ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 513
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Аз искам да попитам дамите на които не им е първа бременност, как разбрахте,че е бебето? Напоследък привечер или сутрин като се събудя имам усещане за къркорене на черва, снощи все едно се пукна балонче в корема ми в ляво в средата на корема. Това бебето ли е или просто нещо тялото ми си прави някакви работи😄

Здравейте. Аз също усещам, че в коремчето има бебе. Това е втората ми бременност. Сега съм в 12 г.с.
Ние явно няма как сега да усешаме как рита, обаче аз съм сигурна, че усещаме, че в коремчето някой живее своя живот Simple Smile

# 541
Аз от един ,два дни усещам ..нещо .Незнам какво точно ,като пукане , все едно някой с перце ме гали ,но от вътрешната страна .Ама че го обясних Joy
Първо мислех ,че са черва ,перисталтика нещо такова . Но преди малко докато шофирах ,пак ми пукна нещо и сякаш знаех че е бебето . Разбира се може да са черва , много ще ми е тъпо ако е така .Аз си въобразявам бебе и ми се насълзяват очите , а то е отделителната ми система Joy изобщо не е романтично . Така че наистина ако някой знае да каже ,как да разберем дали е бебето ?

# 542
Съжалявам за загубата ти, Аксения. Стискам палци да откриете и решите проблема и да се похвалиш с щастлив финал.
Момичета, знам, че е глупав въпрос, но кога се правят изследвания, за да се види дали имаме някаква бактерия и това с влагалищен секрет ли се установява, цитонамазка ли се прави? Не съм запозната изобщо и не са ми пускали изследвания до сега. 14 г.с. + 6 дни съм. Отворена съм за всякаква информация, благодаря предварително

# 543
Съжалявам за загубата ти, Аксения. Стискам палци да откриете и решите проблема и да се похвалиш с щастлив финал.
Момичета, знам, че е глупав въпрос, но кога се правят изследвания, за да се види дали имаме някаква бактерия и това с влагалищен секрет ли се установява, цитонамазка ли се прави? Не съм запозната изобщо и не са ми пускали изследвания до сега. 14 г.с. + 6 дни съм. Отворена съм за всякаква информация, благодаря предварително
При мен първите изследвания ми ги пуснаха като се записах при АГ, това беше след 12 г.с., вчера бях и ми казаха, че другия месец на 25ти юли отново ще давам кръв и урина, първият път ми взеха и секрет

# 544
На мен ми пусна кръв, урина, микробиология и цитонамазка когато ме записа на женска консултация.Тогава беше и ранната ФМ и БХС, но аз се следя само при него и по здравна каса и допълнително си плащам.Това беше в 13 г.с.

# 545
При мен също беше в 10г.с. пуснаха ми цитонамазка и микробиология, както и кръв и урина.

Вчера бях при ново АГ, защото се водя рискова бременост и искам някой да ми обръща внимание на всичките проблеми и обсъдих с нея фемофлор плюс, съгласи се че е много добра идея, мислеше си че като съм инвитро са ми го правили.. уви не. На всичкото отгоре съм и с гестационен диабет (бях с ИР, която точно преди положителния резултат бях коригирала) въпреки режима.. сега съм на още по-строг режим и с апаратче за мрене на кръвна захар.. Заради други завишени показатели в урината, вчера ми назначиха и чернодробни както и албумини в кръвта 😳

П.С. Интересното е че тези показалите на урината само в Токуда са включени по подразбиране - съотношение албумин/креатин и съотношение протеин/креатин. В други две клиники трябва допълнително да го поискаш и заплатиш.

# 546
Мен също ме пратиха да изследвам кръв, урина, микробиология и цитонамазка, когато се записвах за ЖК в 12 г.с. Казаха, че всеки месец ще пускаме кръв и урина, а микробиология отново задължително накрая (предплагам след 7-8м), за да може ако има нещо преди раждането да се лекува.

# 547
Здравейте, мами! Днес бях на преглед, доктора установи скъсена шийка на матката. Изписа ми магнерот и алеракт. В момента съм в 16г.с +3 и притеснението ми е огромно. Има ли някоя мама със същите проблеми и ако има как запазвате спокойствие.

# 548
Здравейте, мами! Днес бях на преглед, доктора установи скъсена шийка на матката. Изписа ми магнерот и алеракт. В момента съм в 16г.с +3 и притеснението ми е огромно. Има ли някоя мама със същите проблеми и ако има как запазвате спокойствие.
С предишната бременност имах скъсяване, но го установиха чак в 7ми месец, лежане и си пий лекарствата, нещо за серклаж казаха ли ти, не съм сигурна до кой месец се правеше при мен тогава беше късно Simple Smile.

# 549
Нищо не са ми казвали за серклаж.
С предишната бременност имах скъсяване, но го установиха чак в 7ми месец, лежане и си пий лекарствата, нещо за серклаж казаха ли ти, не съм сигурна до кой месец се правеше при мен тогава беше късно Simple Smile.

# 550
  • до най-прекрасния мъж
Почивай повече и не се натоварвай. Аз изкарах с шийка под 30 мм до почти 38 г.с без 1 ден. Но си бях в болнични от самото начало и основно лежах. Моята към 20 г.с. беше 27-28 мм. Не съм пила изобщо магнезий. Моят лекар беше против. Слагах Утрогестан почти до края и обичайните витамини. Биех си и Клексан, но аз съм с мутация. В общи линии това беше. Почивка, почивка и положителни мисли. За серклаж не е ставало дума, въпреки че родих на почти 39 г, първа бременност.
Моя приятелка от 7ми месец избута до 38 г.с. с напълно изгладена шийка отново с много почивка. Така че, не се притеснявай, положителното мислене е много важно.

# 551
Аз загубих бебе в 23 седмица заради скъсена шийка, защото никой АГ не ми я беше измерил. Карах си супер лека бременност, без болки и оплаквания и всичко ми дойде като шок. Радвайте се, че знаете и отсега са ви измерили шийката. С правилните мерки всичко ще е наред. Аз сега съм със серклаж, но това изобщо не ми дава спокойствие, напротив... Успех и се пазете!

# 552
Аз загубих бебе в 23 седмица заради скъсена шийка, защото никой АГ не ми я беше измерил. Карах си супер лека бременност, без болки и оплаквания и всичко ми дойде като шок. Радвайте се, че знаете и отсега са ви измерили шийката. С правилните мерки всичко ще е наред. Аз сега съм със серклаж, но това изобщо не ми дава спокойствие, напротив... Успех и се пазете!

Боже, как е възможно  лекари да са толкова безотговорни. Съжалявам  много.

Как се проверява това,  с ехо граф?

# 553
Да споделя и аз проблема си,писах и в друга тема. В 14+5 съм и от време на време имам леко кафеникаво зацапване по ежедневната превръзка. Когато ми се появи първите 2 пъти установих,че я заради по трудно изхождане и съответно от напъването. Говорих с АГ изписа ми Алеракг 2×1, нош па и спазмалгон. Но след това 1-2 пъти отново се случва и е много оскъдно. Говорих с АГ преди около час ще отида да ме види,ако се повтори
 Каза,че кафеникавото не е за притеснение и може и да е от това,че вчера бях на кола маска. Ако се окаже от това естествено повече няма да ходя 🙂
Ако някоя мама имала подобна ситуация през тази или предна бременност ще се радвам да сподели

# 554
  • София
Ей, най-накрая и аз да мога да гласувам в анкетата тук! Днес огледахме малкото човече и е момче Relieved

108 грама парче, всичко му е в норма.

Иначе днес трябваше по план да ми взимат и материал с амниоцентеза, но не стана номерът, за съжаление (дълга история). След 2 седмици чак ще е, ще си почакам. Дано всичко е наред, че това ми е тежест от миналата бременност и много, много ми се иска да се успокоя или поне да имам яснота.

(Имах предишна бременност с рядка микроделеция, която не се хваща на пренатален тест, затова този път ми препоръчаха пак да направим).

Общи условия

Активация на акаунт