Любители на котки - Тема 173

• 31 878
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Аз бих настояла да вляза с котката в рентгена.
Със сина(пъзльо като Харко) съм стояла,със свекито също,нямаше как да стои сама на една поставка,беше високо,отказаха да я сложат в легнало положение...
Прежалих се.

# 646
И мен са ме викали да си държа котката, ама аз любезно отказвам. Те (техниците) си имат специални предпазни престилки. За какво аз да влизам да се облъчвам? Иначе, ако е наложително, ще вляза, няма проблем.

# 647
Облъчването при съвременните рентгени е ниско, а и те са фокусирани. Най-много да има нещо дребно по ръцете, които се влияят слабо от радиацията. Лаборантите работят непрекъснато, за това е добре да имат някаква защита.
Виж, един скенер е друго нещо и там погълнатата доза не е малка.
Преди 12 години за 4 месеца ми правеха над 10 снимки на крака (по спомени поне 14). Е, и до сега нямам никакви проблеми.

# 648
Само в България можеш да спориш с лекари и да предевяваш претенции.Иска  да видя как ще влезеш тук да си държиш котката.
За деца,родителя остава отвън,какво остава за животно.

# 649
А къде е това? Във Франция, аз навсякъде влизам с детето. Животните ни не са боледували, но от приятели знам, че можеш да влезеш при някои процедури ( то е ясно, че няма как при всички ).

# 650
Нидерландия.Детето ми е на 14г.
Тук не можеш да влизаш при процедури.Помня само на едно ехо на Фин ме оставиха. Но рвнген,операции,кастрации че и да спориш с тях какво да пускат и как е абсурд.

# 651
Значи тук е  Stuck Out Tongue Winking Eye по-либерте.
В много отношения е различно от другите западни държави. ( напр. в училище не им обясняват, че не са М или Ж, а нещо неопределено и някога някак си ще решат какво и колко са. Аз съм много доволна от "липсата" на такова "образование". )

# 652
Е,тук не е така.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 08:46 от red soul

# 653
Значи франсетата все още са нормални. Семейството е ценност. В училище се образоват, а не решават какъв пол са или ще бъдат. На мен хомосексуалните не ми пречат, пречи ми модата да си такъв или примерно - то, те....

# 654
  • София
Ред, да е жив и здрав моят любимец Flowers Hibiscus

Държах Торо когато му правиха рентген. Лаборантът и ММ не могли да се оправят и повикаха "майката с бебето". Наложи се дъщеря ми да държи сина ми (на 4м) докато мине процедурата. Само ръкавици ми сложиха, защото Торо беше ранен, болеше го и беше подивял. Да си призная не помня дали имах престилка.
И на ехото на Аш присъствах с двете си ръце. Доктор и сестра не били достатъчни.
Операциите си ги правят без чуждо присъствие.

На синът ми само веднъж е бил на рентген, като бебе. Присъствах. Опаковаха ме порядъчно.

# 655
О,вярвай ми,те и тук здравата учат.За това се плаща.Обаче и друготоне остава назад.Наричат го стил на живот и толерантност и се уважава.
Забравих и еднополовите семейства с деца😊

# 656
Честит рожден ден на Закари! Да е много гальовен, мъркащ, щастлив и игрив. И да не тормози Сакура и човешкото семейство Grinning

Soft Click, пожелавам бързо да се открие проблема на Кита и да се оправи. Стискам палци и лапи скоро да бъде добре Hug

# 657
Не знам дали е от доста та години зад гърба ми, но това ми идва в повече. Не се интересувам кой е обратен и какво прави. Познавам такива и нямам проблеми с тях.
Но да промиват мозъците на невръстни деца е прекалено. Много от тях ще решат, че е модерно, и ще започнат да правят щуротии, които може да им струват скъпо. Също така не мога да оправдая еднополови бракове, в които отглеждат деца. Няма начин това да не се отрази на психиката и на поведението на детето. Защото е нормално от малко да знае, че майката се държи по един начин, а бащата по друг. Много пъти и деца, отгледани от самотен родител имат проблеми. Интересно как биха се справили двама мъже при отглеждането на момиче.
Изобщо вместо да се занимават със сериозни неща, някои съвсем превъртяха.
Кардю, французите преобладаващо католици ли са?
Защото май тези изцепки са в протестантските държави и не минават при католиците и православните.

# 658
Съгласна съм.
Не е по темата😊

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 08:47 от red soul

# 659
  • София
Аз пък отказвам да ме вкарват в рамките на "нормално" поведение на жена: домакиня, сервитьорка, чистачка и т.н. И трите ми деца (първото е момиче) са възпитани да избягват половите стереотипи. И това ни най-малко не се е отразило на сексуалната им ориентация.

Това, което ме дефинира като човек е: 1) какво съм постигнала; 2) какви отношения имам с близките си и подчинените ми; 3) на кого колко и как съм помогнала. Че не отговарям на хилядолетен патриархален стереотип изобщо не ме трогва. И не смятам, че това е краят на света, по-скоро началото е, на един свят, в който имаме равен старт и равни възможности. А не защото съм се родила без израстък между краката, да ме вкарват в кухнята и при парцала.

Общи условия

Активация на акаунт