ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 109
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Да ви попитам дали сте решили къде ще раждате за дамите от София? Голяма дилема ми е...

Аз избрах Майчин дом. Даже преди да забременея знаех, че един ден там искам да раждам при др Дяволов. Имам няколко приятелки, които родиха там, както при него така и при други специалисти и са доволни. До колкото знам, условията в стаите на 12ти и 7ми етаж са подобрени. От снимки от приятелки видях, че изглежда много прилично и чисто. Избирам МД не само заради др Дяволов, а и защото там са най-добрите специалисти в София и неонатологията там е най-добра.

# 136
Досега бях на всеки две седмици, но днес се записах на ЖК и вече ще е веднъж на месец. В 12+2 г.с. съм. Ще видя дали ще съм спокойна като са по-нарядко, но пък мисля да пробвам да не се притеснявам толкова вече. Бебчо се движи добре - 5.9 см и подскача днес. Blush

Не съм казала още на работодателя и аз се чудя кога. Обмислям средата на юни да е. Rolling Eyes Не съм сигурна какъв е процесът. Просто им казвам или трябва да им дам някакъв документ също?

# 137
Казах на работодателя миналата седмица  (8г.с) - документ с диагноза бременост и уведомление в свободен текст предадох. С устното казване, без никакъв документ много се рискува.

# 138
Здравейте . А със симптомите как сте ? При мен е само отпадналост и болезнени гърди , но дали гърдите не са болезнени от утрогестана който все още приемам. Гледам спокойно на нещата и аз съм с една загуба. Всякоя дама е преминала през трудното , но дано всичко е зад гърба ни и се радваме накрая всички 🙏💙❤️
Моите гърди ден са болезнени , ден не са. И аз слагам утрогестан 3 сутрин и вечер но от два три дена съм с болки в кръста и гърба , гаденето и🤮 се загуби. Утре направо ме е страх да ходя на лекар😑. Тука сме доста майки със загуби,  сигурна съм , че ме разбирате, въпреки си знам че преувеличавам ама......

# 139
Цитат на: Kaderay27 link=topic=1448297.msg44837006#msg44837006 date=1653922041
[/quote
Моите гърди ден са болезнени , ден не са. И аз слагам утрогестан 3 сутрин и вечер но от два три дена съм с болки в кръста и гърба , гаденето и🤮 се загуби. Утре направо ме е страх да ходя на лекар😑. Тука сме доста майки със загуби,  сигурна съм , че ме разбирате, въпреки си знам че преувеличавам ама......

Споко всичко ще е наред. И моите гърди един ден са чувствителни, а друг ден не. Гаденето при мен също намаля и се радвам за което, защото се чувствах ужасно. Болките в кръста и при мен започнаха и четох наскоро, че това е нормално когато една женя влиза в 4 месец. Както казва моя доктор “живей спокойно”.

# 140
Щях да задам същия въпрос Simple Smile Аз съм се насочила към Шейново, при д-р Велев.

Да ви попитам дали сте решили къде ще раждате за дамите от София? Голяма дилема ми е...

# 141
Тези симптоми са нормални, все пак тялото се променя.
Току що се връщам от преглед , щях да се побъркам докато ми дойде часа. Всичко е наред и трите костенурки си плуват и размахват ръчички. ❤️❤️❤️

Здравейте . А със симптомите как сте ? При мен е само отпадналост и болезнени гърди , но дали гърдите не са болезнени от утрогестана който все още приемам. Гледам спокойно на нещата и аз съм с една загуба. Всякоя дама е преминала през трудното , но дано всичко е зад гърба ни и се радваме накрая всички 🙏💙❤️
Моите гърди ден са болезнени , ден не са. И аз слагам утрогестан 3 сутрин и вечер но от два три дена съм с болки в кръста и гърба , гаденето и🤮 се загуби. Утре направо ме е страх да ходя на лекар😑. Тука сме доста майки със загуби,  сигурна съм , че ме разбирате, въпреки си знам че преувеличавам ама......

# 142
Днес излезе резултата от БХС, всичко изглежда наред, АГ сподели, че не вижда причина да правя пренатален тест, но все пак аз трябва да взема решение.
За прегледите:досега бях на 2 седмици, сега ме вика след 3-4.
Симптоми нямам, освен отвращението от кафе, сънливост и нов гардероб, че панталоните ме стягат, а и апетит за плодове(а аз не ги обичам особено). Гърдите се отпуснаха, либидото се възвръща. Общо взето добре съм.
Казах на шефката още преди 2 седмици. При нас няма практика да се входира писмено известие, не вярвам и да стане проблем. Все пак е държавна институция и своеволия на работодателя не се срещат често. И първият път устно казах, и вторият(въпреки че беше с уговорката, че е прекалено рано) и сега, и то при трима различни началници. В добри отношения сме, не мисля, че може да има проблем.

# 143
Altaya оо срещат се и още как 😄 За своеволията. Работя в системата на МВР. Трябваше да взема отпуска, но нямаше как да се върна за актуализиране на заплатата. И тн.. дълга и широка. Цитирам "айде да не гледаме закона много, закона е едно нашата практика е друго." 😄 и така. Своеволия да искаш.

# 144

Моите гърди са болезнени и ме сърбят ужасно много, също ме сърби и корема. През деня се чувствам добре, понякога леко отпаднала, независимо, че кръвното ми е нормално. Пулсът ми е много ускорен. Стане ли вечер се чувствам много подута и ми е тежко. Имам много неспокоен сън от самото начало на бременността. Казват, че втория триместър жената се чувствала енергична и тонуса се възвръщал. Досега не съм усетила да ме е завладял прилива на енергия Grinning

# 145
Аз съм в 11 г.с. и не сме казали на никой още освен на 3те ми най-близки приятелки.Искам да мине първата ФМ и тогава ще казвам на близки и работодател.След предишните неуспехи се чувствам доста по-спокойна като не споделям много много.
За болница съм се спряла на Шейново и д-р Вецев.
От симптимите ми останаха болезнените гърди към момента и доста засилен апетит😀.През 3 часа съм гладна и ако не хапна нещо тогава ми става лошо.

# 146
LasTShaDe, може ли да ми кажеш какъв документ с диагноза бременност? Аг-то ли ти изкара такъв или личната?

Казах на работодателя миналата седмица  (8г.с) - документ с диагноза бременост и уведомление в свободен текст предадох. С устното казване, без никакъв документ много се рискува.

# 147
LasTShaDe, може ли да ми кажеш какъв документ с диагноза бременност? Аг-то ли ти изкара такъв или личната?

Аз предадох амболаторен лист от прегледа, когато чухме сърцето - беше от АГ. Предполагам всеки медицински документ, стига да пише в  него че си бременна ще върши работа. Simple Smile

# 148
Ние също не сме споделили с роднините все още. Вчера бях на преглед, който ме поуспокои и най-вероятно утре за 01.06 ще получат изненадваща новина близките. Засега знаят само няколко много близки приятели. Simple Smile В работата мисля да кажа в някоя от идните седмици. Там не очаквам проблеми, голям колектив сме и вече 4 колежки са в майчинство.
Сега се водя 10+5 гс и бебчето си беше съвсем в норми. Лекарката остана доволна, пък аз смъкнах малко напрежението. Следва БХС и ФМ в средата на юни. Simple Smile

# 149
Здравейте, някой имал ли е полип, вече веднъж лежах в болницата заради кървене и вчера докторът откри, че имам полип, но сега чакам резултати от изследванията, много ми е притеснено

Общи условия

Активация на акаунт