Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 54 793
  • 775
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Планувам екскурзия до Неапол и околностите, но ми се иска нещо организирано през агенция. Засега открих предложение от една, за 7 или 8 нощувки, като с автобус се обикаля из цялото крайбрежие. Не ми се иска да се лутаме в търсене на спирки, автобуси, влакове... Излишни нерви и губене на време, а аз искам нещо по-лежерно.
Въпросът ми е - има ли ходили организирано, през коя агенция и останахте ли доволни?

# 586
За организирано, Премио травел съм чувала ,че доста добре са организирани
и аз съм заплюла Амалфийското крайбрежие
но излиза доста по-скъпо от самоорганизирано

# 587
  • Пловдив
Тази оферта гледах аз, но после се ориентирахме към Бари, самостоятелно...
https://anatravel.net/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B7 … 4-2023%D0%B3/1806
Ползвали сме ги, коректни са.

# 588
  • София
Мистик, добре звучи даденото от теб, но като гледам до октомври почти всичко вече е запълнено и няма свободни места. Не е написано обаче какво точно влиза в цената на екскурзията и кое се доплаща. Но така или иначе местата са заети.
Сега ще погледна и Премио травел.
Искам до отидем в началото на октомври.
Благодаря ви, момичета!

Аха, Премио травел имат свободни дати за есента. Цените не са ниски, но съм склонна да платя за пълен пакет екскурзии и включени вечери. Не мисля, че ако сама организирам, ще ми излезе по-евтино, а само нерви ще похабя.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 09:23 от Тонка*

# 589
Най-големият недостатък на организираните пътувания не е цената, а безкрайното време прекарано в автобус, за сметка на разходки на воля в туристическите градчета. На мен поне това най-много ми тежи.

# 590
  • Пловдив
Най-големият недостатък на организираните пътувания не е цената, а безкрайното време прекарано в автобус, за сметка на разходки на воля в туристическите градчета. На мен поне това най-много ми тежи.
аз затова гледах в началото поне до там да е със самолет...

Тонка, съжалявам...не погледнах датите.

# 591
  • София
Като чета разказите на някои съфорумки, дори и при самоорганизирани екскурзии са прекарали достатъчно време по влакове и автобуси. Разбира се, че ще се поинтересувам в детайли колко време ще имаме за разглеждане и обиколки. Все пак става въпрос за 7 пълни дни, което никак не е малко, и се надявам да можем да разглеждаме на спокойствие това, което искаме. Ще го измъдря, има време. Grinning

Мистик, ама ние със самолет ще летим. Автобусът е за екскурзиите на място. Боже, изобщо не си представям да пътувам до Италия и обратно с автобус. Не понасям автобуси, само когато е наложитено.

# 592
Аз отначало се бях насочила като теб, но в последствие реших да си закупя сама билети и нощувки. Предвид, че ще сме пет човека, без малки деца, излиза по-изгодно. Освен това програма ще си направим както ми е кеф. Другото е, че подобни организирани неща не са ми по вкуса, обикновено има откачалки в групите и се съобразяваш много, а насреща не получаваш нещо кой знае какво за парите, които си дал. Търчиш за някакви часове и срещи, не влизаш на дума ти места, изобщо някак си не съм оставка доволна, освен в редки случаи да се случи наистина много готин екскурзовод и много малка група.  И се отказах. Ще бъдем там седем дни, когато ни е кеф, ще вземем влак/рейс и ще се разходим някъде, когато ни е кеф- има плажове и места за разходка. В Италия транспорта е добре уреден, стотици туристи обикалят всеки ден, ще се справим.

# 593
  • София
В общи линии съм наясно с плюсовете и минусите на организираните екскурзии. Миналият месец бяхме в Малта - полуорганизирано. Включени самолетни билети и нощувки (много изгодна цена). На място два дни се разхождахме самостоятелно и един ден организирано. С екскурзовода научихме толкова много неща, които сами нямаше как да разберем. Но го имаше елементът на препускането. Другите дни си бяхме айляк. Та нещо такова бих искала да направя в Италия. Да имам дни с организирани екскурзии и дни, в които да ни е по-лежерно и да не се чудя и мая по автобусните спирки и да гоня разписания.

Ще се върна назад да прочета и ще си нахвърлям разни полезни нещица, които да ми свършат работа. Имам време, мисля вече юни месец след почивката ни да се ориентирам към някоя агенция, че поне да не се разправям със самолетни билети и хотели. За екскурзиите - дали ще са само 1-2 организирани или пълен пакет, това вече ще дебатирам на място в агенцията и ще преценя.

# 594
Моята сестра и племенника ми ползваха Руал Травел. Много бяха доволни

# 595
  • Манчестър
Аз лично мисля,че в организираните екскурзии си прекалено ангажиран с групата. Едни ходят по-бързо, други по-бавно и тн, дори мисля,че и по-скъпо излиза.

Аз си правя всички пътувания сама, понякога и приятели ме молят , правя им програмата от кацане на летище до отлитане.

Специално за Неапол и Амалфийско , смятам,че е по-добре самостоятелно. Транспорта е доста добре организиран откъм влакове, ферита, автобуси.

# 596
Момичета буквала съм на широко и сега се озовахме с 4 дни и половина за околностите на Бари.
Ще спим в Бари, затова заделям само половинката ден за там. Все пак всяка вечер ще сме там Simple Smile
Останалите 4 дни не мога да измисля как да ги напълня.
Имам план за трите дни. Ето го. А какво да правим четвъртия ден:

# 597
  • София
Заповядай :

# 598
Здравейте! Досега сме ходили основно  Рим и нагоре на север. Южна Италия ни е по-непозната. Букнала съм почивка за една седмица в Атрани за месец септември, с разходки и разглеждане Амалфийското крайбрежие. Виждам, в booking има опция за такси от летището в Неапол до Атрани. Ползвали ли сте тази услуга на booking-а? И въобще ще съм благодарна за идеи, препоръки. Температурите септември надявам се са благоприятни в Италия. Винаги сме ходили м.юни и юли и е било кошмар от към жега.

# 599
  • София
Аз ползвах услугата на booking за транфер от и до летището, но мястото беше Виена. Изключително доволна останах, дори се наложи да звънна на таксиметровата компания, за да направя малка корекция в часа и се разбрахме идеално. Ползвам и отстъпки в буукинг, така че не мога да се оплача. И да допълня, че шофьорът следи кога каца самолетът и се свързва с теб при нужда. Държи таблет с името ти и знае предварително къде да те откара, така че не може да стане объркване.

Общи условия

Активация на акаунт