Лято горещо се задава, ДЕКЕМВРИйче на половин годинка скоро става! (Тема 4)

• 16 276
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
За 2та часа ни бяха казвали като купувахме кошницата, може би е било само за новородени или пък само за този модел.

На настроения е и зависи какво ще приеме този ден. От готовите хареса ябълка и манго на Гербер, тяхното морков+/-сл.картоф, яде и тяхната тиква, както и тази на Хип. Тези са като цяло най-успешни, плюс пащърнака им донякъде. Всичко останало и домашно, и купешко, с различна консистенция, щом не е мляко, едва се хапва. Купих по-екзотични смутита и пюрета на Бейбибио като добавки за закуски в бъдеще, ще видим те как ще са, но ми звучат интересно. Имат смес с клементини, мента, дюли, бергамот, бъз, ананас. 😀

# 646
Аз отскоро захранвам и нямам много опит, но със сигурност мога да кажа, че моркова на Гербер е отвратителен като вкус. Никога не бих познала, че е морков, ако трябва да го опитам със затворени очи. За сметка на това броколито им е страхотно. Поне в повечето им пюрета има само зеленчук и вода, без нишестета. И са мноооого водни, което мисля, че не се харесва на детето.
На хип все са с нишесте, че някои даже и по две (специално това с броколи). От тях доста накупих и си стоят в шкафа, докато им дойде ред да въведа царевицата и ориза.
На Бебелан съм пробвала само пащърнака, който се оказа по-добър от този на ХИП. По-гъсти са от герберските и не толкова фино пасирани. Като гледам и другите им са с такава гъстота, така че за сега те печелят бебешката симпатия.
За заготовките с месо и аз точно това се чудех. Дали тези на плазмон или на хип да взема и имам същия въпрос като на Феъри

По колко на порция трябва да се слага от заготовките с месо на хип. В тяхната схема пише 20гр месо, но в бурканчето пише, че има 40% пуешко. Трябва ли да го смятам или направо си слагам 20гр пюре и приключвам. С тези на плазмон същото ли е?

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 18:24 от Жожи

# 647
Аз искам да попитам за кашите. Ако вече сме въвели някакви плодове, не е ли по-лесно да се купи каша ориз/елда с ябълка/банан примерно? Аз ще вкарвам през новата седмица каша и се чудя дали направо такава да купя.
Като бяхме за ехографията в кърмаческото отделение на Пирогов, ми казаха, въпреки че скоро няма да въвеждам млечни, да му давам по едно много малко парченце обезсолено краве сирене заради зъбките. Споделям, който иска може да се консултира с педиатъра си дали да го направи

# 648
Румяна, знам ли и аз какво да спазвам и какво не... Ако трябва да съм честна бих направила захранването по коренно различен начин, но като не разбирам по-добре да си гледам по 10 пъти книжката на хип и да меря грамовете като наркодилър.
Сега гледам в книжката има само някои каши, другите липсват. Като свършат дните ще ги подпукам всичките дето съм ги купила да се приключва вече, че то ако продължаваме така на сватбите им ще трябва да се съобрази менюто според това с какво са захранени Joy
Тиквата е на почит, всичко ядат стига да е с тиква. Морков също харесват, пащърнак също, но не толкова много.

# 649
  • София
Аз съм доволна и от пюретата на DM - DMBio и Babylove Bio. Чисти са като състав. Нямат захар и нишестета поне в тези, които съм купувала и са по-евтини от Hipp, Babybio и Holle. Взела съм разни зеленчукови миксове и плодови. Харесват се.
В Билла пък продават пюрета на Alnatura. Също са много чисти като състав, но в нашата Билла има само един вид безмесно, което бебка обожава - сладък картоф, картоф, морков и тиква.

Иначе и при нас всичко се приема стига да има повечко тиква или морков в него.

Относно кашите аз предпочитам да взема чиста безмлечна, да я направя с нейното АМ и да сложа плодово пюре вътре. Досега съм въвела само оризова. Взех царевична безмлечна на Hipp и безмлечна просо на DM bio също съдържаща само просо.

# 650
В Билла пък продават пюрета на Alnatura. Също са много чисти като състав, но в нашата Билла има само един вид безмесно, което бебка обожава - сладък картоф, картоф, морков и тиква.

О, знам го това пюре, няколко пъти купувах и на мен ми е вкусно, но моята май не му е голям фен или просто не й уцелвам настроението. На Гербер има сладък картоф и тиква май беше, много е приятно; броколито им също се яде, тиквата, сливата. На Хип са много хубави комбинацииите ябълка и тиква, круша и ябълка, но ябълка и морков има вкус само на морков, пък морков и картоф им е почти цялото морковено. На Плазмон се яде картоф, тиквичка и морков. Засега само едно с месо, тиква и още нещо съм давала на Гербер, но тепърва ще опознаваме и другите, че със заготовките не ми излиза много сметката.

# 651
  • до най-прекрасния мъж
Ще напиша синтезирано какво купувам аз, след почти 2 месеца захранване:
Бейбибио:
Сладък картоф
Пащърнак
Морков
Ябълка
Круша
Морков с тиква
Зелен грах
Гербер:
Карфиол
Броколи
Синя слива
Сладък картоф с морков (ако няма чист на Бейбибио в наличност, но предпочитам чистия)
Хип:
Тиква (хубава и гъста е, но Мария все плаче след тиква и изчаквам малко преди да предложа за 4ти път и да разбера аджеба от тиквата ли е или просто съвпадение)
Пилешко заготовка
Пуешко заготовка
Бял морков
Хумана:
Оризова млечна каша
Царевична млечна каша
Елда безмлечна каша
Пюрета, тип готово ястие съм дала само 2 пъти на Хип картоф, морков, грах и карфиол, за да въведа граха. Имам купени картоф със спанак на Бейбибио, но още не съм дала, предстои в неделя. Картоф и тиквичка дадох готово на Гербер, за да въведа тиквичка, но беше адски гъсто и трудно го изяде.
Това, което не ми хареса, а и на Мария също- тиква и морков на Гербер. Финосмлените им пюрета ги ползвам като добавка към по-гъсти пюрета. Иначе са прекалено гладки.
На Плазмон заготовките са само нишесте и пюрето става на каша.
На Хип са със сварен ориз и са по-близо до истината, а и съдържат 40 % месо, не 30%. Имам още 3 бурканчета Плазмон и приключвам с тях. Ще купувам Хип засега и търся хубаво заешко.
В общи линии аз купувам еднокомпонентни, максимум двукомпонентни, пюрета от всичко, което намеря и миксирам вкъщи. На Бейбибио са любими, защото им се усеща структурата на зеленчука, а не са супер гладки като Гербер. Гербер и Бейбибио засега са с най-чист състав от това, което намирам във Вис Виталис.
За заготовката: понеже Плазмон е само 30 % месо, аз давам по 1/2 бурканче три дни и считам за въведено. Като довъведа заешкото утре и вкарам и жълтък и започна да редувам, ще се придържам към правилото 20 гр чисто месо на хранене. Тоест, на Плазмон може почти цяло бурканче. На Хип е 125 гр, значи по 1/2 бурканче. Вероятно и аз ще правя 2 дни месо, 1 ден жълтък, за да не хвърлям пюрета. И без това са безбожно скъпи. Яйцето все ще го доям, ама месните заготовки не са ми по вкуса, въпреки ги ям, за да не хвърлям.
Купила съм Лупилу и Бебелан, но не им е дошло ред да ги дам. Много еднообразни са, особено за възраст до 6 м. Уж много видове, пък все еднакви комбинации на различните марки.

# 652
Аз да де включа за столчето. Ние ползвахме първо Cybex Aton, но тъй като си го пратихме за България, решихме тук да вземем ново вече като за по-голямо бебе. Значи всяка година швейцарците преиздават една книжка TCS, което е огромна компания за всичко свързано с автомобили. Та правят класация на много различни марки и модели столчета според извършени тестове за сигурност, комфорт и т.н. Ние спрямо книжката, се спряхме на Cybex Sirona S I-size. Ползва се до 36 месеца и изофиксът е със завъртане. За сега съм много доволна, малката го харесва, високо е и си гледа през прозореца. При нас водещо беше сигурността и съответно се доверихме на класацията, но се надявам никога да не го изпробваме колко е сигурно.

# 653
Али аз имам каша ориз с банан (на Тьопфер ако така се чете)изобщо не се усеща банана ,винаги добавям плодово пюре.Сега за другите комбинирани каши не знам как е.
Доволна съм от пюретата на Гербер и Бебивита,от Хип и Плазмон не съм доволна,на Хип ще купувам само банан,изразходвам това което имам и приключвам с тях 🙂
От кашите съм доволна на Слънчо и Хип и двете ги яде(царевица,ориз и елда)
Аз слагам малко извара в зеленчуковото пюре ,домашна е,утре мисля и малко масло да сложа,така и така скоро ще се започва попарата.
Ние днес имаме 2 дремки не знам дали е еднократно или ще минаваме на такъв режим 😶

# 654
Руми, как ви бяха горе-долу часовете, че да са 2 дремки? Колко будува? 😊

Блу, благодаря ти за информацията! Понеже ми бръмчи мозъкът в 23ч, може ли да питам като за малки деца 😀 Значи например заготовка пуйка на Хип - половината бурканче като грамаж (60тина гр, от които близо половината са чисто месо) даваш всеки ден за 3 дни? И на третия ден отваряш ново, заради правилото за макс 24ч в хладилника? Извинявай, нещо не мога да мисля. 😀 С месото със сигурност не искам да експериментирам и ме е страх да предложа домашно приготвено все още. Не ядем много и не съм експерт по приготвянето. 🙈

# 655
Dee пиша ти днешния ден:
Събуди се в 9ч
1ва дрямкаа от12ч до 13 :40ч.
2ра дрямка от 16ч до 18:10ч.
И сега заспа в 22:45ч.🙂
Вече ми прави впечатление че на 2часа не иска да спи абсурд да я приспя,2ч и 30мин или 3ч.Пробвах я в 21 30 , но видях че няма да се получи и реших да не си хабя силите напразно затова я изчаках сама да си реши кога ще спи 😁Накрая на деня съм много изморена и хич не ми е до сметки и часове само я пазя да не тупне от спалнята😃докато си се мята в опитите си за пълзене.

# 656
  • до най-прекрасния мъж
dee, когато захранвам, не й давам цяла порция месо.
Примерно, пилешко, което беше първо, дадох така:
1ви ден 20 мл от цялото пюре на Плазмон или 6 гр месо
2ри ден 30 мл от цялото пюре на Плазмон или 9 гр месо
3ти ден 40 мл от цялото пюре на Плазмон или 12 гр месо
Пуешко, което беше 2ро, дадох така:
3 дни по - 1/3 бурканче на Хип, което е 40 мл на ден или по 16 гр месо на ден. С 1 бурканче захраних. Като е в хладилник, нищо му няма.
Заешко, което е 3то, дадох така:
3 дни по 1/2 бурканче на Плазмон, което е 40 мл на ден или по 12 гр месо. Не ми се занимаваше да смятам грамчета и за по-лесно дадох така.
Давах в 3 поредни дни, защото исках в останалите 4 да въвеждам нова каша и нов зеленчук и считах за въведено. Така процедирах и 3те меса до момента. Не е най-правилния вариант, то не исках да губя цял месец за 3 меса и жълтък, ако давам през ден. А и тя ги понесе добре. В този един месец успях да дам още 2 вида каша, 3 зеленчука и 1 плод.
От другата седмица, като въведа жълтък, ще давам по 1/2 бурканче Хип, което е 60 мл и съдържа 24 гр. месо и 1 бурканче Плазмон, което е 80 гр и съдържа пак 24 гр месо. Вероятно ще давам 2 дни месо, 1 ден жълтък, за да не хабя заготовка и да я ползвам в рамките на 24 часа. То вече като е веднъж въведено, няма проблем да се даде пълна порция.

# 657
Мнооого ти благодаря! Разбрах сметката. Дано Мими все така добре понася всичко ново! 🤗

# 658
Митко има бактерия в урината. Сега ще пие антибиотик.

# 659
  • до най-прекрасния мъж
Митко има бактерия в урината. Сега ще пие антибиотик.
Миличкият, да минава бързо. Много е неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт