Любители на котки - Тема 173

• 31 900
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Мой познат, румънец, ми прати видео как котката на дъщеря им рови в шкафчето в банята, над мивката, за да си търси ластици по портмонетата:)
И Дейзи го прави. Отваря чекмеджето с ластици и краде. Непрекъснато се сменят местата, защото след няколко опита, обикновено намира начин да отвори. Бърка и в кошчето в банята заради клечки за уши. Не знам дали сте забелязали, но и памук много обичат. Оставено мъничко памуче изчезва за части от секундата.

Най-големият "подвиг" на Дейзи е телефонна карта, но от тези първите, които бяха доста големички. Беше преди много години. Дъщеря ми извади една немска карта, за да я сложим в наш телефон, изпусна я и за секунди се озова в устата на Дейзи. И преглъща, преглъща ... Хубаво, че застана напречно на гърлото и както бяхме повече хора, успяхме да я извадим.

# 556
Знам,че съм го качвала,но ми е мемори и все още смешно./и още един абисинец/Породата е една от най-старите и се учудвам,че котколюбци не я разпознават.Аз също ги харесвам много Както и сервалите и доста други екзотики 😊

Моят добитък в момента спи.Трябваше да оставя отворено към градината,а нямах време да ги гоня после из нея,затоваса с поводи.Те пък взеха,че легнаха заедно и заспаха.

Сакура не успява да си отвори нищо.Знае принципа,пробва,но е много лека.Закари е фурия-врати,гардероби,чекмеджета,бебешки закопчалки на шкафове.Втори комплект разкъса,смятам да не се пробвам повече.Щом иска да спи в гардеробната,да спи.Мисля,че се амбицира,ако го огранича,за да ки се докаже.

# 557
  • София
Ред, невероятни са. А ти се притесняваше, че нямало да се гушнат Simple Smile

И моите спят. Не са ставали изобщо.
Много ги мори жегата. Обикалят по апартамента и лягат на течение пред вратите. И по теракота. Аш миналото лято лежеше в мивката в банята.
Оникс постоянно е на хладилника. Може да му е хладно там.
А щом чуят, че дърпам завесата в спалнята и двамата пристигат в тръст. Знаят, че се отваря прозорец.
Аш успя от катерушката да се метне на отвореното прозорче на балконската врата. Не успя да скочи на балкона. Има мрежа на балкона, но... ММ заяви, че ще сложи мрежа и на прозорчето.
Трябва основно да изчистя балкона и ще ги пускам да се разхождат там. Няма да им е много прохладно, защото терасата е западна. Но пък беше любимото място на Хари за припичане на старчески кокали.

И аз се бях филмирала с един изяден ластик. Аш мина на ехо, нищо няма. Козината на коремчето му започна да расте Simple Smile

# 558
  • До морето...
Моето бебче пък нещо му прави проблем коремчето.След млякото постепенно започнах да му давам Феликс пауч за котета от 2 месеца/докато отида до града да купя подходяща храна/ ,защото нямаше нищо друго в нашето населено място ,като му накъсвах парченцата допълнително и му давах хапка по хапка ,която сдъвкваше .След 2 дни прием плюс млякото ,получи разстройство. Понеже беше вече петък вечер и нямаше как да се свържем с ветеринар ,отидохме до близкия град и най-доброто след масовата храна ,беше Роял Канин.Взехме гранули за бебе гастро,пастет гастро ,паучове,които бяха пак за бебета ,но вече с хапки вътре.С пастетите ,гранулите нямаше проблем,всичко мина,но снощи седмица след разстройството като му сложих от пауча на хапчици и пак се разстрои. Имате ли предположение ,това признак на чувствителен стомах ли е?Чудя се вече.Другите котета от същото котило на работата на мъжът ми ядат ,каквото им донесат и нищо им няма ...Вече е на месец и 20 дни.Иначе е много енергично, добро ,но това разстройство ме озадачава.Обича слънчевите места 😀

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 13:52 от Rox

# 559
Доколкото съм запозната, котетата получават диария от мляко, ако не е адаптирано за бебе котета. Може да пробвате само котешката храна, и да има винаги прясна водичка, да не се обезводни, и спрете млякото. Пък ако не се подобри, водете го на вет, че е много бебе още 🐱

# 560
  • До морето...
Доколкото съм запозната, котетата получават диария от мляко, ако не е адаптирано за бебе котета. Може да пробвате само котешката храна, и да има винаги прясна водичка, да не се обезводни, и спрете млякото. Пък ако не се подобри, водете го на вет, че е много бебе още 🐱
Благодаря за отговора. То не пие мляко от десет дни ,след като го захраних, защото му хареса храната .Иначе вода пие откак спря млякото.Странното е ,че с пастетите дали гастро или не ,няма проблем,както и с гранулите, но като яде  мокра по-едра храна и става така🙄

# 561
Rox, аз захраних грешно ( от незнание) с Gourmet Gold. След това накупих по-качествени течни храни, но след всеки опит да им дам нещо различно-получаваха разстройство. Мисля, че има котки, които са с чувствителни стомахчета.Аз на твое място бих продължила с пастетчетата и гранулите.

# 562
  • До морето...
Rox, аз захраних грешно ( от незнание) с Gourmet Gold. След това накупих по-качествени течни храни, но след всеки опит да им дам нещо различно-получаваха разстройство. Мисля, че има котки, които са с чувствителни стомахчета.Аз на твое място бих продължила с пастетчетата и гранулите.
Така мисля да направя и аз.И да се надявам по-натам да се оправят нещата ..

# 563
Момичета, и аз идвам с въпрос. Моят черньо, от около седмица ми се струва много променен. Не се заиграва много с въдицата, не иска да се борим, един такъв унил е. Бяхме до миналата седмица в приятеля ми, там е широко, има място за тичане, тераса с наблюдателница. Наложи се да се приберем, защото той питал дали може да отидем да живеем там и хазяйката казала, че не иска животни. Това е единственото, което ми хрумва, заради което може да е унил, но докато не намерим друго място, ще трябва да стои в малкото жилище. Дали това е възможна причина за промяната в Блеки или може да е нещо друго?

# 564
  • София
Изабела вече почти 2 месеца ,когато ходи до тоалетна ( 2 пъти на ден) изпражненията са и неоформени (редки) Пихме какви ли не лекарства(в момента също) ,специална храна ,от няколко дни и сироп за диария и положението си остава същото Sad
Вече се чудя какво да правим....
Иначе не сваля килограми ,играе всичко друго е супер.

# 565
Моят има лека диария винаги, когато хапне пауч, иначе е постоянно на гранули. Явно нямат нужда от толкова течна храна. Иначе за унилото коте, може да му има нещо, заведете го на вет, те нямат език да си кажат…

# 566
  • София
Малката лисичка, от къде поръчваш маслото?
Аз направих поръчка от MyZoo (масло + няколко пауча) и днес ми я отказаха. Не могли да я изпълнят.

# 567
Мини, може и да му е топло, моите винаги лежат и се скатават като стане топло.
Rox, моите и двамата като бебета се продрискваха от различни храни, на принципа на проба-грешка хванах какво им понася и какво не. Явно като бебета са по-чувствителни, защото към ден днешен няма никакво значение каква храна им давам.

# 568
  • До морето...
Мини, може и да му е топло, моите винаги лежат и се скатават като стане топло.
Rox, моите и двамата като бебета се продрискваха от различни храни, на принципа на проба-грешка хванах какво им понася и какво не. Явно като бебета са по-чувствителни, защото към ден днешен няма никакво значение каква храна им давам.
Твоя случай ме обнадежди 😊 Ще опитвам с времето и ще преценявам.И аз вярвам,че ще укрепне коремчето с напредване на възрастта.

# 569
  • София
Изабела е само на суха храна.

Общи условия

Активация на акаунт