Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 54 955
  • 775
  •   1
Отговори
# 195
  • На черешатааа
Ще ти напиша моя ☺️ ако ти свърши рабита[ quote author=gold laydi link=topic=1448435.msg45191774#msg45191774 date=1660911358]
Отваряш Google my maps и започваш да си правиш собствена карта там. Не е просто Гугъл мапс, а MY мапс. Там на място влизаш в нея и всичките ти точки по програмата са обозначени. Ще ти помогна, дай на ЛС да разменим някакви други канали за комуникация, Месинджър, Вайбър.
И аз обмислям този район за посещение, но към момента ми е трудно  да се организирам. Бих била безкрайно Благодарна ако направите маршрут и го споделите в темата или на лично съобщения. За мен ще е безценна помощ Green Heart . Благодаря предварително Flowers Hibiscus
[/quote]
Ако е удобно, ще ми е полезно. Благодаря предварително  Flowers Hibiscus

# 196
Момичета, чудя се относно това, от коя фирма да наема кола. Смятам, направо от летището в Неапол да я наемем и пак там да я върнем. Предполагам, че имат кутии за ключове фирмите там, тъй като връщането ни е с по-ранен полет и примерно в 7:30 сутринта трябва да я оставим на летището? От коя фирма сте доволни ?

Аз имам опит само с B rent. Резервирахме директно през техния си сайт, а не през брокерски сайт. Офиса им е на летището, където са и всички други офиси на rent a car фирмите. Бяхме с пълна застраховка, депозита беше 90 евро и всичко е наред, не сме имали никакъв проблем с нищо, така че сме доволни. Резервирахме в последния момент (2 дни преди да пристигнем) в пик сезон (август 2022) и цената беше 90 евро на ден със застраховката, тогава когато търсих при другите фирми цените бяха доста по-високи и реших да рискувам с B rent, въпреки значително по-ниската цена. Бяхме резервирали най-ниския клас автомобили, но ни дадоха среден клас кола, която беше почти чисто нова.

# 197
  • София
Здравейте. Утре, ако всичко е наред, пътуваме към Неапол, спим в Соренто.
Питането ми е относно Помпей и Везувий. Разбрах, че влак по линията в неделя не работи, а точно тази неделя входът за Помпей е свободен. Как да стигнем евентуално до там?
Срещнах противоречива информация за необходимостта от предварително купуване на билети. От къде можем да купим такива? Повечето сайтове, на които попадам, предлагат комбинирани екскурзии, което ми е и скъпо и не ме устройва. Можем ли на място да си вземем без да мине половин ден във висене по опашки?

И последно, макар че е първи по важност - би ли било мястото интересно за 2 подрастващи с таралежи в гащите? Ще е тъпо да сме в района и да не го посетим, но и с непрекъснато мърморене по време на разходката също не е кеф:)

# 198
  • София
Има си влакове и в неделя (от Неапол, за Соренто не знам). Аз бях писала тук, че ние си купихме билети за Помпей на място, на втория етаж над самата гара. Опашката беше дългичка, но вървеше бързо, не сме чакали повече от 15-20 минути.

# 199
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Здравейте, предстои ми пътуване до Пулия. Искам да попитам, ако купя билети от Бари до Монополи, може ли да сляза в Полиняно а Маре и после да продължа със същия билет и за колко време може да прекъсна пътуването, преди да продължа. винаги ли трябва да валидирам билетите?

# 200
Касиер ни обясни, че билетите важат 4 ч. след валидиране, през което време трябва да стигнете до крайната дестинация, независимо къде спирате по пътя. Мисля, че го пише и на билетите.
Няма нужда от повторно валидиране.

# 201
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Благодаря  rebus 99!

# 202
  • EU
Момичета, може ли да ми кажете как са такситата в Неапол и как се различават от така наречените "копърки"?
Здравейте! Ние ползвахме такси на 9 август сутринта. Предният ден видяхме от кафето, в което бяхме как едно такси качи двама с куфари и ни хрумна идеята за удобство. Исках да го попитам, на английски не се разбрахте, но той ми даде визитка на компанията явно, защото на другия ден дойде друга кола с шофьор.
Номерът, с който се свързахме по WatsApp  e 00393517890202 Щях да снимам визитката и да я сложа тук, но сега не я намирам.
С гугъл преводач на италиански написах, че ще имаме нужда от такси за сутринта в 6 на следващия ден от адреса, където да дойде колата, до летището. Питаха ме за колко човека и направо ми дадоха цена 19,50 евро. Питаха ме за името ми и си пожелахме приятна вечер и до следващата сутрин. На сутринта таксито дойде 5 минути по-рано и стигнахме до летището за около 10 минути от стария град. Таксито беше бяло на цвят и имаше надпис такси отгоре. Таксито ни излезе дори по-евтино от метро и шатъл бус.
Пожелавам ви приятни емоции в Неапол!

# 203
Здравейте, бихте ли препоръчали хотел в Неапол или район, в който е безопасно да се отседне? Благодаря!

# 204
Момичета, може ли да ми кажете как са такситата в Неапол и как се различават от така наречените "копърки"?
Здравейте! Ние ползвахме такси на 9 август сутринта. Предният ден видяхме от кафето, в което бяхме как едно такси качи двама с куфари и ни хрумна идеята за удобство. Исках да го попитам, на английски не се разбрахте, но той ми даде визитка на компанията явно, защото на другия ден дойде друга кола с шофьор.
Номерът, с който се свързахме по WatsApp  e 00393517890202 Щях да снимам визитката и да я сложа тук, но сега не я намирам.
С гугъл преводач на италиански написах, че ще имаме нужда от такси за сутринта в 6 на следващия ден от адреса, където да дойде колата, до летището. Питаха ме за колко човека и направо ми дадоха цена 19,50 евро. Питаха ме за името ми и си пожелахме приятна вечер и до следващата сутрин. На сутринта таксито дойде 5 минути по-рано и стигнахме до летището за около 10 минути от стария град. Таксито беше бяло на цвят и имаше надпис такси отгоре. Таксито ни излезе дори по-евтино от метро и шатъл бус.
Пожелавам ви приятни емоции в Неапол!

За такситата гледайте на предната врата винаги има герба на Неапол, това са редовните таксита, вече проверено, не са скъпи за разстояние от около 3 км 15 евро

# 205
Момичета, трябва ли да купувам предварително билети за Помпей или на място?

# 206
  • София
Продават и на място.
Аз не бях купила предварително, защото решавахме как да подредим програмата си според това какво ще е времето. Поодредихе се на опашка и вземхе билети. Тези, които бяха купили онлайн минаваха с предимство.

# 207
Благодаря Vivi. Точно това си мисля и аз, предвид, че ще бъдем там в края на октомври и според времето ще е добре да решаваме какво да правим. Много кратко време имаме, а и до Капри ми се ще да отидем. Иначе решихме в Соренто да нощуваме като база и от там да обикаляме наоколо градчетата, но при всички случаи искам да видя Помпей.

# 208
  • Пловдив
Преди няколко години си взехме такси от летището,  прекара ни през стария център с ужасно тесните улички и прословутото им пране, разминавайки се на пръстче разстояние от другите коли, минавайки на червено, с бибкане, подвикване,  беше доста щуро преживяване, ала Неапол! Като ни стовариха пред хотела се посмяхме  доста, но на моменти си беше опасничко. В Капри си наехме тук- тук и там по завоите си беше страшно, та явно така си карат.
Ето една статия, която е стара, но има телефони и снимки на Неаполските таксита https://bg.aroundtravels.com/article-about-italy/article-about-n … much-is-taxi.html

Здравейте, бихте ли препоръчали хотел в Неапол или район, в който е безопасно да се отседне? Благодаря!
Ние бяхме в този, района беше доста чист и приятен, прибирахме се пеша и не е имало проблем https://www.google.com/maps/place/Hotel+Exe+Majestic/@40.8358242 … 4718,3a,75y/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipMnIy6UyP4TINnIDtoD6erLL9S8P5fzMxq7ALUo!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipMnIy6UyP4TINnIDtoD6erLL9S8P5fzMxq7ALUo%3Dw128-h86-k-no!7i6500!8i4334!4m8!3m7!1s0x0:0x46bfdf68597f26!5m2!4m1!1i2!8m2!3d40.8359092!4d14.2374668

И понеже взех спонтанно билети за другата седмица,  да попитам посетилите Иския и Прочида, с какво обикаляхте за да ги разгледате? Мисля да направим две нощувки в Иския и евентуално някой ако може да ми препоръча район за отсядане, който е достъпен с градски транспорт.

# 209
  • София
Преди няколко години си взехме такси от летището,  прекара ни през стария център с ужасно тесните улички и прословутото им пране, разминавайки се на пръстче разстояние от другите коли, минавайки на червено, с бибкане, подвикване,  беше доста щуро преживяване, ала Неапол! Като ни стовариха пред хотела се посмяхме  доста, но на моменти си беше опасничко. В Капри си наехме тук- тук и там по завоите си беше страшно, та явно така си карат.
Ето една статия, която е стара, но има телефони и снимки на Неаполските таксита https://bg.aroundtravels.com/article-about-italy/article-about-n … much-is-taxi.html

Ние бяхме в този, района беше доста чист и приятен, прибирахме се пеша и не е имало проблем https://www.google.com/maps/place/Hotel+Exe+Majestic/@40.8358242 … 4718,3a,75y/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipMnIy6UyP4TINnIDtoD6erLL9S8P5fzMxq7ALUo!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipMnIy6UyP4TINnIDtoD6erLL9S8P5fzMxq7ALUo%3Dw128-h86-k-no!7i6500!8i4334!4m8!3m7!1s0x0:0x46bfdf68597f26!5m2!4m1!1i2!8m2!3d40.8359092!4d14.2374668

И понеже взех спонтанно билети за другата седмица,  да попитам посетилите Иския и Прочида, с какво обикаляхте за да ги разгледате? Мисля да направим две нощувки в Иския и евентуално някой ако може да ми препоръча район за отсядане, който е достъпен с градски транспорт.
На Прочида има безплатни автобуси, които обикалят острова. Мисля че са 2 или 3 линии. Не забравяйте да опитате салатата от лимони. Най доброто място е la Pergola Simple Smile
https://www.google.com/search?q=ristorante+la+pergola+procida&am … bile&ie=UTF-8

Общи условия

Активация на акаунт