ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 151
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, имам въпрос към момичетата, които се следят при двама лекари. Първите три месеца прегледите ми бяха на всеки две седмици и ми беше доста спокойно, но сега се записах на ЖК и вече ще са 1 път месечно. Въпросът е, че не знам дали ще издържам такъв дълъг период без преглед. Не искам да казвам на моята лекарка, понеже ще каже, че съм луда Grinning и няма да е далеч от истината, хах. Чудя се дали да не отида поне този месец на един преглед при друга лекарка в промеждутъка.  Имаше една лекарка, при която отидох, когато моята беше в отпуска и се чудя дали не си запазя час отново. Но какво да й кажа? Малко е странно като знае, че ме следи друг лекар по принцип. Или просто да се кротна и да чакам до края на месеца? Grinning

# 196
И аз съм така. До миналата седмица бях на всеки две седмици. Сега часа ми е чак за 1 юли и се притеснявам. Бременна съм с близнаци и съм чувала, че при такава бременност се гледат по- често. Аз също мисля сега средата на месеца да си запазя час с платен преглед при др доктор, за да съм по- спокойна.

# 197
И аз се записах за ЖК в месеца по един път ми казаха, а и сме имали право само на 2 безплатни ехографа😁
Това нормално ли е? През останалото време какво ще ми правят тогава? Предполагам само някакви измервания, ако някой знае нещо по въпроса нека сподели 😊
Приятен ден на всички ❤️

# 198
Мисля, че моята ще си ме гледа всеки път доколкото я познавам, но ако не ме гледа просто ще я помоля да ме гледа и ще си доплатя за ехографа. Няма да мога иначе.

И аз се записах за ЖК в месеца по един път ми казаха, а и сме имали право само на 2 безплатни ехографа😁
Това нормално ли е? През останалото време какво ще ми правят тогава? Предполагам само някакви измервания, ако някой знае нещо по въпроса нека сподели 😊
Приятен ден на всички ❤️

# 199
  • София
Аз бях писала по-напред или ходиш при двама на всеки две седмици или си налагаш да си спокойна и си чакаш всеки месец. Не знам какво се казва и на двамата доктори... мен по-скоро ме притеснява, че ако кажат нещо различно , какво правиш ходиш на трето мнение??? Така хептен няма да и им имам доверение...
Моята АГ по ЗК всеки път ме гледа на ехо(плащам си го), мери ми корема, мери ми кръвното, килограми, ако ина нещо обсъждаме..дали диетата ми, дали някакви болежки.. доволна съм много и за това за сега не мисля да ходя при двама.

# 200
Аз се следя на 2 места и не съм им споменавала, че ходя и другаде. При моята АГ в МД Варна така или иначе е платена ЖК, затова се възползвам и от тази, която се полага от касата при друга АГ.

А след като ще си по-спокойна, можеш да отидеш и при другата без да е нужно да се обясняваш, както и можеш просто да си кажеш, че ти е притеснено/вълнуващо - според мен това е едно от най-нормалните неща за една бъдеща мама и лекарите са наясно с това.

# 201
Аз ходих така със сина ми. Накрая беше неприятно само, защото тази по ЗК си мислише, че ще раждам там.

# 202
И аз ходя при двама и те не знаят един за друг и на двете места имам картон😅. При първия ми хареса , че в кабината се стои повече , оглежда се повече и се гледа и на 4Д. Изобщо не се чака най мн. да има 10 минути разлика. Втория ми лекар също е добър , но там е много натоварено и се чака по два часа 😑допълнително. Прегледите минават буквално за няколко минути, просто там се бърза винаги. Не знам до кога ще продължа при двамата.....

# 203
Аз имам късмет,че моята АГ има частен кабинет където има много добра апаратура и не приема по ЗК,но си има и кабинет само за ЗК с нормална апаратура и ще ходя на 2 седмици. А тя на ЖК предната бременност ме гледаше на ехограф всеки път без да иска да доплащам въпреки че всеки път питах. Много е важно да сме спокойни,така че аз подкрепям да ходиш при двама АГ като се налага. Единствено това което са писали и по горе,ако кажат различни неща може да има обратен ефект🙂

# 204
Здравейте, 9 и 2 г.с. съм и днес бях при д-р Калчев и толкова рано, но вече знаем, че чакаме МОМЧЕ💙 Партито с балона го пропускаме 😄
 Проследихме отлепването на плодното сакче и запушените артерии. Все още проблемите са там, но изглежда всичко се подобрява продължаваме и с прогестана мускулно и медрола още 10 дни, като ще пускаме и Пренатест, за да видим защо така тялото ми се опитва да изгхвърли бебчо. Калчев ми препоръча Vision, може би защото работи с тях. Тези от Вас, които са правили къде правихте и имате ли мнение за Vision ?

# 205
Здравейте момичета Simple Smile

Днес излязоха резултатите от пренаталният тест. Всичко е наред и очакваме момче 💙💙💙

Относно следенето при двама доктори при мен ситуацията и причината е следната:

Доктора, който съм избрала да следи бременноста и да изражда бебето не води ЖК. При него ходя в частния му кабинет защото апратурата е по-добра и винаги се минава бързо. Заради това, че не води ЖК по ЗК се записах при друг акушер гинеколог  в МД, който си прави стандартните прегледи и води документацията по ЗК. Двамата знаят един за друг.

# 206
И аз съм се спряла на Vision по мнения, четени тук във форума, но най-вече от приятелка, която го прави преди и беше направила обстойно проучване.

# 207
И аз съм се спряла на Vision по мнения, четени тук във форума, но най-вече от приятелка, която го прави преди и беше направила обстойно проучване.
Здравей, кой пакет мислиш да правиш, тъй като и аз ще го правя за мое спокойство,макар че док. каза че няма нужда и затова се колебая дали да направя стандартния пакет или Vision+?

# 208
Благодаря за мненията, момичета! Записах си час за средата на месеца при другата докторка за мое спокойствие и мисля да съм си честна, че просто прегледите по ЖК са ми по на рядко и бих искала поне първите месеци да имам малко по-чести за мое спокойствие.

# 209
Днес навърших 13гс, влизам в 4месец, една идея си отдъхвам. Следя се само при 1 АГ, като прегледът ми сега ще бъде на третата седмица, след предходния.

Общи условия

Активация на акаунт