Любители на котки - Тема 173

• 31 878
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • ВАРНА
Ето я и Мис Лейзи.🐈⬛
Днес я водих на първа ваксина и спи от следобяд. Вет. каза, че е възможно да е по-поспалива, но чак толкова … Нормално ли е?

# 586
Нормално е, но зависи от котката. Някои не усещат ваксините, други имат няколко дни проблеми - както е и при хората.
Много е симпатична малката Мис Лейзи.

# 587
Да.
Децата как дремят след ваксина Simple Smile
Това е голямо бебе, просто Simple Smile
Хубавица!

# 588
И Бети спа целия ден след ваксината. Други прояви нямаше. На следващия ден си беше пак същата. Има си подарък от брат ми. Голяма игра пада.

Тези дни имахме гости и ѝ дойдоха малко в повече. Брат ми и сестра ми доведоха племеничката, но той си върви с кучето (овчарка). Кучето беше на терасата докато се разгърмя и заваля. Като цяло ги държахме разделени и котето беше спокойно. Но племеничката и дъщеря ми я побъркаха от разнася е докато не им се скарах.

# 589
  • In the land of Never Never
Благодаря за отговора. То не пие мляко от десет дни ,след като го захраних, защото му хареса храната .Иначе вода пие откак спря млякото.Странното е ,че с пастетите дали гастро или не ,няма проблем,както и с гранулите, но като яде  мокра по-едра храна и става така🙄
Васко е на варено месо, иначе дриска от всичко. Един пауч дневно плюс варено месо оправя положението. Давам му свинско най-вече, защото му харесва повече. С малка част от бульончето. Преди му давах сурово свинско, ама веднъж се подриска от него страшно, два антибиотика сменихме и се оправи с втория.
Изследвах го, за всичко възможно, но няма причина. Вероятно има чувствителност към някои от съставките на котешките храни, но няма как да се разбере.

# 590
Мария, хора разни...
Заключвай  си Харко, докато те няма, за да си спокойна. Пускай го извън стаята само в твое присъствие.
Нямат работа при Хари в твоята стая. Пази го. Не всички хора обичат котки и изобщо животни...
Връткай ключа и до там. То ако се стигне до момент да правиш аутопсия... кел файда...

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 00:47 от el73

# 591
Мария, баща ти няма да направи нищо на Харко, защото те обича, а знае, че ти обичаш Харко. Аз бих избрала да свиря на тази струна, отколкото да заплашвам баща си с последствия от котешка аутопсия вероятно в дома му. 🌷

# 592
Пак се пресоли манджата.Все едно Мария живее с врагове.Това е баща и.Досега не се е оплаквала,сигурно нещо му е докривяло на човека,скарали са се и си го е изкарал на котката.
Мария,говори спокойно и без драми с родителите си.Отгледали са те,все още живеете заедно,обичат те❤

# 593
Здравейте, на детето открихме глисти. Всички профилактично ще се лекуваме. Котката може ли да е заразена от нас и какви мерки да вземем. Предният месец и слагах на врата nexgard combo. Дали наистина помага и за вътрешно и външно обезпаразитяване? Да слагам ли и сега?

# 594
Здравейте, на детето открихме глисти. Всички профилактично ще се лекуваме. Котката може ли да е заразена от нас и какви мерки да вземем. Предният месец и слагах на врата nexgard combo. Дали наистина помага и за вътрешно и външно обезпаразитяване? Да слагам ли и сега?
Sweat Smile Обикновено се пита "котката може ли да ни зарази нас?" или "може ли котката да ни е заразила?", така че въпросът така зададен ми прозвуча много сладурски.
По същество, както сте изаледвали детето, е необходимо и котката да изследвате. И тогава да прецените с кое обезпаразитяващо би било най-оптимално да я обезпаразитите на два пъти, за да минете семейно профилактиката.

# 595
  • Бургас
Харко си хапе яко в интерес на истината.
От любов го прави,ама го прави.

Моля чувствителните и раними души да не четат надолу,не знам как се слага скрит текст.

А баща ми не посяга вече към мен,защото последния път виках полиция,бяха го закопчали,само заради молбите и тръшкането на майка ми го оставиха вкъщи.Аз настоявах да го задържат.
Последваха консултации с адвокат и т.н. и малко се спря,защото разбра,че неговото поведение се нарича тормоз и си носи отговорност...
Неговата майка,падаше ми се баба,уби едно коте,което обичах,защото не ловяло мишки и нямало полза от него.
С лопатата...

# 596
Мария, какви са тия филми, за закуска, дето ни ги сервираш, бе, човек? Sweat Smile
Голяма жена си, голям син имаш, и гадже си имаш и котарак си имаш. Какво изведнъж се намесиха родителите в живота ти? И защо? Отделяй се от тях, отдели си живота.
Между другото, раздел "Семейни отношения" е за такива филми... Не знам дали си се разписвала там вече...

# 597
Съжалявам,Мария,нещата май са по-дълбоки и стари!
Разбирам защо се притесняваш за котката,но според мен,първо спаси себе си.Премести се от там.Аз не го разбирам това фанатично фаворатизиране на животни,ьа сметка на хора.И обикновено фанатиците са агресивни,въпреки,че се бият в гърдите колко добри хора са.Начина,по който се отнасяш към непознат,показва цената ти.

# 598
Здравейте, пиша за първи път в темата. Преди 10 дни на връщане от училище синът ми прибрал едно улично коте, гладно и мяукащо, куцащо с едното краче  - решил да го спасява Simple Smile Сега вече изглежда доста по-добре и вече не куца Simple Smile Все повече заяква и даже започва да се катери по-смело. По принцип след два дни ще закараме котето на село, там има кой да го храни и ще тича на воля, а ние живеем в малък апартамент и сега сме му направили място на терасата. Тя скоро няма да е безоапсна за него, като гледам как се променя с всеки изминал ден. Обезпаразитихме го като изкъпахме с неостомозен - беше цялото в буболчеки и дадохме цистал кат 1/4 таблетка на 1 и 3 ден и ще дадем отново на 21 ден. Понеже се почесваше 4-5 дни сле първото пръскане отново само напръсках с неостомозен. Още в началото в едното ухо ми се видя голяма черна точка и намазах и там с препарат. Сега се загледах (не се вижда добре от козината, а и котето постояннно е в движение) и видях че има доста корички в същото ухо. Те са безникави, с просто око изглеждат все едно суха круста, която не пада. Като снимахме обаче положението изглежда доста зле и има и тъмни отенъци. Снoщи пак намазах с неостомозен понеже пише че става и за подкожни паразити. Иначе котето не се чеше по ушите и не тръска глава, все едно не му пречат. Какво мислите, че е това и как да се третира? Прилагам снимки. на котето от вчера и днешна снимка от ухото.

На втората като сравнявам със снимки в интернет като че ли прилича на ушна краста или нещо такова Sad
Мен доста ме хапят бълхи и всякакви такива насекоми и досега не съм нахапана и мислех, че сме се справили добре с външните паразити ...

# 599
  • Бургас
Това коте  е като братче на Харко.
Дано се чувства добре на село,ваксинирайте го и го обезпаратиявайте редовно,за да е здраво.

Общи условия

Активация на акаунт