ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 545
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте момичета!!!
 Искам да ви попитам, тези от вас които не сте в частни болници, а ходите на консултации по здравна каса, всеки месец ли ви гледат на ехограф? Аз днес бях на женска консултация, в 16 г.с. съм измериха ме, изтеглена ме, кръвно, изследвания, дали имам оплаквания и това беше. Само ми каза че другия път съм на тонове.

Аз съм по здравна каса, а допълнителните изследвания, които не се поемат си ги плащам. Мога да ти снимам листчето какво ти се полага по здравна каса. Безплатните ехографи са 2 бр. за стандартна бременност (без усложния). Останалите се плащат отделно. Тоновете също се плащат отделно Simple Smile.

# 451
Здравейте момичета!!!
 Искам да ви попитам, тези от вас които не сте в частни болници, а ходите на консултации по здравна каса, всеки месец ли ви гледат на ехограф? Аз днес бях на женска консултация, в 16 г.с. съм измериха ме, изтеглена ме, кръвно, изследвания, дали имам оплаквания и това беше. Само ми каза че другия път съм на тонове.

Аз съм по здравна каса, а допълнителните изследвания, които не се поемат си ги плащам. Мога да ти снимам листчето какво ти се полага по здравна каса. Безплатните ехографи са 2 бр. за стандартна бременност (без усложния). Останалите се плащат отделно. Тоновете също се плащат отделно Simple Smile.

Супер, ще съм ти благодарна.

# 452
Аз се следя по ЗК и на частно,но при едно и също АГ. И на ЖК ме гледа на ехораф без да доплащам. Знам,че и момичета,които не се следят на частно при нея също ги гледа винаги. Но това е преценка на лекаря иначе по ЗК ти се полагат 3.
А защо си на тонове другия път,не е ли рано?

# 453
Здравейте мами, и днешният преглед мина добре. Бебчо е 103 гр 14+3. Шийката е 40 всичко е добре. Но понеже имам контракции от лявата страна и вече ме схваща кракът, казаха да продължа с увеличената доза магнерот 3х1 и да се обадя след 4 дни. Гледа и бъбрека, да не би да се задържа урина , но всичко е наред. Следващия преглед е на 7 юли☺️💙 Лека бременност на всички💙

# 454
  • София
Здравейте момичета!!!

Супер, ще съм ти благодарна.

Прикачвам листчето в скрит текст ехографите по ЗК са 2 (ако съдя по ника на потребителката е под 35 год.)
Скрит текст:

# 455
SunshineSt, през какво време намаляваш утрогестана? И аз бях на "конската" доза 2х2, даже един ден взех и 5-та таблетка междинна, в рамките на няколко дни, но ми беше изписана от свестен лекар, която знае какво прави. Не можехме да овладеем постоянно прокървяване от отепваща се плацента. Само че тази доза ме смаза. Заприличах на пиян морков, като стана от леглото и гледам веднага пак да легна, а храносмилането ми напълно отиде на кино. Не искам да си спомням колко ми беше зле. Затова не издържах и с нейно разрешение намалих на 2х1, а след седмица намалих пак и сега съм на едно вечер. Наблюдавам се дали ще се върнат контракции, стягания и болки по кръста и корема и ако всичко е спокойно на прегледа другата седмица ще обсъждам пълно спиране. И без това и в листовката, и в схемите за лечение, които откривам в интернет, пише че се прилага до 12 седмица за задържане, а аз я подминах преди време. Не знам дали си въобразявам, ти забелязала ли си, да се отразява на храносмилането, гадене, повръщане, общ тонус? Всяка регулация към повишаване на дозата ме влошава след два дни, а всяко намаляване води до подобряване след два-три дни.

Аз се следя само по здравна каса, макар че е в рамките и на частна практика. Лекарката ме гледа на добра воля всеки път, когато отида, предвид и 40-те ми години, проблемите при първата бременност (тя я проследи и нея) и проблемите сега, както и мои лични здравословни проблеми. Не си плащам прегледите с ехограф. Предполагам, че го прави, за да е спокойна самата тя. Иначе за мерене на тегло, кръвно... тия неща мога и аз да си ги правя и си ги правя, както и определени кръвни изследвания през определени интервали (като добре дресиран пациент). Grinning

Свалила съм на телефона две американски приложения за следене на бременност, и двете ми изписаха към 13-14 седмица "време е за първия ултразвук". Там пък съвсем не си дават зор.

И аз имах много пъти главоболия. При сутрешните заподозрях възглавницата, смених я и стана по-добре. Дневните главоболия обаче отдавах на прогестерона, който все още слагам (а преди в по-големи дози). На листовката му пише, че има страничен ефект главоболие. При тях пиех палацетамол, но кога мине, кога не, не беше много ефективно. Приличаше на мигренозна болка, от тъмно имах облекчение и стоях на по-тъмно и с маска на очите. Най-доброто лекарство и за главоболие, и за гадене си остана сънят.

Аз съм направо 1:1. И аз купих нова възглавница. Стана по-добре, но не е да е минало нацяло. Иначе и аз слагам Утрогестан първо в конска доза 2 х 2 , после 1х 2, сега вече по 1 вечер. Реално нямах показания, но ми го изписа един неадекватен лекар и после ми казаха, че вече започнат не трябва да се спира, а на изследванията ми беше много добре прогестерона. Може би идва в повече сега и това също да оказва влияние.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 08:14 от Muflon

# 456
Аз бях на 3х3 😬
Към 12 седмица започнах да ги намалям, 2 сутрин, 3 обяд, 3 вечер. След 5 дни 2х2х3, след още 5 дни 2х2х2 .....и така докато стигна 1х1.🙂 Но не съм забелязала да ми влияят по някакъв начин.
Цитат на: Muflon
link=topic=1448297.msg44943411#msg44943411 date=1655874572
SunshineSt, през какво време намаляваш утрогестана? И аз бях на "конската" доза 2х2, даже един ден взех и 5-та таблетка междинна, в рамките на няколко дни, но ми беше изписана от свестен лекар, която знае какво прави. Не можехме да овладеем постоянно прокървяване от отепваща се плацента. Само че тази доза ме смаза. Заприличах на пиян морков, като стана от леглото и гледам веднага пак да легна, а храносмилането ми напълно отиде на кино. Не искам да си спомням колко ми беше зле. Затова не издържах и с нейно разрешение намалих на 2х1, а след седмица намалих пак и сега съм на едно вечер. Наблюдавам се дали ще се върнат контракции, стягания и болки по кръста и корема и ако всичко е спокойно на прегледа другата седмица ще обсъждам пълно спиране. И без това и в листовката, и в схемите за лечение, които откривам в интернет, пише че се прилага до 12 седмица за задържане, а аз я подминах преди време. Не знам дали си въобразявам, ти забелязала ли си, да се отразява на храносмилането, гадене, повръщане, общ тонус? Всяка регулация към повишаване на дозата ме влошава след два дни, а всяко намаляване води до подобряване след два-три дни.

Аз се следя само по здравна каса, макар че е в рамките и на частна практика. Лекарката ме гледа на добра воля всеки път, когато отида, предвид и 40-те ми години, проблемите при първата бременност (тя я проследи и нея) и проблемите сега, както и мои лични здравословни проблеми. Не си плащам прегледите с ехограф. Предполагам, че го прави, за да е спокойна самата тя. Иначе за мерене на тегло, кръвно... тия неща мога и аз да си ги правя и си ги правя, както и определени кръвни изследвания през определени интервали (като добре дресиран пациент). Grinning

Свалила съм на телефона две американски приложения за следене на бременност, и двете ми изписаха към 13-14 седмица "време е за първия ултразвук". Там пък съвсем не си дават зор.

И аз имах много пъти главоболия. При сутрешните заподозрях възглавницата, смених я и стана по-добре. Дневните главоболия обаче отдавах на прогестерона, който все още слагам (а преди в по-големи дози). На листовката му пише, че има страничен ефект главоболие. При тях пиех палацетамол, но кога мине, кога не, не беше много ефективно. Приличаше на мигренозна болка, от тъмно имах облекчение и стоях на по-тъмно и с маска на очите. Най-доброто лекарство и за главоболие, и за гадене си остана сънят.

Аз съм направо 1:1. И аз купих нова възглавница. Стана по-добре, но не е да е минало нацяло. Иначе и аз слагам Утрогестан първо в конска доза 2 х 2 , после 1х 2, сега вече по 1 вечер. Реално нямах показания, но ми го изписа един неадекватен лекар и после ми казаха, че вече започнат не трябва да се спира, а на изследванията ми беше много добре прогестерона. Може би идва в повече сега и това също да оказва влияние.

# 457
Здравейте и от мен!

Записвам се и аз.

Втора бременност, първата прекъсната заради сърдечна малоформация. Термин 5.12.2022, с момиче ❤

# 458
Muflon , аз реално нямах показания за утрогестан, но ми го изписаха може би, защото миналата година по това време имам един задържан аборт, но той беше задържан, не спонтанен, не съм кървяла тогава. Слагам го вече месец и половина. Мисля че ориентировъчно след като 25 дни някъде го слагах 2 х 2 , започнах само вечер 2 и от 10 дни някъде слагам по 1 вечер, защото мисля, че като хормон е редно да се спре постепенно, не рязко. Тъй като аз се следя на две места и си харесвам и двамата лекари - единият ми каза до 14 седмица по 2 вечер, другият ми каза още миналата седмица да помна по 1 на вечер и после през ден и тази седмица да съм ги спряла вече. И аз правя средно между двете мнения - миналата седмица започнах по 1 вечер и мисля до края на тази да слагам по 1. Другата седмица вече по 1 през вечер и до края на седмицата да ги спра. Не съм усетила да имам някакви странични ефекти, но и аз ги слагам почти от началото … не мога да преценя. Имай предвид, ме твоята доза е по-висока, имала си кървене и всеки организъм е и различен, възможно е да ти се отрязва по някакъв начин, но според мен не си го намаляй без да ти кажат след като си имала проблеми. ❤

# 459
Аз бях на 3х1 но след леженато в болницата стана 2х3 и си продължавам така . Ще обсъдим намаляне след 7 юли. Тогава ще съм 16+5.

# 460
Изглежда тежестта на симптомите се влияе от други фактори или пък е индивидуално... На своя глава не предприемам резки движения, обсъждам с доктора. Да ги износим тези бебета, пък неразположенията се изтърпяват и се забравят.

Някой да страда от "гнездене"? Grinning Във всеки момент, в който имам малко сила, подреждам, чистя, най-вече изхвърлям неща и правя смели планове за ремонти, които не мога да осъществя. Grinning

# 461
Здравейте.

Терминът ми е на 3.01.2023, но според ехограф в МЦ Фемина ще е 30.12.2022.
Минах 1 скриннинг в МЦ Фемина при Славкова, всичко е добре. Simple Smile Сега съм в 12 г.с. и утре се записвам за ЖК.

Аз искам да уведомя своя работодател. Някой уведомил ли вече?

# 462
При мен днес на ранния скрининг промениха отново термина 25.12.

Аз съм уведомила работодател официално - амболаторен лист от преглед с диагноза "бременност" + следното уведомление

Дадох го на деловодството и те ми върнаха входящ номер.

# 463
При мен днес на ранния скрининг промениха отново термина 25.12.

Дадох го на деловодството и те ми върнаха входящ номер

Много благодаря. Аз ще направя по същия начин. Само че мисля да пратя по наш официален емайл сканове на уведомлението и амб.лист и да помоля да ми върнат входящ номер. Мисля и да им пратя с куриер хъртиени варианти. Ние работим от вкъщи. Не ми се ходи в офис. Претеснявам се как ще реагират. Нямаме деловодство, само HR и управител.

# 464
Здравейте, аз също уведомих работодателя, но само устно. Така като гледам май не съм постъпила добре. Какви са рисковете и трябва ли предприема мерки според вас? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт