Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 54 805
  • 775
  •   1
Отговори
# 570
И аз с питанка за разглеждането на съседните красоти Simple Smile
Имаме 2 пълни дни и 2 половинки (които ще са си за почивка в Бари). не ни мързи да пътуваме/ходим по 12-14 ч. на ден. така че:
- ден 1 Матера, прибиране в Бари по обяд и после към Полияно а Маре (евентуално и Монополи), обратно в Бари
- ден 2 Алберобело, Локоротондо и евентуално Мартина Франка, обратно в Бари
дали е рационално или нещо да разместя?

# 571
  • София
Здравейте!След толкова четене пак не можах да си изясня някои неща. Имаме един цял ден за Алберобело, с какво е най добре да се пътува с автобус или с влак?Изобщо има ли директен влак до там.Ако искаме да отидем до Мартина Франка и Локоротондо как да го съчетаем и с какво да пътуваме? До кое градче първо да отидем ?
За мен влакът винаги е по-добре, но това е субективно. Влакът е с прекачване в Путиняно, има директни автобуси които тръгват от спирка зад последния коловоз на гарата в Бари. Тези автобуси също се оперират от железниците. Може да има и частни, но нямам идея за тях.
От Алберобело към Локоротондо и Мартина Франка вече е лесно - има директни редовни влакове. Подредени в този ред - както са и географски на картата. Десетина минути е пътя между градчетата.
Имаме 2 пълни дни и 2 половинки (които ще са си за почивка в Бари). не ни мързи да пътуваме/ходим по 12-14 ч. на ден. така че:
- ден 1 Матера, прибиране в Бари по обяд и после към Полияно а Маре (евентуално и Монополи), обратно в Бари
Много ми се вижда по 3 градчета на ден. Маршрутите са ти правилни и логични иначе.
Не го мисли от сега - тръгваш към Алберобело, после Локоротондо. Самият ден ще ти покаже имаш ли време за Мартина Франка или не. Първият ден - аналогично. Той е по-тегав заради междинното връщане в Бари напът към Полиняно / Монополи.

Ще съм благодарен да разкажете в последствие.

# 572
Непременно ще разкажем как е минало всичко , другото , което ни притесни ни казаха, че в неделя е католическия великден. Ние от Бари няма да мръднем, но изобщо ще има ли нещо   , което да работи тогава? Заведения и магазини за храна по точно.

# 573
  • Пловдив
Да,в неделя е Pasqua-магазините няма да работят,понеделник е lunedi di Pasqua(Велики понеделник)-някои магазини и заведения може да работят,евентуално...

# 574
И на Великден ще има отворени с празнично работно време

# 575
Здравейте!След толкова четене пак не можах да си изясня някои неща. Имаме един цял ден за Алберобело, с какво е най добре да се пътува с автобус или с влак?Изобщо има ли директен влак до там.Ако искаме да отидем до Мартина Франка и Локоротондо как да го съчетаем и с какво да пътуваме? До кое градче първо да отидем ?

Няма влак до Алберобело или поне като бях аз не разбрах да има такъв и пътувах с автобус директно.

# 576
Как ще стигнете до Матера първия ден?
На мен ми се струва изморително Матера-Бари-Полиняно и някак набързо ще са тези разходки.
Поне два часа е пътят от Бари до Матера.

# 577
  • Стара Загора
Какви са температурите обикновено в Бари в началото на юни?

# 578
20-25 градуса максимални температури. Някои години до 30

# 579
  • Свищов
Миналата година в средата на юни бяхме и умряхме от жега. Имаше моменти и над 30 градуса.

# 580
Записвам се, много пъти ходим на север, но долу на юг в Италия - никога не сме били.Интерсно ще   ми е да усетя разликата, така че ще ви чета и планирам...

# 581
  • на морето
Здравейте! Не е много по темата, но се нуждая от помощ. На 11.04 ще се връщаме от екскурзията ни до Неапол. Кацаме в София в 23.10. Тъй като не сме от София трябва да пренощуваме някъде. Щяхме да сме в наши близки, но се случиха някои неща и няма как да останем при тях. Обадих се на двата хотела АТМ и Ибис, които работят на летището, но няма места. Бихте ли ми препоръчали нещо близко- хотел, стая под наем. Благодаря от сърце!

# 582
# 583
  • където и да е,само да не съм сама
Здравейте! Имаме вече за купени билети 29.4.-6.5. и за почвам да уредя програмата. Тъй като сме с 4 деца, вариантът за кола отпада и ще ползваме ГТ. Питането ми е има ли дневни карти за района или са мо за Неапол и колко струват? Децата до някаква възраст дали са безплатно? За района на Амалфийското крайбрежие дали има удобен автобус?
Само да спомена, че по препоръка от тук говорих с Илиян - невероятно отзивчив и мил човек. Ако правим някой път романтичен тур, със сигурност ще го ползвам.

# 584
Как ще стигнете до Матера първия ден?
На мен ми се струва изморително Матера-Бари-Полиняно и някак набързо ще са тези разходки.
Поне два часа е пътят от Бари до Матера.
Тъй като първият ни цял ден се пада неделя (16ти) и четох, че няма влакове в тази посока мислех с автобуса от летището за Матера и обратно, но може би ще разменя градчетата..
Със сигурност искам да видя Полияното, от Бари с влака го дават 30 минутки, така че може би ще е първият следобед след летището директно..
Ще пиша после със сигурност как е минало и до колко е (не)организиран транспорта там.. Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт