Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 54 891
  • 775
  •   1
Отговори
# 120
  • Свищов
Ние бяхме по средата на разстоянието между стария град и плажа. Гарата също ни беше на 10-12 минути. Страхотно място. Единственият недостатък беше, че е на 4-ти етаж, пентхаус апартамент, но в стара сграда и няма асансьор. По 3-4 пъти на ден ги качвахме тия 80 стъпала, но знаехме предварително.

# 121
Има ли ферибот Неапол- Амалфи или трябва да се вземе от Соренто?

# 122
Irra,
В момента текат салдите и в Бари можеш не до 5, ами и докато затворят магазините да уплътниш времето 😀
Не е много за пеша до Пане е помодоро, разходката е приятна, а и покрай морето все подухва. На връщане тротоарът не откъм морето е в дебела сянка, в сряда минах.
За Пане е помодоро нямам думи просто, като направят нашите плажове така, ще се върна в България. Паркингът струва 1 едно! Евро на ден, непрекъснато се чисти, 6 часа изкарахме, три пъти минаха да почистят кофите, кеф ти на тревата, кеф ти на пясъка, кеф ти на камъни или платформа. Италианците си идват със се манджите и столовете, и си прекарват деня на плажа.
Да, гмеж е, не е моят тип плаж, но не мога да не направя разликата, как една държава прави нещата за удобството на хората!

# 123
  • Бургас
Irra,
В момента текат салдите и в Бари можеш не до 5, ами и докато затворят магазините да уплътниш времето 😀
Evhen, удари ме в сърцето със салдите. HugБях изключила че юли-август започват. Обичам италианските разпродажби... Значи регистрирания багаж си е само мой SmileSmileLaughing

# 124
Направо предавай празен куфар на чек-ин😀
До Молфета, Puglia outlet village има шатъл, ако не знаеш. От Пиаца Алдо Моро тръгва, но и само магазините в Бари са предостатъчно!

# 125
  • Бургас
Не знаех, но вече знам! Laughing Сега ще го погледна. Бях решила , че ще съм скромна и няма да създавам такива емоции на по-хм...пестеливата половинка, но да знаеш, че ти си виновна, ако не се случи съвсем така. Laughing

# 126
  • София
Angry
Irra,
Evhen, удари ме в сърцето със салдите. HugБях изключила че юли-август започват. Обичам италианските разпродажби... Значи регистрирания багаж си е само мой SmileSmileLaughing

Нали не казвате, че септември няма да има разпродажби... децата искат магазини  Angry Само да не въведат мерки в началотона септември.

# 127
Не знаех, но вече знам! Laughing Сега ще го погледна. Бях решила , че ще съм скромна и няма да създавам такива емоции на по-хм...пестеливата половинка, но да знаеш, че ти си виновна, ако не се случи съвсем така. Laughing

Пфу, развалих му почивката на човека! Няма да му споменаваш за мен😀

hris g,
Те със закон си ги определят датите, виж за Пулия, кога са тази година. Пак ще има намаления, но няма да са тези масовите.

# 128
  • Перник

Пфу, развалих му почивката на човека! Няма да му споменаваш за мен😀

hris g,
Те със закон си ги определят датите, виж за Пулия, кога са тази година. Пак ще има намаления, но няма да са тези масовите.
from Saturday 2 July until Thursday 15 September 2022
Това намерих аз за салдите, но незнаех, че има такова нещо. Ние сме от 18,09, изпускаме. Но ние ще наблегнем на разходките.Smirk
А за мерките срещу Ковид, дано, ако има нещо да е от октомври.

# 129
  • Бургас
Момичета( и момчета), искам само да ви благодаря и да ви кажа, че сте страхотни. В момента сме в Бари и се справяме безпроблемно с помощта информацията, която сте споделили напред. Вече успяхме да отидем до Алберобело с автобус.  Автобусите тръгват доста начесто и не беше никакъв проблем да си закупим билет от кафенето- Dea cafe

# 130
Здравейте, прочетох доста от мненията в темата. За да не ровя много и защото се обърквам , може ли някой да ми препоръча места за посещение около Бари. Кацане в Бари и престой между 3 и 6 дни . Колебая се колко дълго , защото съм с две деца и много далечни пътувания няма да им харесат .Благодаря

# 131
  • EU
Здравейте! Утре сутринта пътуваме до Бари с Райън ер, но се изискват прикачени и Ковид документи.  
Въпросът ми е към скоро чекиралите се, дали само декларацията, че не си имал контакти и личните ми данни е достатъчна да се прикачи като документ? В сайта няма изисквания за сертификат или тест за Италия. Ще съм благодарна за отговорите ви, че малко се схванах, защото не очаквах допълнителни изисквания  Hug

# 132
Не са ъпдейтнали изискванията, игнорирайте

# 133
  • Велико Търново
Здравейте,
Обмислям пътуване до Неапол и крайбрежието в края на октомври - началото на ноември.
Разбирам, че има голяма вероятност от дъждовно време. Надявам се, обаче, да се редуват кратки превалявания със слънчево време. Дали е така, или по-скоро да се насоча към края на август - началото на септември?

# 134
Ходили сме последна седмица на октомври, поне два дни валя почти по цял ден.
По-добре септември.

Общи условия

Активация на акаунт