ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 557
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
И на мен са ми казвали, че с първа Б жените си усещат червата, а не движенията на бебето, но не ми звучи достоверно някой друг да знае по-добре какво ти самата усещаш. Тази сутрин не бях яла и беше различно от всичко, което съм усещала, пък и червата си ги знам, защото почти всяка вечер имам болезнени газове. Усещането беше долу вляво, където всеки път на ехографа виждам бебка, затова така подскочих от учудване.
А от вчера съм в 17гс и преди малко, след като вече усетих това ново за мен чувство, приложението на телефона ме посрещна с "Позитивните усещания надделяват над неразположенията, защото вече е много вероятно да сте усетили движенията (като пърхане, подскачане) на мъничето" и аз бях като "уау, май да".

# 406
  • София
Това с движенията и усещанията е толкова хубав момент!

С миналата бременност всеки път при подобно усещане се чудех въобразявам ли си, просто защото съм сигурна, че е възможно и да си внушавам. Ама какво като си внушавам, пак е приятно! Satisfied

# 407
Аз още нищо не съм усещала, но знам и че е рано и по-скоро ще си въобразя, че усещам бебето.

Вчера с шефката казахме на колежките, че съм бременна. Беше ми много притеснено защото сме екип от 9 момичета и ако едната отсъства за определен период работата й се разпределя на останалите. Преди няколко месеца едно от момичетата сподели, че е бременно и скоро излиза по майчинство. Та сега аз усложнявам нещата, защото по-трудно ще се намери заместник.

Както и да е, работата не ми е по-важна от детето и семейството, но силно се изненадах от изказванията на една колежка, която се върна от майчинство съвсем скоро. Първото й изказване беше към шефката, да си била наемала мъже в екипа вече. А по-късно така от нищото реши да ми каже колко трудно се гледали момчетата.

Вие имате ли такива дебилни колеги?

# 408
  • до най-прекрасния мъж
Позволявам си да пиша, понеже минах вече една бременност и се наслушах на много неща. Хич да не ви пука от нищо и от никой за каквото и да било. Понеже работя в змиярник, буквално, освен това, че бременността ми е от дълго чакано инвитро и започна с проблеми, от ден 1 си взех болничен и си изкарах така до края. Имах нелека, но спокойна откъм нерви по отношение на работата ми бременност. В мига, в който излязох от инвитро клиниката, си казах, че от тук нататък най-важното са ембриончетата, които ми върнаха. И през цялата бременност се стараех да бъда спокойна и да пропускам през ушите си всички глупости, които по един или друг начин са стигнали до мен. Така че, изобщо не се впечатлявайте от приказки, бебетата ви са най-важни сега. При нас колежка излезе в майчинство 2 години преди аз да забременея и в общи линии знаех какво да очаквам като отношение. Това беше и една от причините да си остана вкъщи. Не съжалявам и за миг. Само едно ще ви кажа в това отношение - някои жени са забравили, че са жени и най-вече, че са майки.
По отношение на усещането на бебето. Може би към 14-15 г.с. усещах трепкане. Вече към 17-18 г.с. ритничета, а към 19-20та и ММ ги усети, като си сложи  ръката на корема ми. Даже подскочи като ужилен, когато бебето го ритна. Явно не очакваше да я усети така и се изненада. Много мил момент.

# 409
Altaya, честито за розовите гащи!
Аз днес се включвам с много странно усещане и мисля, че мамите, които са го изживяли могат да кажат правилно ли ми се струва... Както си шетам тази сутрин и оп Flushed някакво трептене/пърхане, все едно някой мускул вляво под стомаха ми "заигра" за около 5 секунди. Отначало се стреснах, защото досега не съм усещала такова движение от тялото си; поглеждам си корема - нищо, само отвътре го усещам някак. Звучи ли ви като да съм усетила бебка или да не се вълнувам толкова засега? Smiley
Така съм от 2 дни ,усещам едно местене и мускулно втвърдяване ниско където ме гледа АГ .Като си сложа ръката нищо не се усеща,  за мен това са си движения на бебока 😁 в 16 г с съм

# 410
Здравейте , следя ви от дълго време , в 16 гс съм с термин 6.12.2022 . От месец имам от време на време спазми на червата и болезнени газове и подуване особено нощем . Миналата седмица бях на гастроентеролог , който не намира причина , а другата седмица съм и на контролен преглед (от месец) не съм била . Има ли някой с подобни оплаквания ? Също така особено сутрин нямам никакъв корем , вечер евентуално леко , но не знам от бебето или от подуване е 😄 също така още не съм усетила движения .

Надявам се всичко това да е нормално , а на вас леко и щастливо бременеене 🤗

# 411
Здравейте , следя ви от дълго време , в 16 гс съм с термин 6.12.2022 . От месец имам от време на време спазми на червата и болезнени газове и подуване особено нощем . Миналата седмица бях на гастроентеролог , който не намира причина , а другата седмица съм и на контролен преглед (от месец) не съм била . Има ли някой с подобни оплаквания ? Също така особено сутрин нямам никакъв корем , вечер евентуално леко , но не знам от бебето или от подуване е 😄 също така още не съм усетила движения .

Все едно описа мен.Grinning  Сутрин съм по същия начин почти никакъв корем, но след 2 часа следобяд започва подуването и вечер изглеждам така все едно съм в 6ти месец. Болезнени газове съм имала ако съм яла през последните дни храни, които образуват такива. Гледам да ям по-леки храни и да пия уж повече вода. Аз другата седмица съм на преглед и ще питам за всеки случай, но според мен това е нормално защото вече раждали жени ми споделиха за същия опит с подут корем.

# 412

Пробвай пробиотик. На мен също много ми се подуваше корема, много ми беше тежко вечер, едва заспивах. Откакто почнах да пия пробиотик, нямам толкова проблеми. Да, пак се подува понякога, но съвсем леко. Аз пия линекс форте, но има и много други.

# 413

Аз бях така миналия месец. И то два месеца - подуване, газове, диария, после запек... Вече ми мина, сега само запек. Grinning Това е от хормоналите промени. И не знам дали се храните нормално и редовно, защото аз не. Фазата на голямото повръщане мина, сега само гадене и повръщане от време на време. Ям само 4-5 неща и мисля, че липсата на храна ми оправи газовете и подуването. Вече съм минус пет кила. Коремът ми обаче щръкна още в първия месец и няма прибиране ни сутрин, ни вечер. Като в 6 месец съм, а утре влизам в 4. Четох, че при раждалите личало повече, докато първите бременности са по-прибрани. Предният път не ми личеше до 7 месец. "Поотпуснали" са се чарковете ми. Grinning

# 414
Да , на мен ми е първа бременност и съм висока и с широк таз, надявам се заради това да не личи Simple Smile . Не съм имала голямо повеъщане  и заради коремните проблеми ям малко на често и изчистено . Не би трябвало в храната да е проблема на теория . Надявам се само тези дискомфорти да не влияят на детето , само на мен . Simple Smile

Аз бях така миналия месец. И то два месеца - подуване, газове, диария, после запек... Вече ми мина, сега само запек. Grinning Това е от хормоналите промени. И не знам дали се храните нормално и редовно, защото аз не. Фазата на голямото повръщане мина, сега само гадене и повръщане от време на време. Ям само 4-5 неща и мисля, че липсата на храна ми оправи газовете и подуването. Вече съм минус пет кила. Коремът ми обаче щръкна още в първия месец и няма прибиране ни сутрин, ни вечер. Като в 6 месец съм, а утре влизам в 4. Четох, че при раждалите личало повече, докато първите бременности са по-прибрани. Предният път не ми личеше до 7 месец. "Поотпуснали" са се чарковете ми. Grinning

# 415
Здравейте дами как сте? Искам да ви питам как се храните? На ден горе долу по колко филийки хляб ядете и какво ядете точно. Аз се старая да ям по 4 пъти основно хранене с две филийки(общо 6 за деня) хляб и междено си хапвам един банан или вафла. Ама не ли е прекалено малко , бебчета вече с нас ли се хранят. Тоест каквото ядем ние това и те 14+1 съм. Притесняваме , че не се храня достатъчно въпреки , че съм качила 5/6 кг от началото на бременността. Вие Какво мислите от това което четете достатъчно ли е?

# 416
  • София
Според мен е много 4 пъти основно хранене с по две филии хляб, че и междинки. Какво ядеш на основните хранения?
Доколкото съм запознаха бебета имат нужда от 200 кал.повече на ден.
Аз гледам да се храня 3 пъти с две междинки.
Закусвам кисело мляко с овесени ядки и някакъв плод, обядвам салата с месо/яйца/риба/сирене или подобни, за вечеря пак като обяда. Ако съм много гладна към основните прибавям и една/ две филии пълнозърнест хляб( вкъщи ядем на вита протеиновият, още от преди да забремения) За междинки ям плод или шепа ядки. Старая се да го спазвам колкото се може повече. Сладко не ям много, но понякога като ми се дояде, ям сладолед или кремче Blush Вземам от Лидл протеинов сладолед и скир с шоколад или ванилия.  Към момента 16г.с. и 1 ден не съм качила кг, но аз съм с повече и целта ми е да не кача повече от 6-7 кг до края.

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 15:19 от Axenia

# 417
И аз като Axenia, даже до скоро имах само по 2 основни на ден с една междинка, но вече трудно издържам и си хапвам последните дни и нещо за закуска. Захар не ям, най-много на морето за сладолед, иначе вкъщи е такъв без захар. Бяло брашно почти не ям, ако реша да ям паста гледам да е пълнозърнеста. Филийки по две/три на ден пълнозърнести.. Хапвам месце, зеленчуци печени, салатки и гледам да избягвам ориз и картофи. Но аз и преди така си се хранех.. В 13 г.с. и аз също за момента не съм качила килограми.

# 418
  • до най-прекрасния мъж
Храни се както до сега. Да ядеш за двама, защото храниш бебе е много грешно схващане. Храната трябва да е максимално разнообразна и в количества, които и до момента си хапвала. Разбира се, яко няма гадене и отвращение от храна, както беше при мен. Аз свалих 10 кг в първите 3 месеца и качих 9 от тях обратно до края. Бебето ми се роди нормално за седмицата си - 3160 и 47 см. Моят лекар, понеже аз пък бях притеснена, че свалях, ми казваше следното-бебето си взима всичко необходимо от майката. Дефицитите, както и излишните кг са си изцяло за твоя сметка, така че максимално разнообразна и здравословна храна трябва да се хапва. Здравословното качване е до около 9 кг при нормално първоначално телосложение. Горе-долу толкова се свалят при раждане - води, плацента, бебе, задържани течности в организма.

# 419
Не се тъпчете момичета, защото освен ако не сте слаби на щеки, после трудно се свалят килцата. И почти да не ядете, бебетата пак растат и извличат от организма каквото им е нужно. При първата бременност отлабнах десет кг и ги качих до раждането, отидох да раждам на кг, на които забременях. След раждането бях много надолу. Бебето обаче се роди доносено над 3 кг и 50 см. По-скоро качеството на храната е важно, да е питателна. За втори триместър дават +200 допълнително калории дневно, а за трети +300. Това е просто една допълнителна закуска през деня.
Завиждам ви, че можете да се храните нормално. Аз не съм от два месеца. Cry

Общи условия

Активация на акаунт