ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 556
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
Аз забременях с 48 и последно бях 53 в 11г.с ме мериха. Благодаря Ви много. Сутринта ям две принцеси (филийки) с айрян или сандвич (един). На обяд ям винаги манджа няма значение каква с плод. В три слизам ям кисело мляко. В пет пак си хапвам малко но без хляб . Вечерята ми е с лека салата и манджа/супа/печено няма значение. Така се храня но все ми казват , че съм слаба и трябва повече , но ме успокоихте. Сладко не мога да близна даже , кафе и такива екстри не ми се ядат , а ги обожавах. Благодаря много❤️❤️❤️

# 421
Първата бременност бях адси гладна, закусвах по 2 закуски - например баничка и геврече. После си обадвах доволно и вечерях, 2-3-4допълнителни хранения нямах, но закуската беше като за двама. Качих 18килограма. Слид раждането не исках да видя храна, ядях защото трябваше. Сега не е така, закусвам нормално и ако ми се прияде извън основното хранене, хапвам плод - я кайсия, я черешки... за сега съм качила 4кг.

# 422
Аз се храня много подобно на Axenia, а протеиновият сладолед от лидл е върхът! Опитвам се да вкарам повече яйца, защото навсякъде чета колко са полезни, а са ни домашни.
 В 16+2 съм и съм качила 1 кг, като коремът ми вече не може да се скрие и познати започнаха да забелязват дори с най-широките дрехи.

# 423
  • София
Аз яйцата ги ям или на омлет, бъркани, фритата си правя и такива неща най-често на обяд. А най-обичам пълнени чушки/тиквички с яйца и сирене мммм

# 424
Аз се хапвам.Имам ужасен апетит и дори смятам,че е защото преди това нищо не хапвах.Основно 2 пъти и то в детски  чинии без хляб .Явно сега имам нужда. Знам че трудно се свалят, но гладът е ужасен и нетърпим. Сега ям 2 пъти основно ,по-стабилно+ закуска  и ужасно много плодове .Засега съм 3кг  ,почти 15 седмица. До 15кг си позволявам да кача,защото започнах от 48.Едни 63-65кг не смятам,че са опасни, а ако не сваля всички пак няма да ми е фатално.
 Кадерай,ти си започнала  от нисси кг и е нормално малко повече да качиш.Не го мисли,но и гледай повече здравословно да се храниш.

# 425
До 14 г.с не бях качила нищо, после за една седмица 1 кг ,но си се храня както до сега с изключение на сладоледа не мога да го спра.Трябва да внимаваме, но и да не се ограничаваме прекалено,важното е да сме здрави и да се чувстваме добре. Живот и здраве  после ще се мъчим да си възстановим кгте

# 426
При мен храненето се промени единствено със закуската. Преди можех и да не закусвам или само някой плод. Обаче сегааа от сутринта се започва с един глад. Като ми мине времето след сутрешното хапче и вече съм озверяла и си търся я нещо тестено, я плод, понеже започва да ми се гади жестоко. Иначе обяда и вечерята си останаха нормални, междинно плод или някоя бисквитка. Засега съм доволна 2-3 кг имам качени и определено ми се иска по-малко да кача от предния път. И без това са ми множко, а сега и старта ми беше с около 5 кг отгоре.

# 427
И според мен е важно да не се преяжда и яде за двама. През втория триместър тялото има нужда от 200-300 калории повече, а през последния от 400. Така съм чела в проучвания. Аз съм 15 г.с. и съм качила около 0.5 -1 кг за момента, като целта ми за втория триместър е качени отколо 4-5 кг. Много се надявам около 10-12 да кача само за цялата бременност. На закуска днес изядох две много тънки парчета домашна безглутенова веган пица (алергии имам), която ни остана от вечерта. "Кашкавалът" за нея е домашно приготвен и е с овесени ядки и хранителна мая, така че си имаше доста полезни вещества. Но всъщност и тестото, и сосът си бяха приготвени домашно. Сега за обяд ядох една салата с домати, краставици, авокадо, маслини и зелен лук + ядене с ориз и зеленчуци. И после планирам да хапна пилешка супа за вечеря. Плюс диня за междинно. Ако ми е гладно по някое време, ще хапна още една купичка пилешка супа или плод. Хапвам доста салати, плодове, месо, риба, овесени ядки, семена и ядки. За съжаление, яйца и млечни не мога да ям. Захар ям много рядко, но си правя здравословни десерти с мед или кленов сироп като ми се прияде сладко. Най-често си правя домашен горещ шоколад с какао, канела, джинджифил, мед и оризово мляко като ми се прииска нещо сладичко. Въпреки топлото време, някак ми върви горещия шоколад. И оризото мляко е обогатено с калций.

Решила съм да започна тренировки за бременни от тази седмица. Ето от този канал съм си харесала: https://www.youtube.com/c/nourishmovelove/videos

Има доста за бременни. Като ще ги следвам с мое темпо и ако трябва нещо ще променям. Ако някой има тренировки за бременни, които прави и харесва, ще се радвам да сподели. Relaxed

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 13:28 от bali-mali

# 428
Здравейте мами днес започнах на femebion 2 , като до сега все пих Огестана. АГ ми ги предписа каза , като свърша Огестана да ги почвам. Обаче заради леки болки в гърлото ,почнах и биозин мама  ( извинявам се ако ги пиша грешно) . Въпросът ми е няма ли да е в повече два пъти да пия витамини?
Момичета когато си легна и гледам коремчето все едно сърцето ми е там и тупти , все още не съм усетила бебчо ,освен понякога рядко гъделичкане. Слагам дистанционното и леко си подскача ама това знам , че не е бебчо то е още малко за такива истории 🤣🧿
В коя седмица ще мога да го усетя горе долу с предна плацента съм. Това е втора бременност , но живот и здраве ще е първо раждане и с първата не стигнах до тези седмици много се вълнувам☺️. Днеска купих едно комплектче за новородено очаквам , момче💙

# 429
Аз също пия Фемибион 2, а до миналата седмица +неофолик 1. Когато попитах АГ, дали да взимам нова опаковка неофолик,  защото тази свърши, или да си продължа с Фемибион2 само, тя ми каза, че дори и да не пия сега нищо, на този етап не е страшно. Все пак има пресни плодове и зеленчуци, от които да се възползвам. Аз реших да си ги пия, за всеки случай. Но дали ти да пиеш, или не, не мога да ти кажа.
С предна плацента  по-късно се усещат бебетата. Но до към 19- 20г.с. всички трябва да сме усетили бебчетата, дори и да не сме разбрали, че са те. Колкото по-голяма седмица, толкова по-отчетливо ще е. Пак споделям, че не вярвам на историите по филмите с първия ритник, все пак отначалото е само пръхтене, после гъделичкане и т.н.

# 430
  • София
Ние също очакваме момченце Heart. Виждам, че за момента в темата момченцата водят в класацията, но очаквам да се появят още розови панделки. Аз пия Огестан, АГ каза, че ще изпише и магнезий и други витамини при нижда, но първо иска да си пускам допълнителни изследвания. Аз качих към 5 кг. до момента. Гледам да се поограничавам малко, но ударно започах бременността с карантина и КОВИД с много дни вкъщи Simple Smile.

# 431
Здравейте, момичета! Да се включа и аз. Страдах от ужасно гадене и повръщане, слава богу утихна вече. Вече мога да хапна 4-5 неща 😂 на фона на това, че само на плодове бях. Та закусвам една филия с мед, наобяд и за вечеря редувам омлет, тиквички и манджа от зеле. Засега само това мога да ям. Не мога да ям месо. Бях свалила 3 кг, сега вече ги възстанових почти. И коремчето леко щръкна вече 😀 13г.с+5 дни съм. Преди много обичах месото и явна защото сега се храня само постно и огладнявам по-често. Понякога се храня 4 пъти на ден, но или омлет, или тиквички, или зеле 😀 друга опция нямам засега. Надявам се с всеки изминал ден да става по-добре и да разнообразявам менюто. Искам да си набавя протеини, но засега само от яйцата ти взимам. И аз пия огестан и нищо друго. Моя АГ ми каза, че е хубаво да го пия до 15-та г.с. Ще видим след това какво ще ми изпише. А, и да кажа, че хемоглобина ми беше на долната граница. Казват, че с напредването на бременността ще пада още. Не искам и да се насилвам да ям нещо само и само хемоглобина да се качи или за да набавя протеини, защото така си докарах повръщания и не искам да си го причинявам повече, защото ми убива апетита и постното даже не мога да ям.
Добре, че ви има, момичета 😊 Радвам се да обменяме информация, бъдете здрави и щастливи и пухкав финал ви пожелавам!

# 432
Привет и от мен Hug Сега съм в 16 г.с. Свалила съм 3 кг от първоначалното си тегло (60 кг), заради леко гадене + ужасен пост ковид симптом, изключващ голяма част от храните. От няколко седмици  има подобрение и хапвам по-разнообразно, но в никакъв случай за двама. Даже с доста малко се засищам и дори се подувам. Сутрин коремът е леко издут в долната част, а вечер съм сякаш в 7-мия месец. Само при мен ли е така? Grinning
Гледам да пия пробиотик, но засега не виждам особен ефект.

# 433
Идвам и аз да се отчета ,очакваме момченце Blue Heart . Неописуемо е чувството , разбира се ако беше момиче щях да се чувствам по същия начин. Сякаш не стъпвам на земята ,а се нося . Heart Eyes Гаденето ми отмина ,но все още немога да се храня както преди . Хубавото е ,че мога да ям вече салати особено зелена с кисело млекце ,слагам малко и моркови става разкош . Бях отслабнала с 5-6кг сега гледам за 2седмици съм качила един . Но коремчето ми е като за 6ти месец ,особено вечерта. Много странно , а нямам проблеми с изхождането . Днес ходихме да гледаме колички ,най-късно август трябва да поръчаме , незнам как е в България но тук се чака доста за доставка . След 2 седмици ще пътуваме за България ,от там на почивка в Турция , ще ми се съберат минимум 5000км .Днес го съобщих на лекарката ,каза че няма проблем само да е на почивки разбира се и да пия много течности . Уикенда ходихме на басейн ,в началото бях леко страхлива ,но Господи колко добре ми се отрази да плувам . С часове не излязох от водата , ако имате възможност момичета -плувайте . За сега това е от мен . Вие какво мислите за покупките ,ще чакате ли или вече се оглеждате за по обемните неща?

# 434
Наистина момчетата водят в декемврийските раждания. И аз чакам момче. Някоя мама е отбелязала, че ще има близнаци момичета. Ако чете, как върви нейната бременност с две?

Общи условия

Активация на акаунт