Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 54 905
  • 775
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Не мога 🙁
Аз пътувам сам и бюджетно и ползвам хостели.
В твоя случай - търсейки в booking още в началото задай 4ма възрастни - така ще ти отсее неподходящото.
После вече подреди по оценка или по цена - както ще ви е комфортно 🙂

# 391
За Неапол и Кампания може и седмица да не стигне. Много зависи какво и колко искате да гледате. Има хора които само Амалфи си обикалят цяла седмица, така че е относително.

Например:
1 ден за Неапол (поне 2, ако ще се посещават обекти с вход); 1 ден Капри; 1 ден Исхия; 1 ден амалфийско крайбрежие; 1 ден Помпей и Везувий; още един ден за Еркулан; ден в двореца  градините на Казерта.

# 392
  • София
А колко е ок да се отдели като дни или само Неапол и крайбрежието или Бари и крайбрежие?
4-5 дни или...?

И за двата района много зависи колко голяма част от тях ще искате да покриете, дали с кола или с обществен транспорт и какво ще искате да видите. Неапол и Бари е едно, Кампания и Пулия - друго. Крайбрежието също е относително понятие. Ние например с кола изкарахме 10 дни в Пулия и разгледахме не повече от половината от местата, които искахме да видим, други 10 дни карахме в Кампания, без да видим практически нищо от самия Неапол, така че е много относително. Ако например сте запалени по историята, и цял ден в Помпей и Херкулан може да не ви стигне. И аз като rebus99 не си представям препускане из Италия, там и най-ситното градче може да изненада с невероятни гледки, старини и т.н., отделно храната, контакта с хората, изобщо, Италия си е за по-спокойно разглеждане.

# 393
  • Пловдив
Именно, не искам бързане нито на 100% да посетя всички исторически обекти. Мога и да прескоча, ако открия прекрасно място за раздумка, отдих, вино и морска храна Simple Smile
Благодаря!
Като купя билетите пак ще питам и чета...

А винаги ли предварително трябва да се купуват билети за обществения транспорт?

# 394
В Исхия има смисъл да се ходи, ако ще се остане -  иначе за отиване, разглеждане и връщане в същия ден по-добре е в Прочида да се слезе, но това е само според мен.
Мисля също, че незаслужено се пропуска Салерно, страхотно градче с красиви крайбрежни алеи и приятна атмосфера, също е отправна точка за пътувания по суша и вода. В близко бъдеще планирам отново посещение там.

# 395
  • Mostly in my mind
А колко е ок да се отдели като дни или само Неапол и крайбрежието или Бари и крайбрежие?
4-5 дни или...?
За района на Неапол мисля, че 4 пълни дни са напълно достатъчни.
За района на Бари съм запълнил програмата за 9 пълни дни ( почти 10, защото пристигам преди обед ).
Може ли да споделиш как си запълнил програмата си за Бари, ако не те затруднявам? Blush

# 396
  • София
Може ли да споделиш как си запълнил програмата си за Бари, ако не те затруднявам? Blush
Разбира се :
Ден 1. Пристигане около 10.55, с автобус 16 в 11.45 ще стигна до централната гара - там ми е хостела. Ще се настаня и този ден остава за Бари.
От следващия започвам с дневни разходки с връщане вечерта в Бари до : Матера, Полянино, Монополи, Путиняно, Алберобело, Локоротондо, Остуни, Таранто, Бриндизи, Лече и Отранто.
Някои по-малки, близки и с удобни връзки ще комбинирам в един ден - примерно Локоротондо и Путиняно.
Не в тази последователност задължително, старая се два последователни дни да пътувам по различни маршрути за да ми е още по-интересно.

# 397
  • Mostly in my mind
Благодаря.
С какво ще се придвижваш?

# 398
  • София
Благодаря.
С какво ще се придвижваш?
Изцяло с влак до всичките тези места.
Аз ползвам предварително платени пасове и всички ( 99.9% за по-коректно ) влакове в цяла Европа са ми включени.

# 399
  • Пловдив
Пасове какво е?
А предварително ли трябва да си купиш билет или просто отиваш на гарата и тогава взимаш и валидираш?

# 400
  • Mostly in my mind
А знам не знам какво е пасове.

Знаете ли тази група във фейса. Може да е полезна на някой. Simple Smile https://www.facebook.com/groups/299836768605870/?ref=share

# 401
  • София
Пас / Pass е многократен билет / пропуск.
mystic, за регионални влакове няма в общия случай смисъл да купуваш предварително - нито има резервации, нито могат да се изчерпят, нито пък цената е различна.

# 402
Има много автомати на гарите в Италия, което е доста удобно за купуване на билети за влака, гишета също има, а и както казва RebelHeart - няма смисъл да се купуват предварително.

# 403
  • Пловдив
Разходка из крайбрежието на Амалфи Simple Smile
https://fb.watch/iud9ZX_8hH/

# 404
Mystic, есента бяхме ето в този апартамент в Бари, апартаментът е с три спални, може да го погледнете, ние останахме доволни и освен това мястото му е супер удобно, защото е близо и до гарата, и до центъра
https://www.booking.com/hotel/it/casa-dei-ruscelli.bg.html?aid=3 … total&type=total&

Общи условия

Активация на акаунт