Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 53 988
  • 775
  •   1
Отговори
# 375
  • Mostly in my mind
никога не съм била в Бари и не мога да дам съвет, но лично за нас съм избрала опцията за всички нощувки в Бари. мислим да си направим семейна екскурзия и с децата не ми се струва добра опция да разнасяме постоянно багажи.

# 376
В тези двата апартамента сме били и ги препоръчвам, в центъра, близо до транспортни връзки, заведения и не далеч от стария град. Чисто и приятно.

# 377
  • София
Моят избор е всички нощувки да са в Бари.
Събиране, подреждане на багаж през ден са мен са крайно досадни процедури и отделно да се съобразявам с check in часовете на всеки нов хо(с)тел.
Но и все пак това е субективно - за мен пътуването е голяма част от удоволствието, отчитам, разбира се, че за други хора би могло да е досадно.

# 378
  • София
Аз пък не си спомням да съм имала някакви проблеми с паркирането както в Бари, така и из Пулия, която я обикаляхме цялата с кола под наем, при това в разгара на летния сезон. Имаше си достатъчно платени паркинги навсякъде, в Алберобело помня, че бях паркирала точно преди хълма с трулите на много голям паркинг.

# 379
Основен проблем е цената на колите.

# 380
  • София
Ние със съпруга ми бяхме в Бари за два дни през 2021г. - супер импровизирано, но се получи много добре. Бари и това, което видяхме от Пулия страшно ни харесаха. Ако имаме възможност да отидем отново, определено бих обиколила крайбрежието до най-южната точка (с кола или без) и бихме нощували на различни места, може и за повече от една нощувка, но връщане в Бари от по-далечните места ми се струва страшна загуба на време и пари.

# 381
Като за първо посещение на юг...Изток или Запад да избера Simple Smile ?
Към края на май обмисляме...фаворит ми е Неапол и надолу, но за нощуване в самия град или по крайбрежието?
За кола под наем разбрах, че не в ок...и ще е по-трудно да чета за автобуси и всичко.
Което и да избереш, няма да сгрешиш. Била съм в Бари и района в широкия смисъл, а също и в Неапол и района. И на двете места има плюсове и минуси. Не мога да избера кое от двете бих пропуснала, защото не бих могла да пропусна нито едното. Освен Матера, Алберобело и Полянино, другите градчета не са толкова комерсиални и е по-спокойно откъм туристи.
Все пак зависи, но никой от двата района не бих посетила през август (отново). И изобщо избягвам Италия през август, не че не се е случвало няколко пъти ...

# 382
През 2022 бяхме и в Неапол (юли), и в Бари (ноември)...Не бих пропуснала нито едното...И двете страшно ни харесаха...Може би единствено предимство на Бари пред Неапол е чистотата...Колкото и да бях подготвена Неапол си е бая мръсничко...И на двете места сме били с обществен транспорт и в тази връзка за Пулия препоръчвам , ако е ранно кацането в Бари директно с автобуса към Матера,  нощувка там и после нощувки в Бари...А за Кампания-нощувки в Неапол...Много се надявам скоро да се върнем пак там...

# 383
  • Перник
Бях в Бари през септември 2022г. Силно препоръчвам и аз при ранен полет директния автобус до Матера и задължително нощувка там. Препоръчвам Casa del Sole , в старата част, в сасите. 🥰 Ние бяхме три нощувки на различни места. Като нощувахме и в саси и в труло. Но определено не си струва да се нощува в Алберобело. Посетихме още Монополи и Полиняно а Маре. Регионът много ми хареса. Пак ще отида. 🥰

# 384
Дами, мислим да пътуваме за Южна Италия средата на м. май, но се колебая дали да отделим три дни само за района на амалфийското крайбрежие? Или да кацнем в Неапол, на ден 1 - Амалфи и Позитано, после ден 2 - с влак до Бари и два дни последователно в Алберобело и Матера? Ще бъдем с дете на 7г., твърде амбициозна ли е програмата? След това да летим обратно от Бари към София

# 385
  • София
Предвид предпочитанията в темата, смятам че повечето хора биха предпочели първия вариант.
Аз - категорично втория при така зададен въпрос. Разбира се, най-добре е повече дни и на двете места.
4 часа е от Неапол до Бари и ако пристигнете в 12 ч, тръгвайки в 8, то имате поне 10 часа за разходки и в този ден.

# 386
Не мога да си представя Италия и препускане. Но може би това е въпрос на гледна точка. Така че аз бих избрала първия вариант.
С автобус пътят Неапол - Бари се взема за около 4 ч., но ви трябва време да се ориентирате къде а автогарата в Неапол, после да се настаните в Бари и по този начин отива много повече от половин ден.
От друга страна на самия Неапол се струва да се отдели време, цялото Амалфийско крайбрежие е една уникална красота, Капри се разглежда за ден, Соренто е приказка, Помпей не е за пропускане, Везувий, ако проявявате интерес към вулканите, Казерта с кралския дворец, малко известно място е Пестум, а си струва. Тоест има какво да се гледа за 3 дни и дори много да остане.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 19:46 от rebus99

# 387
  • Пловдив
А колко е ок да се отдели като дни или само Неапол и крайбрежието или Бари и крайбрежие?
4-5 дни или...?

# 388
  • София
А колко е ок да се отдели като дни или само Неапол и крайбрежието или Бари и крайбрежие?
4-5 дни или...?
За района на Неапол мисля, че 4 пълни дни са напълно достатъчни.
За района на Бари съм запълнил програмата за 9 пълни дни ( почти 10, защото пристигам преди обед ).

# 389
  • Пловдив
4-5 дни или...?
За района на Неапол мисля, че 4 пълни дни са напълно достатъчни.
За района на Бари съм запълнил програмата за 9 пълни дни ( почти 10, защото пристигам преди обед ).
ясно...
Може ли препоръка за апартаменти с по 2 спални? Две семейства сме...Погледнах тези на Ze-Ze, но са с по 1 спалня и диван.
Може и за Неапол и за Бари Simple Smile още умувам къде.

Общи условия

Активация на акаунт