На море в Турция - тема 74

• 76 591
  • 788
  •   2
Отговори
# 675
  • Beyond the Frontiers
То по принцип се звъни на застрахователя, той урежда всичко, не е нужен превод. Поне с Алианц беше така. Звъннахме на бг кол центъра, от там ни свързаха с Виена някакъв кол център, те уредиха всичко. Та ТА е малко излишен в случая да се намесва.
Абсолютно сте права. И аз това съм написала горе. Но масово се очаква представителят да се ангажира и да реши проблема.

# 676
Такааа, значи за чартърите явно не съм наясно, но спокойно бих могла да резервирам през авиокомпания като pegasus с директен полет и да резервирам хотел през сайт, като боокинг или  дори сайта директно на хотела. Обаче през сайта на хотела май искат да се плати цялата сума или поне там където погледнах. А тук съветите са да се отлага цялото плащане особено като се прави рана резервация.
Застраховките си ги правя отделно и ако има проблем търся помощ по телефона 🤔 а те ме насочват къде да отида. 
Благодаря за насоките.

# 677
Май не ми е за тук въпроса, но все пак...

Някой може ли да ми препоръча хотел, където да посрещнем Нова година, но да е на максимум 400-500км от границата и да има спа център.

# 678
Много ще съм благодарна да ме насочите към списък с хотели подходящи за дете на 3 г. Предишни години сме ходили в Анталия, Регнум, но нямам идея, дали това е най- забавното място за малко дете.

# 679
  • София
Кой хотел бихте препоръчали за младежи? Със самолет.

# 680
Кой хотел бихте препоръчали за младежи? Със самолет.

Rixos Premium Belek
Regnum Carya

# 681
  • London
Много ще съм благодарна да ме насочите към списък с хотели подходящи за дете на 3 г. Предишни години сме ходили в Анталия, Регнум, но нямам идея, дали това е най- забавното място за малко дете.

Тази година бяхме в Maxx Royal Belek , с дете на 3.5 години. Мисля, че не е имал по-забавна почивка. Детския клуб е огромен с много занимания и отделен аква парк, както и парк с динозаври. Това е може би най-добрия хотел за деца, в който сме били.

# 682
Пак за Travel republic искам да питам. В кой момент ви канселираха резервациите - след плащане на пълната сума или още преди това?
Отказаха ми и на мен резервацията (с 15 евро депозит), след като им казах, че съм гражданин на EC и поисках да ми потвърдят дали хотелът ще я приеме. Струва ми се обаче, че беше грешка да искам такова потвърждение. Мисля си, че ако им бях платила пълната сума и не ги бях занимавала със себе си, щяха да ми пуснат резервацията. А след това лично да контактувам с хотела и да искам потвърждение на резервацията, евентуално. Макар че в случая, още като попълвах букинг-формата, като условие на хотела беше записано, че цените важат само за "EU-citizens".

# 683
  • София
Пак за Travel republic искам да питам. В кой момент ви канселираха резервациите - след плащане на пълната сума или още преди това?
Отказаха ми и на мен резервацията (с 15 евро депозит), след като им казах, че съм гражданин на EC и поисках да ми потвърдят дали хотелът ще я приеме. Струва ми се обаче, че беше грешка да искам такова потвърждение. Мисля си, че ако им бях платила пълната сума и не ги бях занимавала със себе си, щяха да ми пуснат резервацията. А след това лично да контактувам с хотела и да искам потвърждение на резервацията, евентуално. Макар че в случая, още като попълвах букинг-формата, като условие на хотела беше записано, че цените важат само за "EU-citizens".
Точно в същия момент като на теб. Поисках второ потвърждение, мълчаха мноооого дълго време и накрая директно канселираха, депозита върнаха в същата секунда. Преди пълното плащане беше, само 15те евро бяха платени.
И аз си мислех че е можело да си минем между всички останали, но по-добре така, отколкото да бия път с две малки деца и на място да имам разправии. Беше си риск, не стана и това е.

# 684
Аз бих направила втори опит, от друг акаунт разбира се, обаче за късмет намерих по-добра оферта и не ми се занимава с тях. Ако от хотела ми потвърдят лично резервацията по имейла, не бих имала никакви притеснения да пътувам.

# 685
  • Beyond the Frontiers
Такааа, значи за чартърите явно не съм наясно, но спокойно бих могла да резервирам през авиокомпания като pegasus с директен полет и да резервирам хотел през сайт, като боокинг или  дори сайта директно на хотела. Обаче през сайта на хотела май искат да се плати цялата сума или поне там където погледнах. А тук съветите са да се отлага цялото плащане особено като се прави рана резервация.
Застраховките си ги правя отделно и ако има проблем търся помощ по телефона 🤔 а те ме насочват къде да отида. 
Благодаря за насоките.
Ще обърна внимание на един детайл. Всяка авиокомпания може да си анулира полетите. За съжаление при нискотарифните се случва по-често. Пегасус е такава.
Та...ако авиокомпанията анулира полета, а сте си платили хотела.....проблемът как ще стигнете си е ваш. Хотелът няма да анулира резервация без неустойка заради анулиран полет ...Така че задължително тарифа с опция за безплатна анулация.

GG-BG, Турция не е ЕС. Имат си техни, често дискриминационни политики за различните пазари. Това е. Европейските фирми не могат да обявят на сайтовете си такива условия. Така че просто анулират резервацията.
И с друг профил да сте, ще подадете същите имена за резервация и всичко лъсва веднага.

# 686
Galactic Voyager, това беше много полезна информация. Забелязах и колко варианта има дадени с карти на маршрути и дори с влак, чесно казано се чудех защо 😁 Иначе наблюдавам как други потребители имат проблем с резервациите.
Също така гледах няколко предложения на Туроператори в които е описано “финансово безрискова почивка”- с други думи -депозит приблизително 30% и 25дни преди тръгването останалата сума, НО те също до тези 25 дни могат да обявят че няма да се проведе почивка. И все пак с дете е малко по-притеснително 🤔 може би ще наблюдавам тази година какво се случва с цените и ще следя форума за допълнителни жокери 🙃

# 687
  • Beyond the Frontiers
Galactic Voyager, това беше много полезна информация. Забелязах и колко варианта има дадени с карти на маршрути и дори с влак, чесно казано се чудех защо 😁 Иначе наблюдавам как други потребители имат проблем с резервациите.
Също така гледах няколко предложения на Туроператори в които е описано “финансово безрискова почивка”- с други думи -депозит приблизително 30% и 25дни преди тръгването останалата сума, НО те също до тези 25 дни могат да обявят че няма да се проведе почивка. И все пак с дете е малко по-притеснително 🤔 може би ще наблюдавам тази година какво се случва с цените и ще следя форума за допълнителни жокери 🙃
Законът за туризъм много точно определя сроковете, в които може да се анулира програма. За пакети над 7 дни, срокът е 21 дни преди пътуване.
Авиокомпанията може да отмени полет и час преди него.
Т.е. и двата варианта имат плюсове и минуси.

# 688
  • Пловдив
Ако един член от семейството има британски паспорт в случаят детето дали ще има проблем за родителите които са европейски граждани да се направи резервация от английски сайтове за Турция?

# 689
GG-BG, Турция не е ЕС. Имат си техни, често дискриминационни политики за различните пазари. Това е. Европейските фирми не могат да обявят на сайтовете си такива условия. Така че просто анулират резервацията.
И с друг профил да сте, ще подадете същите имена за резервация и всичко лъсва веднага.

Проблемът изобщо не е от турска страна. Въпросният турски хотел се продава и от български, и от румънски, и от всякакви оператори. Аз съм абсолютно сигурна, че travel republic изобщо не са се свързвали с хотела и хотелът не е отказвал - много неща в кореспонденцията ми със сайта го подсказват. А и в писмото им директно беше казано, че сайтът е само за ирландци и британци  и това е причината за канселирането. Пишело го било в Общите им условия, но в действителност там няма такова ограничение.
Новият профил щеше да е на мъжа ми - те искат само едно име.

Общи условия

Активация на акаунт