Иначе днес играхме и се борихме. Може би Норчето ще излезе права, че му е било топло и за това е бил така оклюман.

# 614
  • Бургас
Вероятно е така.
Той обича и в кухнята да стои на прозореца,но в момента,в който остане сам,търкаля череши по пода,качва се на масата,плота,вре носле в чиниите на сушилника...
Добре разбира явно,че не бива,защото в наше присъствие изобщо и не си помисля да си пъха носа навсякъде.

Понякога попрепикава някой и друг сравнително важен документ...

AnMary,ще видя тогава за подобна каишка,и двата аромата не харесвам особено,но са безопасни явно.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт