Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 54 880
  • 775
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Благодаря!

# 406
  • Beyond the stars
Привет! Нахлувам с един бърз въпрос за Неапол - най бързия и безболезнен Grinning начин да стигнем с четиригодишно до Замъка Сант-Елмо ? Гледам метро, финикуляр, чудя се за такси и тотално нямам ориентация, пък ни се ще да видим тази гледка Blush в същото време не мога да преценя дали с дребен си заслужава и до колко е въможно.

# 407
финикулярът спира най-близо, от метрото се ходи към 10ина минути, иначе си струва, да

# 408
  • Beyond the stars
финикулярът спира най-близо, от метрото се ходи към 10ина минути, иначе си струва, да

Станцията, от която трябва да го хванем е Montesanto, ако се ориентирам правилно?
И ако може ориентир дали има много стъпала, тъй като си представям стълбите в “Свети Петър” във Ватикана 😁 и хич не си ги предстявам с мини туриста.

# 409
https://campaniateatrofestival.it/come-arrivare-a-santelmo/
Ето тук има описано, че не са ми пресни спомените вече от там, а и пеша сме се качвали веднъж.
В самия замък не си спомням много да сме катерили, то самият вход е като на хълм, но без стълби, после в самия замък се качвате от етаж до етаж (може и асансьор да има).

# 410
  • Beyond the stars
https://campaniateatrofestival.it/come-arrivare-a-santelmo/
Ето тук има описано, че не са ми пресни спомените вече от там, а и пеша сме се качвали веднъж.
В самия замък не си спомням много да сме катерили, то самият вход е като на хълм, но без стълби, после в самия замък се качвате от етаж до етаж (може и асансьор да има).

Благодаря Heart
Притесняваше по-скоро стигането до самия замък, та ми звучи обнадеждаващо.

# 411
Момичета( и момчета), искам само да ви благодаря и да ви кажа, че сте страхотни. В момента сме в Бари и се справяме безпроблемно с помощта информацията, която сте споделили напред. Вече успяхме да отидем до Алберобело с автобус.  Автобусите тръгват доста начесто и не беше никакъв проблем да си закупим билет от кафенето- Dea cafe

Здравейте, интересувам се дали това разписание още е актуално и дали важи за събота и неделя? И дали са от директните?

Ще бъдем в Бари за 4 дни, много искам да скочим до скочим до Полиняно, Монополи (по линковете от темата намерих удобни и директни влакове) и до Алберобело и Матера.

Моята компания не би се наела да пътува, ако има прекачвания, затова търся директен вариант.

Връщам се и в предишната тема.

# 412
  • Пловдив
Кога сте там, Ани?
Да споделиш за транспорта Simple Smile

# 413
Ани, до Полиняно и Монополи се стига бързо и удобно с влак, там няма какво да го мислиш.
До Алберобело и Матера има директни автобуси точно от спирката, която е показала Ирра. Не мога да кажа дали е актуално обаче, ние есента като ходихме до Матера имаше ранен автобус и после чак на обяд.
Аз ползвах този сайт, който си бях свалила на телефона като приложение, с което ми беше много удобно, защото купувах билетите онлайн и виждах разписанието на автобуси и влакове:
https://www.thetrainline.com/

# 414
До Матера бих препоръчала да се отиде с влак - далеч е, а и тук се коментираше, че това е по-добрият вариант за транспорт дотам. Ние се възползвахме от тази препоръка и отидохме с влак, нямаше прекачвания, но пак трябва да обърнете внимание като си купувате билетите.
Ferrovie Appulo Lucane е жп компанията - намира се там, където е централната гара, но в друга сграда, вдясно от сградата на централната гара.

# 415
Кога сте там, Ани?
Да споделиш за транспорта Simple Smile

От 17 до 20 февруари ще сме там. Хващаме уикенда и се притеснявам с тези прекачвания, че останалите няма да се съгласят. Ако няма директен превоз ще се задоволим с Полиняно или Монополи.

Мерси Mosquita. Ще го сваля и аз.

И влаковете на тази компания са с прекачвания за Матера събота и неделя.

Ще споделя инфо като се върнем.

# 416
  • София
Влаковете от Бари до Матера са с прекачване. На теория е възможно лятото да пускат директни, ако търсенето е голямо, но на този етап не излизат все още разписанията за лятото. Към момента са с прекачване в Алтамура.
Нищо страшно няма в това, навсякъде в Европа се налага и аз никога не бих се лишил от посещение на нещо толкова важно и интересно по тази причина. Но уважавам решенията на всеки.
От местата, които са препоръчвани в темата за посещения, без прекачване се пътува с влак от Бари до : Таранто, Лече, Бриндизи, Остуни, Монополи, Полиняно и Путиняно.

# 417
Ама защо да трябва да се лишава от посещение до Матера, като има автобуси дотам?
Иначе да, според мен е едно от местата, които задължително трябва да се посетят и са много интересни.

# 418
  • Mostly in my mind
А колко струва влакът/автобусът от Бари до Матера и обратно.
Ей сега зададох произволни дати от сайта по-горе. За 4 членно семейство ми даде над 200 Евро цена. Но не разбрах с какъв транспорт. Blush скъпо ми се стори.

# 419
  • Пловдив
На мен ми е интересно и до другите градчета колко е автобуса?

Общи условия

Активация на акаунт