ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 547
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте на всички! И аз се записвам с малко закъснение.  На 33 години съм от Самоков. Това ми е 4 бременност, имам 1 аборт,след него две момчета ( на 7 и 2 ) и сега се надявам на една девойка. Термин 25.12.2022 г. Миналата седмица ходих на БХС и резултатите са добри,днес бях на ранна фетална при др. Марков ,всичко е ок с бебчо ,за пол ми каза по голяма вероятност за момиче пък ще видим в 20 седмица дали ще се потвърди ( надявам се ). Симптомите ми започнаха да отшумяват по малко,от 5г.с. съм с адско гадене,напрежение в гърдите.  В 10 г.с имах леко отлепяне на плодния сак,слава на Бога вече всичко е ок. Това е от мен засега. Лека бременност на всички 🙂🙂🙂

# 436
Момичета скоро не съм се включвала но съм изчела всичко, за хеаненето да споделя че и аз си хапвам нормално както преди бременността, просто сега ям малко повече плодове, но не мисля че е от бременността а от лакомия, утре съм на преглед и очаквам потвърждение на пола, та се надявам и всичко да бъде наред. От както съм бременна, вместо на кола маска използвам самобръсначка и ден след нея все виждам някояя капка кръв, направо в чудо се видях, дайте някакъв съвет, за друг ефикасен метод, който да не ме изправя на нокти Grinning

# 437
Здравейте, момичета ❤ Включвам се с два въпроса - единият е за протеиновия сладолед от Лидл. Дали е този от снимката, която ще кача, защото не видях друго 😁 ? Ако не е - да знаете, че и това е топ. За храненето - малко безразборно за храних. Вчера много се мотивирах и се храних доста добре и резултатът е минус 1 кг. 😁. В 12 седмица съм + 2 кг. Старая се от вчера да ям повече месо, защото никак не обичам, ама таткото го направи топ и чак ми хареса 😁🐷. Вторият ми въпрос е - има ли някоя от вас с главоболие и как се справяте ? Особено следобед и вечер става по-зле, направо като мигрена - и врата, и главата, снощи не можех да стана от леглото, направо ми се ревеше и заспах сигурно в 8 часа от болка и то с голям зор и въртене.

# 438
Ние купуваме този, защото е с доста изчистени съставки. Може би не е за всеки вкус, но на мен много ми допада.
Относно главоболието, мериш ли кръвно? При мен ако падне или се вдигне рязко и започва да ме боли главата, някой път и от сутринта, но скоро не се е случвало. Иначе пиех айран, компоти, повече вода и ми минава.

# 439
Здравейте момичета, казвам се Валентина и съм  от закъснелите бъдещи майки! На 39 навършени преди няколко дни години съм. Бременна в 14+0 седмици! Чувствам се добре, храня се добре и съм от късметлийките на които не им е ставало лошо, не съм повръщала и не съм смъквала килограми до сега! Очаквам момиченце Heart живот и здраве, термин 20.12.2022г.
Успех на всички и леко бременеене!

# 440
Ние купуваме този, защото е с доста изчистени съставки. Може би не е за всеки вкус, но на мен много ми допада.
Относно главоболието, мериш ли кръвно? При мен ако падне или се вдигне рязко и започва да ме боли главата, някой път и от сутринта, но скоро не се е случвало. Иначе пиех айран, компоти, повече вода и ми минава.

Много благодаря ! 😘 Ще потърся и този. Сетих се за кръвното. И аз, и таткото сме лекари - аз вчера точно това му казах - да не би да е кръвно, той вика не … иначе и аз пия много айрян, вода, таратор, но следобед нищо не помага. Днес съм на преглед и ще питам, защото това не ми е специалност и не знам какво мога да взема евентуално, ще пиша, ако ми дадат някаква алтернатива днес и тези дни все си мисля да вземем един апарат за кръвно - май ще взема днес. Ако имате препоръки за апарат, ще съм много благодарна. Хубав ден ☀

# 441
В неделя бях със страхотно главоболие - пих кола, айрян, 3 литра вода - нищо не помогна. Накрая пих един парацетамол (след консултация с АГ) и ми мина - при умерена болка може да се изпие едно хапче, но да не се прекалява.

# 442
В неделя бях със страхотно главоболие - пих кола, айрян, 3 литра вода - нищо не помогна. Накрая пих един парацетамол (след консултация с АГ) и ми мина - при умерена болка може да се изпие едно хапче, но да не се прекалява.

Снощи и аз бях на ръба да пия парацетамол, но реших да пробвам да заспя и вече, ако не стане - това ми беше и на мен вариантът

# 443

Снощи и аз бях на ръба да пия парацетамол, но реших да пробвам да заспя и вече, ако не стане - това ми беше и на мен вариантът

Между 10 и 12 седмица имах дни особено късния следобед и вечер с ужасно главоболие, чак се будех нощем, главата ми като в преса. Като си завъртя главата и то всичко се клати в нея и преминават стрели! Един уикенд го изкарах само прелягвайки, понеже в главата ти е като чорба. Не съм пила никакви медикаменти, просто почивах повече. Всичко премина, изглежда е било от хормоните!

# 444
  • София
SunshineSt, ние този който си показала вземаме и е много вкусен. Ще пробвам задължително и на flame предложението.
А имам такова главоболие и направо не се търпи...пия вода... на няколко пъти бях на ръба да взема парацетамол, но се удържах и минава.

# 445
От пазара в Лидл преди малко си взех и още една уж малко по-здравословна алтернатива 😁 Моят съвет е да не го взимате - ужасно, горчи 😁🥲

Друго си е зрънчо Слънчо 🤣😍☀ Добре, че си взех и него 😅

# 446
И аз имах много пъти главоболия. При сутрешните заподозрях възглавницата, смених я и стана по-добре. Дневните главоболия обаче отдавах на прогестерона, който все още слагам (а преди в по-големи дози). На листовката му пише, че има страничен ефект главоболие. При тях пиех палацетамол, но кога мине, кога не, не беше много ефективно. Приличаше на мигренозна болка, от тъмно имах облекчение и стоях на по-тъмно и с маска на очите. Най-доброто лекарство и за главоболие, и за гадене си остана сънят.

# 447
И аз имах много пъти главоболия. При сутрешните заподозрях възглавницата, смених я и стана по-добре. Дневните главоболия обаче отдавах на прогестерона, който все още слагам (а преди в по-големи дози). На листовката му пише, че има страничен ефект главоболие. При тях пиех палацетамол, но кога мине, кога не, не беше много ефективно. Приличаше на мигренозна болка, от тъмно имах облекчение и стоях на по-тъмно и с маска на очите. Най-доброто лекарство и за главоболие, и за гадене си остана сънят.

Аз съм направо 1:1. И аз купих нова възглавница. Стана по-добре, но не е да е минало нацяло. Иначе и аз слагам Утрогестан първо в конска доза 2 х 2 , после 1х 2, сега вече по 1 вечер. Реално нямах показания, но ми го изписа един неадекватен лекар и после ми казаха, че вече започнат не трябва да се спира, а на изследванията ми беше много добре прогестерона. Може би идва в повече сега и това също да оказва влияние.

# 448
Здравейте момичета!!!
 Искам да ви попитам, тези от вас които не сте в частни болници, а ходите на консултации по здравна каса, всеки месец ли ви гледат на ехограф? Аз днес бях на женска консултация, в 16 г.с. съм измериха ме, изтеглена ме, кръвно, изследвания, дали имам оплаквания и това беше. Само ми каза че другия път съм на тонове.

# 449
Аз съм само по ЖК, но в частна клиника. Всеки път ме гледат на ехограф, но пък си и плащам прегледите. Приятелката ми беше също по ЖК, но в кабинет в поликлиниката в града ни, гледаха я на ехограф 3 пъти - при записването, после във втория триместър веднъж и в третия още веднъж.  Феталните морфологии си ги правеше при друго АГ, на частно.По ЗК имаме право на 3безплатни ехографа (до колкото си спомням).

Общи условия

Активация на акаунт