ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 518
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Аз бях при д-р Патрикова на БХС в 12 седмица и ми каза, че ако има нещо притеснително ще ми звънне, в противен случай не. В профила ми в сайта на болницата не ги откривам, даде ми ги АГ после на прегледа на ЖК (следя се там). 
Момичета, някоя от вас да е правила ранния скрининг+БХС в Надежда(София) ? Дали кръвните изследвания излизат в web портала им или трябва да си чакам да си ги взема от болницата ?

# 511
Здравейте момичета, да ви питам някоя от вас има ли болки в кръста над опашната кост. Имам такива болки от доста време изписаха ми Диаспорал, но от време не време пак се появява, чувствам все едно ми е схванат нерв.

И мен ме боли доста, нищо не са ми предписали... Казаха ми единствено да се разхождам и да не се заседявам. От време на време не се усеща(примерно за ден) и после пак се появява.

# 512
Като лекар, който гледа цитонамазки - цитонамазката представлява взимане на клетки от шийката на матката (вън и вътре), за са се види дали няма туморни клетки на микроскоп Това е скрининг за рак на маточната шийка. Нормално се откриват плоски епителни клетки, защото те тапицират влагалището и част от външната шийка. Откриват се в канала цилиндрични клетки. Има и левкоцити обикновено - клетки на възпалението, кога повече, кога по-малко. Но те не са нещо страшно в контекста на изследването Simple Smile ако има притеснения за инфекция, това е за микробиология. Цитонамазките ги гледат лекари, патолози. Нямате рак и най-вероятно сте група Пап2а. Бъдете спокойна Heart
Момичета някоя от вас да е имала “множество левкоцити в цервикалния канал” при цитонамазката ? Моята туко що си я взех.. никой не ми се обади от Токуда да ми каже, че има нещо проблемно 😳

Боря се и с урина вече 5ти път - излиза всеки път нещо различно, сега имам бактерии плюс нисък креатинин и високо съотношение протеин/креатинин. Чакам си и стерилната в понеделник.

Следващата ЖК ми е чак другия понеделник и съм сериозно притеснена 🙁

# 513
Много благодаря, sadizu 😊

# 514
Slante, говори си с АГ-то. И аз бях болна и пих антибиотик даже преди 2 седмици. Според мен, не се натискай за болница, защото там ще са по-тежки случаи и ще се притесниш. Аз бях с над 38 градуса и не падаше с парацетамол, докато не започнах антибиотик и падна чак тогава, но се оправих вкъщи. Да, по-бавно от по принцип, но може би, защото сега ни е по-слаб имунитетът.

Ванеска, и аз съм така - не боли постоянно - на моменти го усещам точно в срядата на кръста и по левия крак при мен - като прищипан седалищен нерв … знам, че често се случва като бебето е по-голямо вече, още ни е рано сякаш в тези седмици, но и аз го имам. Онзи ден докато отида до личната на 2 км и малко много ме заболя, а аз доста вървя по принцип … дано не стане по-зле 😁

# 515
Slante, говори си с АГ-то. И аз бях болна и пих антибиотик даже преди 2 седмици. Според мен, не се натискай за болница, защото там ще са по-тежки случаи и ще се притесниш. Аз бях с над 38 градуса и не падаше с парацетамол, докато не започнах антибиотик и падна чак тогава, но се оправих вкъщи. Да, по-бавно от по принцип, но може би, защото сега ни е по-слаб имунитетът.

Ванеска, и аз съм така - не боли постоянно - на моменти го усещам точно в срядата на кръста и по левия крак при мен - като прищипан седалищен нерв … знам, че често се случва като бебето е по-голямо вече, още ни е рано сякаш в тези седмици, но и аз го имам. Онзи ден докато отида до личната на 2 км и малко много ме заболя, а аз доста вървя по принцип … дано не стане по-зле 😁

Много благодаря! Вчера успях да сваля температура с парацетомол към 20.00 и сега няма. Сега ще видим дали няма да се покачи. Както цяло чувствам себе доста по добре днес. Да, по добре вкъщи отколко в болницата. Вчера си правих тест на ковид от аптеката, ама даже контролната не се е появила. Явно нещо грешно съм направила. Сега ще ходя да си пусна ПКК, СУЕ и CPR и теста.
От Авирон много силно ми заболя стомаха, че направо никакви витамини даже не можах след него да взимам.
Не мога да го пия.

# 516
Илития ще ти изпишат АБ. 3 пъти лекувах със сина ми същото. Не искам да те плаша, по-добре не чето какво пишв в интернет. 🤗 Ще мине с АБ.

# 517
Аз пропуснах БХС, защото правих пренатест. Така ме посъветваха, обезсмисля се.
Едно нещо, обаче грешно се дава като информация. Добре е пренатеста да се направи след феталната, защото ако нещо не е наред с органите на детето, парите отиват на вятъра.
Така ми обясни проф. Марков, а аз се кълна в него.
Т.Е. детето може да няма Даун, но ако със сърчицето или с каквото и да е друго има проблем, несъвместим с живота, резултатите от пренатеста нямат значение.
Аз направих тази грешка, но Слава Богу всичко е наред при мас и продълбаваме напред!

Здравейте, пуснала съм пренатест базов панел, като ме посъветваха да не правя биохимичен скрининг, а само прегледа фетална морфология. Аз също не желая да ме забъркват тези математически изследвания, защото доста пъти чета, че скрининга греши.
Вие на какво мнение сте, има ли нещо в повече, за което да има смисъл да правя скрининг и има ли някоя от Вас, която е пропуснала скрининга, защото е пуснала  пренатест?

# 518
  • София
Здравейте, момичета, не съм писала няколко дни.
Днес ме изписаха от Надежда сама...
На 21ви вечерта ми изтекоха водите и ме приеха по спешност. Вчера ми дадоха хапче и всичко приключи... а днес трябваше да започна 18г.с.
Пожелавам успех на всички, леки бременности и страхотни, здрави и красиви бебчета през декември.

# 519
  • Варна
Здравейте, момичета, не съм писала няколко дни.
Днес ме изписаха от Надежда сама...
На 21ви вечерта ми изтекоха водите и ме приеха по спешност. Вчера ми дадоха хапче и всичко приключи... а днес трябваше да започна 18г.с.
Пожелавам успех на всички, леки бременности и страхотни, здрави и красиви бебчета през декември.

Много съжалявам, Axenia, но обясниха ли ти какво се е случило доколкото помня при теб бремеността протичаше леко и доста позитивно пишеше  😔

С цялото си сърце ти желая бързо възстановяване и в най - скоро време в друга група.

# 520
  • София
Axenia, съжалявам. Толкова съжалявам.

Далеч съм от мисълта, че знам какво точно преживяваш, но поне донякъде мога да си представя (имам загуба в 20-а седмица).

Пращам ти позитивни мисли и пожелания да се възстановиш възможно най-леко и психически, и физически.

Ако имаш нужда да говориш с някого, можеш да ми пишеш, има и групи за взаимопомощ. Тук си също винаги добре дошла и ще се радвам да споделяш как си, когато и ако ти се пише.

Прегръдки!

# 521
  • София
Благодаря момичета.
Според лекарите, това се случва от някаква бактерия,  обаче според микробиологията и стерилната урина няма нищо... Което ме притеснява доста, защото ми казаха ще може да е вътрематочна, а тя не се хваща с тези изследвания.
Виктория, да, така беше...освен една Кандида, която почнах да лекувам... всичко друго беше наред.
Ще се обадя пред седмицата на Станулов, да му кажа какво се случи и ще го питам за неговото мнение.
Надявам се възможно най-бързо да намерим причината, да я премахнем и да направя трансфер и се лоля да е успешен, защото не знам вече... Останаха ми два ембриона, но не са с толкова добро качество колкото беше този Cry

# 522
Axenia, много съжалявам 😔 И аз имам една загуба, но по-ранна. Бъди силна! Ще се случат нещата! Не падай духом ❤

# 523
Axenia каквото и да кажа, ще е малко, безкрайно много съжалявам за случилото се! Изпращам ти много силни прегръдки и се моля скоро да се възстановиш ❤

Точно заради бактерии в урината и левкоцити в цитонамазката съм изпаднала в лека паника.. нито едната от двете лекарки не реагира.. Едната се опитвам да я издиря безуспешно 😳😕 Другата ми отговори с една дума, да пусна цервикален секрет.. но нито кога нито къде.. те консултациите са вече през месец. Да не говоря, че бактерии се появиха само на изследването в Токуда.. пусках в още две болници (Вита и Софиямед) и там нищо не излезе 😳 А пробата я давам по един и същи начин.. принудих се да търся друг лекар и в понеделник имам час, надявам се поне тази лекарка да реагира най-накрая и да предприеме нещо 😞

# 524
Axenia каквото и да кажа, ще е малко, безкрайно много съжалявам за случилото се! Изпращам ти много силни прегръдки и се моля скоро да се възстановиш ❤

Точно заради бактерии в урината и левкоцити в цитонамазката съм изпаднала в лека паника.. нито едната от двете лекарки не реагира.. Едната се опитвам да я издиря безуспешно 😳😕 Другата ми отговори с една дума, да пусна цервикален секрет.. но нито кога нито къде.. те консултациите са вече през месец. Да не говоря, че бактерии се появиха само на изследването в Токуда.. пусках в още две болници (Вита и Софиямед) и там нищо не излезе 😳 А пробата я давам по един и същи начин.. принудих се да търся друг лекар и в понеделник имам час, надявам се поне тази лекарка да реагира най-накрая и да предприеме нещо 😞

Мисля, че в Геника са най точни иследования. Те имат и специализирани иследования като фемофлор. Пробвайте при тях. За бактерии в урината ведната червена боровинка (питайте в аптека). Urinal Acute, мисля че става и за бременни, аз взимам.

Общи условия

Активация на акаунт