Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 54 805
  • 775
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Благодаря за отговора.

# 541
  • малкия йеросалим
veka може ли тук или на лични да ми дадеш малко повече информация за взимането на кола под наем.Май месец ще сме в Бари 4 дни и предпочитам да имаме свобода на движение.Интересувам се от къде взехте колата,предварително ли резервирахте,застраховки,депозит....

# 542
  • София
veka може ли тук или на лични да ми дадеш малко повече информация за взимането на кола под наем.Май месец ще сме в Бари 4 дни и предпочитам да имаме свобода на движение.Интересувам се от къде взехте колата,предварително ли резервирахте,застраховки,депозит....

Предварително резервирахме кола под наем, която взехме и върнахме на летището в Бари. Платихме застраховка, имаше някакъв депозит - около 100 евро за горивото, може би, но не помня със сигурност. Дори името на фирмата не помня, защото детето ги намери, а баща му плаща с неговата карта. Общо взето на летището в Бари има рент-а-кари на всички известни фирми и трябва да се избере според промоциите, които предлагат.

# 543
  • малкия йеросалим
A как са цените на горивата в момента в Ивалия?Някой с прясна информация.

# 544
  • Свищов
Нещо като 1.8 евро ми се видя по бензиностанциите. Над 2 май не видях.

# 545
И аз благодаря за отговорите.
И ние се интересуваме от рент-а Кар- досега не съм ползвала-ще се радваме  за препоръки някакви фирми ,без допълнителни такси ,да покриват кражба. И евентуално колко е депозита при  , пълно каско?С дебитна карта евентуално?
Паркинга в Алберобело къде се намира?Заплащането на час ли е и само на автомати ли е?

# 546
Здравейте,
предстои ми пътуване до Бари и околността в края на Април - 29.04-02.05.
Имате ли наблюдения какво е времето в този период от годинта в тази част на Италия?

Благодаря,

# 547
Средно около 20 градуса, естествено може да е с няколко нагоре или надолу, вижте прогнозата преди да тръгнете.

# 548
И аз да помоля за съвет - кацаме с Райън след 22 часа и ако няма закъснение може да хванем автобуса от летището - търся нещо подходящо за 3-ма възрастни с денонощна рецепция /може би/. Ако може да споделите и за място за нощувки в Соренто?

# 549
Здравейте,

може ли някоя от вас да сподели , която е пътувала до Неапол, къде сте нощували и с какви превозни средства стигахте до Позитано, Амалфи, Капри   ?

# 550
  • София
Здравейте,

може ли някоя от вас да сподели , която е пътувала до Неапол, къде сте нощували и с какви превозни средства стигахте до Позитано, Амалфи, Капри   ?
До Капри има фериботи, но тръгват от две различни места. До Амалфи  - първо до Соренто с влак и после до Амалфи има автобуси, вземат се от гарата в Соренто .

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 13:43 от insane

# 551
  • Луната
Здравейте,

може ли някоя от вас да сподели , която е пътувала до Неапол, къде сте нощували и с какви превозни средства стигахте до Позитано, Амалфи, Капри   ?
Аз бях отседнала в този хотел /Palazzo Salgar,/ който препоръчвам
https://www.booking.com/hotel/it/palazzo-salgar-napoli.bg.html
До Капри има феробот от Неапол.
До Амалфи и Позитано се ходи първо с влак до Соренто, а от там с автобус до Позитано и  Амалфи. Аз съм ползвала и корабче от Позитано до Амалфи.
Междинна спирка на влака от Неапол до Соренто е Помпей.

# 552
Здравейте,

Аз бях отседнала в този хотел /Palazzo Salgar,/ който препоръчвам
https://www.booking.com/hotel/it/palazzo-salgar-napoli.bg.html
До Капри има феробот от Неапол.
До Амалфи и Позитано се ходи първо с влак до Соренто, а от там с автобус до Позитано и  Амалфи. Аз съм ползвала и корабче от Позитано до Амалфи.
Междинна спирка на влака от Неапол до Соренто е Помпей.

Добра ли е локацията на хотела , до гара или ?

# 553
  • Луната

Добра ли е локацията на хотела , до гара или ?
На нас ни хареса - на пешеходно разстояние бяха всички неща, но ние обичаме да ходим пеша. Близщо е и старата част, крайбрежната алея, дуомото.
На 15 минути пеша от гарата.

# 554
  • София
Нещо изпитано за спане в Бари за две девойки? Да е в центъра, чисто и безопасно и все пак да не е майка си и баща си? За началото на май търся и взех да се отчайвам - в центъра все мизерии ми се виждат, с общи бани, някакви тавани...
И общо взето, сигурен и спокоен град ли е Бари, че с тези момичета, за първи път сами в чужбина 🙄

Общи условия

Активация на акаунт