ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 558
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
Почти съм сигурна, че няма да има проблем, все пак преди 3 години можеше спокойно да се заразя, но не стана. Сега не вярвам да се зарази тя, но не зная дали може да е преносител.

# 391
И аз в един съм при АГ и докато не мина съм във филм стискайте палци 💙❤️🤔☺️🥺

# 392
Аз съм карала варицела, но моя приятелка, с която бременеем заедно (тя е от ноемврийките) не е карала и АГ ѝ е казала да се пази само от болен, който в момента кара инфекцията, т.е. да се ослушва и оглежда за възрастни/дечица, които в момента са с обрив или температура. Но все пак и вие попитайте вашите лекари.

# 393
Чакам пред кабинета на АГ, има опашка и часовете се бавят, тръпна в очакване. Ще споделя по-късно каква се е случило. Благодаря ви, че ме успокоявате🌞

# 394
boredpanda9, и на мен ми беше щукнало, че трябва да спирам с тази поза и реших да питам докога мога да си позволя да спя по корем. Отговорът беше чудесен за мен: "няма ограничения, стига физически да можеш". Предполагам, че коремът пречи в един момент чисто откъм комфорт. Но ми обясниха, че бебетата си имат достатъчно пространство и няма място за притеснение от такъв тип спане. Йее.

Като го видях този пост преди няколко дена и много се зарадвах, защото само така успявам да заспивам. Но днес реших и аз да питам. Явно всеки АГ си има свое мнение, моя каза, че не трябва повече да спя по корем, макар че съм 12+5 (бебока малко изпреварва и казаха, че е 13+2) Disappointed

Много странно ми стана, че двама гинеколози се изказаха против пренаталните тестове, че изобщо не са толкова сигурни, колкото ги изкарват. И напротив, могат да покажат проблеми, които има плацентата, но бебето да ги няма. И ико на БХС-то не излязат проблеми, няма никакъв смисъл да се прави (ако искам, разбира се, си е мое решение, не ме спира, но поне да изчакам да излязат резултатите от БХС, които ще излязат след седмица). И съвсем нямало смисъл да се изследват всички микроделици и хромозоми.... И съм в голяма чуденка.

# 395
Същото мнение и съвети за пренаталните чух и аз и то от доста места вече , понеже и аз съм в същото колебание.Но все повече започвам да се отказвам.

# 396
  • София
Знам какво е да се луташ между мнения на специалисти, andez.

Затова ми беше огромно облекчение да намеря АГ, на когото мога да се доверя напълно. И това е не защото е безгрешен, а защото знам, че не говори, без да е проучил дадена тема + самият той участва в и води научни проучвания и знае колко важно е да се държи информиран по отношение на научните трудове и новите открития и становища.

Ето аз какво открих по темата набъро: https://www.medicalnewstoday.com/articles/sleeping-on-the-stomac … egnant#is-it-safe

В статията има референции към проучвания, което винаги е плюс.

В общи линии се казва, че спането по корем може да е проблемно в два случая: просто защото е трудно и неудобно физически след определен момент (което споменах и по-горе) и защото може потенциално да намали качеството на съня (а аз засега спя като пън 😅).

При всяко положение, andez, направи това, което усещаш за редно, за да ти е най-спокойно 🤗. Все си мисля, че са дреболии това.

Скрит текст:
boredpanda9, и на мен ми беше щукнало, че трябва да спирам с тази поза и реших да питам докога мога да си позволя да спя по корем. Отговорът беше чудесен за мен: "няма ограничения, стига физически да можеш". Предполагам, че коремът пречи в един момент чисто откъм комфорт. Но ми обясниха, че бебетата си имат достатъчно пространство и няма място за притеснение от такъв тип спане. Йее.

Като го видях този пост преди няколко дена и много се зарадвах, защото само така успявам да заспивам. Но днес реших и аз да питам. Явно всеки АГ си има свое мнение, моя каза, че не трябва повече да спя по корем, макар че съм 12+5 (бебока малко изпреварва и казаха, че е 13+2) Disappointed

Много странно ми стана, че двама гинеколози се изказаха против пренаталните тестове, че изобщо не са толкова сигурни, колкото ги изкарват. И напротив, могат да покажат проблеми, които има плацентата, но бебето да ги няма. И ико на БХС-то не излязат проблеми, няма никакъв смисъл да се прави (ако искам, разбира се, си е мое решение, не ме спира, но поне да изчакам да излязат резултатите от БХС, които ще излязат след седмица). И съвсем нямало смисъл да се изследват всички микроделици и хромозоми.... И съм в голяма чуденка.

# 397
ZiggyStardust , благодаря много за статийката. В интерес на истината, най-спокойно ще ми е ако спя и се наспивам, така че поне засега май ще се наложи така да продължа Innocent. Че и при нас много неочаквано и бързо се случиха нещата и аз още съм в изпитателен срок на работа, та е добре да съм се наспала Sweat Smile. Пък след два-три месеца, живот и здраве, ще го мислим...

Tortelina, аз ще направя и пренатален тест, дори и просто да знам, че съм направила всичко възможно. Но ще последвам съвета на АГ-то и ще изчакам първо да излезе резултата от БХС. Но преди исках да правя максимално най-пълния тест, който включва абсолютно всички възможни проверки (обмислях пренатест + вера джийн). Но вчера АГ-то обясняваше как и защо теста не може да покрие всичко (не мога да предам, биологията никога не е била моята сила), как няма смисъл да се прави пълния пакет и препоръча към кой тест да се насоча, но препоръча да правя стандартния пакет. Та моята чуденка най-вече ще е там.

Скрит текст:
Знам какво е да се луташ между мнения на специалисти, andez.

Затова ми беше огромно облекчение да намеря АГ, на когото мога да се доверя напълно. И това е не защото е безгрешен, а защото знам, че не говори, без да е проучил дадена тема + самият той участва в и води научни проучвания и знае колко важно е да се държи информиран по отношение на научните трудове и новите открития и становища.

Ето аз какво открих по темата набъро: https://www.medicalnewstoday.com/articles/sleeping-on-the-stomac … egnant#is-it-safe

В статията има референции към проучвания, което винаги е плюс.

В общи линии се казва, че спането по корем може да е проблемно в два случая: просто защото е трудно и неудобно физически след определен момент (което споменах и по-горе) и защото може потенциално да намали качеството на съня (а аз засега спя като пън 😅).

При всяко положение, andez, направи това, което усещаш за редно, за да ти е най-спокойно 🤗. Все си мисля, че са дреболии това.

Скрит текст:

# 398
И на мен АГ ми каза относно пренаталния тест,че е хубаво да го направя ,но базовите пакети. Тя ми даде просто обяснение защо да не правя най-разширените,защото за съжаление няма как да се изследваш за абсолютно всичко 🙂 та аз чакам резултати до другия петък от моя тест .

# 399
Здравейте мами , вчера прегледа мина добре заради бодежите и ранните контракции ми увеличиха магнерота до другата седмица 3х1. Всичко е добре с бебчо , лекарят ми прави уникални снимки и винаги ме гледа на 4д , но ми ги дава черно бели само на феталните дава цветни. Мъжлето ми се показа достойно и каза " Мамо аз съм тук чакай ме" 😇🧿💙
Според вас имали шанс да се промени много усещам , че е момиче въпреки че видях пак не съм сигурна нз 🤣🤣Да ми е живо и здраво нямам претенции.😇🤱
Питах за морето и лекарят ми позволи да пътувам , но ми препоръча да не влизам в морето , защото от вълните и не точната температура може да се усилят контракциите , дори и да нямам мога да получа пак. За басейна ми каза , че няма проблем като си сменям банския при всяко къпане.
Имам още един въпрос имали закупили плажно масло за бременни , на кое се спряхте?
Благодаря предварително!! 💙 Лека бременност до финал на всички ни!!❤️

# 400
И моят преглед мина добре, поуспокои ме за варицелата, каза да не го мисля, сподели, че този разговор сме го водели и предишния път. Каза, че щом не съм се разболяла, когато детето е било болно, въпреки че сме спали заедно в 1 легло и аз съм й мазала пъпчиците, сега няма шанс да се разболея. Беше категорична, че да  се впечатлявам от всичко, е вредно за мен.
Да ви се похваля - ще си имаме друго момиченце в семейството. Интересното е, че още с  включването на апарата веднага се видя дупето и видях нещо между краката приличащо на \../, помислих си, че ще е момче. Попитах АГ дали това, което виждам е пишлето на бебето и тя каза, че бъркам, после плахо я попитах дали все пак се вижда пола, тя се разсмя и каза, че щом не виждам пишле, значи няма.😁 В документа от прегледа пише, че е женски пол плода.Съобщих вкъщи, каката на 7-мото небе от радост, ММ се зарадва, но каза, че ще прави трето.
За лосион - нямам специално за бременни, ползвам си тези, които имам-Биодерма олио с 30фактор и на Авен 30 и детското на Авен 50.

# 401
Altaya, честито за розовите гащи!
Аз днес се включвам с много странно усещане и мисля, че мамите, които са го изживяли могат да кажат правилно ли ми се струва... Както си шетам тази сутрин и оп Flushed някакво трептене/пърхане, все едно някой мускул вляво под стомаха ми "заигра" за около 5 секунди. Отначало се стреснах, защото досега не съм усещала такова движение от тялото си; поглеждам си корема - нищо, само отвътре го усещам някак. Звучи ли ви като да съм усетила бебка или да не се вълнувам толкова засега? Smiley

# 402
На мен точно на това ми звучи. Така се почва.и аз си го усещам понякога, но само отвътре, като сложа ръката, нищо не се усеща.

# 403
Altaya, честито за розовите гащи!
Аз днес се включвам с много странно усещане и мисля, че мамите, които са го изживяли могат да кажат правилно ли ми се струва... Както си шетам тази сутрин и оп Flushed някакво трептене/пърхане, все едно някой мускул вляво под стомаха ми "заигра" за около 5 секунди. Отначало се стреснах, защото досега не съм усещала такова движение от тялото си; поглеждам си корема - нищо, само отвътре го усещам някак. Звучи ли ви като да съм усетила бебка или да не се вълнувам толкова засега? Smiley
И аз от около 10тина дни усещам това трептене. Обикновено е след хранене и си казвам моите момченца усетиха, че мама е хапнала нещо вкусно и почват да мърдат. Споделих го с АГ и тя каза, че нямало как да са бебетата, било от перисталтиката на червата Grinning
Но аз си мисля, че моите Blue HeartBlue Heart се размърдват след като си похапна.

# 404
Аз перисталтиката си я усещам по- отзад, по-скро малко по-навътре, докато усещането от бебето е отпред, някак си точно под кожата. Не знам точно как да го обясня. Затова вярвам, че това, което усещам е именно движението, а за 2бременност, 14-15гс мисля, че е нормално да започне да се усеща

Общи условия

Активация на акаунт