На море в Турция - тема 74

• 76 710
  • 788
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте!
Искам да споделя, че имаме резервация за края на септември в Алания. Хотелът, на който сме се спрели е Long beach resort & spa. Моля ако някой има скорошни впечатления да ги сподели!
Имам и един въпрос, свързан с цената. Ако има промяна в цената, кога ще бъдем уведомени? Случвало ли ви се е да се вдигнат и в хотела да трябва да до плащате?
Благодаря предварително!
Ние бяхме там началото на юни и сме супер доволни!

# 661
Здравейте!
Искам да споделя, че имаме резервация за края на септември в Алания. Хотелът, на който сме се спрели е Long beach resort & spa. Моля ако някой има скорошни впечатления да ги сподели!
Имам и един въпрос, свързан с цената. Ако има промяна в цената, кога ще бъдем уведомени? Случвало ли ви се е да се вдигнат и в хотела да трябва да до плащате?
Благодаря предварително!

Разглеждам хотела и е страхотен, но как точно се пресича шосето ?

# 662
  • Някъде в Европа...
Здравейте!
Благодаря предварително!

Има подлез, който въобще не се усеща, че е подлез - на долни ниво на хотела просто влизаш в един тунел осветен в най-различни светлини и излизаш на плажа...

# 663
[/quote]
Помислено е за това-има подлез доста добре направен със светлини, за минута си от другата страна на комплекса, където има басейни, плажа, аквапарк, лунапарк, въжен парк, зиплайн и други атракции.

# 664
Благодаря за отговора 🙂
Относно ранното резервиране прочетох в групата, че в Турция е най-изгодно да се резервира през ноември и да кажем декември предходната година, но в последните години световната обстановка малко се промени… важи ли още според Вас тази тенденция? Тур-операторите в БГ правят ли адекватно ранно резервиране като цени през ноември-декември? И другият ми въпрос е ако резервивам сама хотел да кажем ноември месец тогава чартърните компании имат ли пуснати билети за продажба?
Всъщност имам и още вдин въпрос… как стои пътуването с дете на 2-3 г. ако сме през туроператор ще има съдействие да кажем ако вдигне Т, но ако сме си резервирали през друг сайт какво се случва?

# 665
  • Beyond the Frontiers
Благодаря за отговора 🙂
  И другият ми въпрос е ако резервивам сама хотел да кажем ноември месец тогава чартърните компании имат ли пуснати билети за продажба?
Всъщност имам и още вдин въпрос… как стои пътуването с дете на 2-3 г. ако сме през туроператор ще има съдействие да кажем ако вдигне Т, но ако сме си резервирали през друг сайт какво се случва?
Билетите за чартърите не се продават свободно. Ако искате такива те са на запитване, т.е. може да се съгласят да ви продадат, но може и да не се съгласят.
Туроператорът няма никакъв ангажимент да ви съдейства при медицински проблеми. За целта в пакетите е включена медицинска застраховка с асистанс.
Туроператорът/ туристическата агенция носи отговорност за продукта, който ви продава. Примерно хотелско настаняване, ако имате проблем с хотела, ТО/ТА следва да ви съдейства. Всичко извън това не е негов ангажимент.
Ако си организирате самостоятелно пътуването, силно препоръчително е да си направите медицинска застраховка за пътуване в чужбина. Всички застрахователи имат такива и ще ви консултират, кое е подходящо за вас.

# 666
Това с самолетните компании доста ме изненадва 🙄 разглеждах сайтана една Pegasus и видях че може да се намерят изгодни като пари варианти 🤔 Иначе аз съм много за застраховките винаги си правим дори “отмяна на пътуване”, но досега не ми се е случвало да ползвам. Преди повече от 5-6 г. Съм ходила в Турция последно и тогава бяхме група, та на човек от групата му стана зле и се обадихме на жената която пътуваше с нас (нещо като водач в автобуса) и дойде доктор от друг хотел за да прегледа нашия познат 🙄 затовА някак си си мисля че тур агенцията съдейства 🙄

# 667
Дано не се налага никому да ползва нищо от здрвните застраховки, но явно е доста различно на различните места. През 2018 в Батихан имаше лекарски кабинет точно срещу хотела. Представителката на турската агенция, партньор на българската, ни води там и ходехме няколко дни безплатно (!) да превързват на сина ми крака, че се нарани. Промивки, марли и т.н. Подариха ни и разни мазила да си имаме. Казаха, че можем да ходим по всякакъв повод - безплатно. Сега чак не ми се вярва.

Тази година в Камелия Фулия не ни се е налагало да търсим лекари, слава Богу, но представителя на турската агенция ни каза дословно следното: "Гледайте да не се разболявате, защото само за начало ще ви струва 300 евро.Няма  да има нищо безплатно никъде." Пак казвам, не сме проверявали това лично, но човекът беше доста категоричен.

# 668
Задължително здравна застраховка в чужбина. Налагало ми се е и в Гърция и в Турция да ползвам и нищо не сме плащали

# 669
Дано не се налага никому да ползва нищо от здрвните застраховки, но явно е доста различно на различните места. През 2018 в Батихан имаше лекарски кабинет точно срещу хотела. Представителката на турската агенция, партньор на българската, ни води там и ходехме няколко дни безплатно (!) да превързват на сина ми крака, че се нарани. Промивки, марли и т.н. Подариха ни и разни мазила да си имаме. Казаха, че можем да ходим по всякакъв повод - безплатно. Сега чак не ми се вярва.

Тази година в Камелия Фулия не ни се е налагало да търсим лекари, слава Богу, но представителя на турската агенция ни каза дословно следното: "Гледайте да не се разболявате, защото само за начало ще ви струва 300 евро.Няма  да има нищо безплатно никъде." Пак казвам, не сме проверявали това лично, но човекът беше доста категоричен.
На нас мин година ни се наложи. Бяхме в Кушадасъ в хотела имаше лекар, но за прегледа искаха 50 евро. Казах на представителката, като и снимах полицата. И ни изпрати кола-тип медицинска , която ни взе от хотела, закара ни в медицински център-преглед, дадаха лекарства не съм плащала нищо. После ни върна. Чакаше ме отвън пред  мед център. Представителката обясни, че си определен списък с медицински центрове, с който работят, за да са безплатни прегледите. В хотела ще платя, те са частни каза.

# 670
  • София
Нищо не съдействат. И застраховката не изключва варианта, в който трябва на момента да платиш поне прегледа.
Ние имахме с евроинс, свързахме се с тях, те голямо мотане да разберат дали и с кой работят. Отидохме при лекаря, платихме си 110 евро преглед, купихме лекарства, дадоха ни фактури и документи. Евроинс още ги чаках да се обадят към кой да се насочим. Сега уж чакам да ми върнат парите.
Иначе хотелските кабинети са като външни локации на частни клиники.

# 671
  • София
Това с самолетните компании доста ме изненадва 🙄 разглеждах сайтана една Pegasus и видях че може да се намерят изгодни като пари варианти
Нещо бъркате понятията и оттам Ви идва объркването и изненадата. Вие в предишния си пост говорихте за чартърни полети.
Чартърните полети се предлагат само от тур оператори.
А сега пишете, че сте разглеждали сайта на Пегасус, които не извършват чартърни порети от София до Анталия, а регулярни, тоест по разписание в определени дни от седмицата. Такива каквито извършват всички самолетни компании.
Ако резервирате самостоятелно хотел, няма проблем да си резервирате и самолетни билети от Пегасус за полет до Анталия. Обикновено първо се купуват самолетните билети и след това хотела, а не обратното.
Но не можете да бъдете сигурна, че ако резервирате самостоятелно хотел ще успеете и то за същите дати да резервирате само чартър без хотел от тур оператор.
А здравна застраховка / тя е почти за без пари/ можете без проблем да си направите във всеки един застрахователен офис- примерно на SDI.

# 672
  • София
Нас тур операторката ни каза да звъним на нея да съдейства със застраховката, ако недай боже имаме нужда. Ползвали сме подобна в Гърция, детето си удари пръста и се поду жестоко, от застрахователната компания намериха болница с рентген, предложиха и такси за тяхна сметка (беше на 50км), но с кола се закарахме. И стотинка не сме плащали. (Алианц беше застрахователната компания)

# 673
  • Beyond the Frontiers
За да разсея объркването: наистина, колегите на място в курортите помагат, когато има такива казуси. НО принципно не е техен ангажимент. И винаги е било така.

Ще обясня и защо - първо представителите не са преводачи, заклети преводачи. В случай на медицински проблем, кой точно е отговорен при грешен превод?
Второ - ако по някаква причина пострадалият не е доволен от медицинската помощ, кой носи отговорност? Представителят, който го е завел в съответния център?
Това обяснение съм получавала от представителите на един от най-големите немски туроператори. И абсолютно има резон и са прави.

# 674
  • София
То по принцип се звъни на застрахователя, той урежда всичко, не е нужен превод. Поне с Алианц беше така. Звъннахме на бг кол центъра, от там ни свързаха с Виена някакъв кол център, те уредиха всичко. Та ТА е малко излишен в случая да се намесва.

Общи условия

Активация на акаунт