Любители на рози 3

• 58 319
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
От днес Peach Clementine , дори и пъпки има. Мина през сняг и -7 градуса. Упорито продължава да цъфти.

# 256
И моите са с пъпки още, но падна под 0°С и няма да ги бъде. Жал ми е да ги отрежа Confused

# 257
Ако някой си търси голяма и силно ароматна роза, горещо препоръчвам тази.

http://www.rosebook.ru/roses/floribunda/freifrau-caroline/

Според описанието е 50-70см, пролетта я садих на гол корен в голяма саксия. Да, ама не. Пусна клонаци почти по два метра, разпери се над околните саксии. Рязах, връзвах, няма удържане чудото Grinning
Сега я пресадих в градината, цялата саксия е прораснала в корени. Още си беше с последните пъпки, които не успя да отвори.
Цветовете са помпонести и много едри, изобщо е чудна красавица и много ароматна. Не намирам моя снимка.

# 258
Честита Нова Година! Желая ви много цъфтящи розови градини!
Phloxx, красива е Freifrau Caroline , но много гори и гние от дъжд. По тези причини се отказах да я садя при мен. Засадих Fur Elise. По-слабо ароматна, но я дават с плътни венчелистчета. Плътните венчелистчета не горят на слънце и нямат проблем с дъжда. Макар, че заради тъмния й цвят имам съмнение , че няма да гори. Ще я видя тази година дали е кека като всички тъмни или ще бъде читава роза.
Кордес навсякъде в сайта си пишат, че размерите дадени за розите са за при тях. Във фейсбук розарски групи съм виждала снимки на техните рози в частни градини от Германия и надвишават размерите от сайта им. Как ги измерват Кордес идея си нямам Simple Smile
Ето я Fur Elise http://www.rosebook.ru/roses/floribunda/fur-elise/

# 259
Потвърждавам, цветовете са огромни и не винаги успяват да отворят. Но при мен миналото лято слънцето беше жестоко, почти всички рози горяха.
Тъмни и устойчиви на слънце при мен са Бордо и Ротилия.

# 260
Олеле, розите ми се разлистват усилено, не искат да почакат до пролетта.

Кордес навсякъде в сайта си пишат, че размерите дадени за розите са за при тях. Във фейсбук розарски групи съм виждала снимки на техните рози в частни градини от Германия и надвишават размерите от сайта им. Как ги измерват Кордес идея си нямам
Мисля, че се презастраховат и нарочно обявяват по-малък размер. Живея на 200км от разсадниците на кордес и тантау, не вярвам с моето некадърно обгрижване да докарвам по-голям размер от при тях Grinning

# 261
Японските селекции рози много дълго време бяха само мечта за Европа. Гледахме и завиждахме на рускините / не, че Русия не е в Европа Simple Smile / , но от там мисия невъзможна да се изкарат растения . Най-накрая ги стигнахме рускините. Японки и в БГ
Gabriel / Junko Kawamoto

Couture Rose Tilia / Junko Kawamoto

Kariokazari / Keiji Kunieda

Latte Art / Takunori Kimura

Robe A La Francaise / Junko Kawamoto

Utsusemi / Junko Kawamoto

+ Maria Natale  / Nakazawa Tadashi  , Le Ciel Bleu /  Takunori Kimura, Paris / Takunori Kimura

# 262
Gradina Roza, много красиви японки! Heartbeat

Phloxx И моите рози бяха започнали да се разлистват. Сега сигурно измръзнаха от снега.
Имам чувството, че изобщо не са заспивали тази зима.

# 263
  • На морето!
Разкошни Японки! Останаха ми очите в някои от тях. Къде да ги търся?

И моите рози бяха напускали листенца, а една и нова пъпка има. Дано не загинат!

# 264
  • Карлово
Тези японски рози ми спряха дъха, ама буквално.

# 265
  • addicted
Първата е извънземна просто Heart Eyes

# 266
Разкошни Японки! Останаха ми очите в някои от тях. Къде да ги търся?
В Градина Роза Simple Smile

# 267
Градина Роза, и аз припаднах от снимките Heart Eyes
Има ли нещо специфично при отглеждането им, все пак са селектирани в други климатични условия?

# 268
Първата е извънземна просто Heart Eyes
Тази е Архангел Габриел. Мисля, че не могат да произнесат Гавраил и са го преименували по японски Sweat Smile
Има такава и Луцифер. Още малко ще се докапая и до нея.

quote author=Phloxx link=topic=1448450.msg45978092#msg45978092 date=1675783499]
Градина Роза, и аз припаднах от снимките Heart Eyes
Има ли нещо специфично при отглеждането им, все пак са селектирани в други климатични условия?
[/quote][/img]
Pholxx , нищо особено. Рози , като рози - с тръни и цвят Simple Smile

# 269
  • На морето!
Градина Роза, моля те препоръчай ми роза за западна, слънчева, на завет и много гореща през лятото част от двора!
Искам да скрия монолитна ограда, мога да закача мрежа, по която да се катери ако не е изправен храст.

И една за източната част, там е слънце сутрин и вечер, в най-голямата жега ще е на сянка.

Спрях се на тези двете- заради размера и аромата им, на външен вид всички са ми красиви:
Jasmina / Kordes
И Cyrano de Bergerac / Meilland

Сега ако ги поръчам няма ли да е рано да ги засадя навън? При нас няма сняг, земята е мокра и е Т са 1-5° с вятър.

Общи условия

Активация на акаунт