Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 53 968
  • 775
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Нещо не намирам читаво място за спане във  Бари .Вече имаме билети за 2 април и се чудя , всичко е или скъпо ,или мирише на мухъл.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 00:47 от hali4ka85

# 361
  • София
Ние спахме октомври месец в този апартамент и съм доволна. Препоръчвам.
На тихо място и на 5-7 мин пеша от гарата.
https://www.booking.com/hotel/it/suite-999.bg.html?aid=304142&la … type=total;ucfs=1&

# 362
  • София
Ние есента спахме тук
https://www.booking.com/hotel/it/i-giardini-di-edicart.bg.html?a … ucfs=1&#hotelTmpl
За жалост попаднахме в цикламената стая, но ...и не ме стояли много вътре.
От улицата се влиза във входа и оттам в задния двор. Това са самостоятелни студиа на партерен етаж.
Близо е до гарата, 7-8 мин пеша, наблизо имаше пекарна, в която закусвахме.

# 363
https://www.booking.com/hotel/it/piazzetta-santa-barbara.en-gb.html?aid=304142 Препоръчвам този апартамент! Страхотна локация и домакин. Виждам, че има много свободни дати за април

# 364
Мнение за хотел на площад Гарибалди в Неапол? Прочетох на доста места да не букваме хотел там, защото вечерта е било опасно? Истина ли е или са повече митове и легенди? Като цяло мненията са различни.

# 365
  • София
Мнение за хотел на площад Гарибалди в Неапол? Прочетох на доста места да не букваме хотел там, защото вечерта е било опасно? Истина ли е или са повече митове и легенди? Като цяло мненията са различни.
Отсядал съм на самия площад - опасност не съм забелязал. Да, пълно е с хора насядали и лежащи навсякъде, които биха били определени като маргинали, някои с вид на бездомници, пият, сметище е покрай тях.
И въпреки всичко сякаш не обръщат внимание на останалите хора, както и обратното. Сутрин все прескачах спящи.
Не са просили от мен.
В много други градове, включително и в Италия, полицията ги разгонва периодично, но в Неапол не съм видял такова нещо.

# 366
Здравейте, ще бъдем в Неапол за 3 нощувки в началото на февруари. Набелязах вече няколко неща, които искаме да посетим, не съм сигурна дали по това време на годината си струва да отделим единия ден на Амалфийското крайбрежие, имам предвид че е извън сезон и сигурно повечето неща няма да работят. Другата ми чуденка е, тъй като ще сме там в безплатната неделя, дали е възможно в един ден да разгледаме Помпей, Археологическия музей и евентуално Каподимонте. Ако в Помпей сме рано сутринта, вече съм взела безплатни билети от сайта и се надявам да избегна чакането на касата, примерно стоим до ранния следобед и след това дали ще остане достатъчно време за музея, той работи до 19 ч. Знам, че за Каподимонте е почти невъзможно, но все пак.

# 367
  • София
Красивите градчета по Амалфийското крайбрежие са точно толкова пъстри и живописно разположени по склоновете, колкото и в сезона. Simple Smile
В началото на март имаше затворени заведения, но магазините като цяло си работеха.
Стига само денят да е слънчев - да огрее пъстрите цветове на сградите, мисля, че ще си заслужава да ги видите.
Тъкмо няма да има наплив от туристи и пътуването ще е по-спокойно. И ще е възможно да паркирате (ако сте с кола).

# 368
  • Пловдив
Като за първо посещение на юг...Изток или Запад да избера Simple Smile ?
Към края на май обмисляме...фаворит ми е Неапол и надолу, но за нощуване в самия град или по крайбрежието?
За кола под наем разбрах, че не в ок...и ще е по-трудно да чета за автобуси и всичко.

# 369
  • София
Аз не ти разбирам въпроса, mystic.
Какво имаш предвид под изток / запад?

# 370
  • Пловдив
Simple Smile
Ох, сори...дали Бари и околността или Неапол и надолу по крайбрежието? Коя страна да изберем?

# 371
  • София
Simple Smile
Ох, сори...дали Бари и околността или Неапол и надолу по крайбрежието? Коя страна да изберем?
В Неапол и наоколо съм бил, а с Бари ще ми почва следващото пътешествие също през май, но ще ми е първо посещение.
Спрямо това, което видях в / около Неапол и това, което съм чел и видял по снимки за Бари и района, смятам че Бари си заслужава повече.

# 372
В Неапол не сме били, но Бари и околностите много ни харесаха. Много е лесен транспорта с автобус и влак до близките градчета. Ще се справите сигурна съм, а определено там има какво да се види.

# 373
  • Mostly in my mind
аз също съм набелязала Бари като изходна точка, като искаме да посетим Монополи, Матера и Алберобело. точно си мислех за кола под наем, като прочетох по-горния пост на мистик, че не било опция. А защо? проблем с паркирането?

# 374
  • Пловдив
Да, заради паркирането...

Мерси за мненията!
А къде да се нощува? Всички дни в Бари или и по другите градчета препоръчвате?

Общи условия

Активация на акаунт