Любители на котки - Тема 173

• 31 878
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Тази опашка като четка за чистене на шишета на мене ми говори друго - страх.
Предишната котка изглеждаше веднъж така след сблъсък с язовец в двора на село.

# 631
При Блеки в два случая му става такава огромна опашката. Когато веднъж се стресна от крака ми Grinning Другият е, когато аз се крия и той ми дебне. Намира ме и застава настрани, извива гръбнака и наежва опашката Grinning

# 632
Най-общо казано-адреналин.
Рязбухват я,когато ги е страх,когато плашат и когато се потопят в игра с играчка/плячка.

# 633
  • София
Бухването на опашката, изгърбването, заострянето на куйрука са все начини да се направят на по-едри, т.е. по-страшни, отколкото са. Много са сладки...

У нас коремните преси и лицевите опори - все позиции, в които двукраките сме временно по-ниски от котките на ръст - предизвикват моментална реакция на доказване  на "кой е босът". Барни скача или на корема, или на гърба на жертвата Wink.

# 634
  • София
Soft Click, и на мен ми става мъчно като те чета.
Правиха ли ехо след операцията? Да не би да има някакво срастване.

# 635
  • на брега на морето
Почти пада и после не може да си държи главата изправена.
Сърцето ми се къса. Аз ползвах Баховите есенции за Зайко, а и едното ми канарче припада понякога след уплах - Рескю. Много е добре да ги имаш за спешна помощ.

# 636
Soft Click, и на мен ми става мъчно като те чета.
Правиха ли ехо след операцията? Да не би да има някакво срастване.

Като ни я даваха казаха ако искаме да я доведем след няколко дни за ренген, но се правел под пълна упойка. Питах ги защо не го направиха докато беше в пълна упойка. Защото не ни питали. Как пък няма две упойки за една седмица да разрешим да й сложат. Това са германски лекари избрани след много проучване и препоръки. Иначе много мили, но...

# 637
Почти пада и после не може да си държи главата изправена. Издава звук все едно плаче. Съвсем нов звук. Но го издава и като иска храна. После лежи, диша много учестено и така два до четири часа. После се изправя и нищо й няма. Апетит има голям, козината лъскава и наддаде тегло.
Ние сме подготвени за всичко, вече преживяхме и операцията, въпросът е да разберем дали не е нещо, което може да се третира. Ако е лоша диагноза ще си я гледаме с нея и това е. Ревем наред всички всеки път като се случи, защото мислим, че умира пред очите ни, но такъв е животът.
От София ли сте? Да я заведеш при ветката на Ноеми, тя е специалист онколог, млада доцентка с много добра биография. Мисля, че тя би могла да помогне.

# 638
Не, до Кьолн сме. Липсват ми българските ветове.

# 639
Почти пада и после не може да си държи главата изправена. Издава звук все едно плаче. Съвсем нов звук. Но го издава и като иска храна. После лежи, диша много учестено и така два до четири часа. После се изправя и нищо й няма. Апетит има голям, козината лъскава и наддаде тегло.
2 до 4 часа? Това не е епилепсия. Пускайте кръвни с биохимия, радиография на целия гръбнак, ехография на вътрешни органи, кардиография... Все от някъде трябва да излезе нещо. За рентгена пък не е необходимо да я упояват, освен ако не е някаква дива котка. Моите са ги снимали без упойка. Имам снимки на цял гръбнак и цяло тяло от врата до опашката включително.

# 640
Е не искат без упойка. Даже ми дадоха листовка с обяснение защо трябвало да е с упойка. Ще видим какво ще стане в петък и ако трябва ще ходим в друга клиника, макар че трудна работа да се намери. Разпитала съм всички съседи с домашни люлимци, също и служители в пет шопове. В голям радиус има две свестни клиники, тази е едната.

# 641
И защо трябвало да е със упойка?
В друга клиника ли е оперирана? Ти сега искаш в нова да я водиш, нали?
Питай, ако се съгласиш на упойка, дали могат да ѝ вземат биопсия от мястото където е оперирана. Като ще се упоява, поне две работи наведнъж да се свършат.

# 642
Там имат други възгледи за упойки те. Преди години приятелка беше в дълга командировка в България и стигнала до зъболекар (нещо елементарно, не вадене на зъб). Били й упойка без изобщо да попитат за алергии и други непоносимости.
Дано да се намери причината за проблема на животинката и да може да се коригира по някакъв начин.
Софт, пиши лично на Барби, тя е вет и може да предположи нещо.

# 643
Добре,че е фейсбук.Забравих коя дата сме днес.
Закари става на две години днес!!!🍗🍗🍗🍗🍗🍰🍰🍰
/и една година от кастрацията му/

# 644
Да е жив и здрав Зак и да не тормози много фината дама.

Общи условия

Активация на акаунт