ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 101
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Дами как могат да се разберат контракциите?
Имам болки в гърба и понякога в кръста от снощи . Пия нош па и Магнерот , нямам зацапване и нямам оплакване за болки ниско доло но ми е много не комфортно😞. Четох из форума за майки имали контракции (по-точно такива болки , оказа ли се контракции в 11г.с (11+1)) Имам преглед на 31 ама много трудно се сдържам да не изтичам сутринта!. Пише също ,че това се случва на жени с чувствителна матка. Някой беше писал за нея . Случайно като търсих информация за болките срещнах и за нея. Вие какво мислите трябва ли да се притеснявам?😑 или да си изчакам спокойно до 31.

Може да не съм права, но според мен прекалено много се притесняваш и си докарваш стрес. Нормално е да имаш такива болки. Според мен, по-добре се успокой и потърси за упражнения/йога за гърба за бременни.

# 121
Намерих стара тема за "чувствителна  матка" - https://m.bg-mamma.com/?topic=22292

Надявам се да помогне Simple Smile

# 122
Колко често ходите на прегледи? Аз дори и след ФМ и пренатеста не издържам повече от 14 дена

# 123
  • София
На 2-3 седмици са ми досега прегледите, Тани.

При липса на проблем обикновено се твърди, че няма обективна нужда по-често от веднъж на месец да се ходи на преглед и сигурно е така, но ако те успокоява и имаш финансовата възможност, аз бих подкрепила по-честото посещаване.

Колко често ходите на прегледи? Аз дори и след ФМ и пренатеста не издържам повече от 14 дена

# 124

При липса на проблем обикновено се твърди, че няма обективна нужда по-често от веднъж на месец да се ходи на преглед и сигурно е така, но ако те успокоява и имаш финансовата възможност, аз бих подкрепила по-честото посещаване.

А има ли смисъл да се ходи толкова често и наистина ли ехографът е съвсем безвреден? Аз наистина не знам, затова питам. Аз като цяло се водя рискова бременност, но последния ми преглед беше преди 3 седмици, а следващия (БХС + ФМ) е след 2. т.е. са 5 седмици между двата прегледа.

# 125
Аз ходя веднъж на месец, мисля че е достатъчно при нормално протичаща бременност . Незнам ,ако имах възможност дали бих ходила на две седмици ,по скоро не . Аз съм спокойна и прегледите са ми достатъчни . Разбира се хората сме различни ,разбирам ги и тези които ходите по често . ММ и той се оплаква ,че били много малко 100% ще ме накара и в България да ходя ,когато си дойдем за отпуската Joy . Той е по голяма паника от мен ,аз съм си дзен за всичко .

# 126
  • София
Зависи какво влагаш под "смисъл", andez.

За проследяващия лекар смисъл вероятно няма.

За мен, като човек, преживял загуби, смисълът би бил да знам възможно най-рано при видим проблем. Това ми е достатъчна причина.

При други хора по-честите прегледи, обратно на мен, водят до повече тревоги. Тогава си е най-логично да се следват изцяло лекарските препоръки.

Иначе изследванията с ултразвук са сочени като напълно безопасни според обобщените научни данни.
Ето един абстракт от систематичен обзор на СЗО: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19291813/

"Conclusion: According to the available evidence, exposure to diagnostic ultrasonography during pregnancy appears to be safe."

Скрит текст:

А има ли смисъл да се ходи толкова често и наистина ли ехографът е съвсем безвреден? Аз наистина не знам, затова питам. Аз като цяло се водя рискова бременност, но последния ми преглед беше преди 3 седмици, а следващия (БХС + ФМ) е след 2. т.е. са 5 седмици между двата прегледа.

# 127
Аз ходя много често, не са ми казали да имам рискова бременност , но имам една загуба и както ме четете вече сте разбрали усетя ли нещо ми идва най-лошото на ум. Днес едва се сдържах да не отида . Искам да споделя нещо аз щях да съм на платен картон ( не ми бяха платени осигоровките за 6 месеца , след като постъпих в болница ги платих .) И го променихме да се води по здравната каса. Така моята лична лекарка е на 88 години и не знае какво трябва да напише за направление номер 9 и пита мен😅 + отсътсва месец и не мога да го взема.  Утре имам БХС+ФМ за Даун и не знам как ще процедираме дали ще ми ги направят , аз съм съгласна да си платя , колкото трябва....Обърках се доста и изобщо не съм запозната с тези неща...

# 128
Тани, и мен като ZiggyStardust по-честите прегледи ме успокояват. Следя се на 2 места и се падат по 1 преглед на всеки две седмици. През първите седмици, заради предишна загуба, само си търсех повод да отида, за да се успокоя, че бебчето се развива и всичко е наред. Вече съм в 14гс и съм в пъти по-спокойна, така че с 2 прегледа на месец мисля, че ще се чувствам добре. По-нататък, живот и здраве, като започна да усещам движения може би дори ще ги разредя.

Говорих с няколко лекари  (не само АГ), защото и аз се чудех дали е безвреден, и се смята, че ехографът няма как да има отрицателен ефект върху който и да е орган или плода.

Така че прави това, което успокоява теб самата, за да може и бебчето да е спокойно Simple Smile

# 129
Аз хода на преглед на две седмици. Моето АГ искаше вече да се виждаме по веднъж на месец, но останахме с уговорката да е на две седмици за да се чувствам спокойна.
Относно ехографа съм чела, че не е абсолютно безвреден, защото били някакви си вълни там. Но за преглед два-три пъти в месеца не е вреден.

# 130
Здравейте и от мен, надявам се всички да се чувствате добре Hug
Досега ходех през около 2-3 седмици. В неделя съм на първа ЖК (когато ще съм в началото на 14 г.с.) и вероятно прегледите ще станат по-редки.
Не съм сигурна дали е коментирано вече, но ми е интересно дали съм единствената, която още не е уведомила работодател? Живот и здраве другата седмица вече ще се наложи да кажа.

# 131
  • София
Моите прегледи също са на около 2 седмици,  но от 6 юни оставам само при лекаря ми по ЗК и ще е един път месечно. Мисля да карам така, като се надявам да си наложа да не се притеснявам. До скоро се молех да мина 12 г.с., да мине ФМ, че да се успокоя и мисля да го спазя, от притеснение сами си вредим. Та вече съм 13г.с. и 2 дни, мина ФМ и ще го карам по-спокойно Blush
Аз също имам загуба и 10 г. Борба за бебе, но всички ми казват да съм спокойна, да се радвам на бременността,  за да е всичко наред...
Моят работодател знае още от процедурите,  на шефа казах на следващия ден след теста, а и вече съм в болничен.

# 132
Изчаках да мине ФМ и пренатеста и тогава го уведомих, но той вече подозираше (в малък офис сме)

# 133
Да ви попитам дали сте решили къде ще раждате за дамите от София? Голяма дилема ми е...

# 134
Здравейте . А със симптомите как сте ? При мен е само отпадналост и болезнени гърди , но дали гърдите не са болезнени от утрогестана който все още приемам. Гледам спокойно на нещата и аз съм с една загуба. Всякоя дама е преминала през трудното , но дано всичко е зад гърба ни и се радваме накрая всички 🙏💙❤️

Общи условия

Активация на акаунт