На море в Турция - тема 74

• 76 703
  • 788
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, можете ли да ми препоръчате хотел подходящ за дете на около годинка?
Вече в доста от хотелите има детска кухня, но как е храната ще съм благодарна ако някой сподели мнение. Също така подходящи водни атракции и съоражения - малки басейни и т.н. подходящи за бебенца има ли? Нямам претенции за курорт. Хотелът да е 4-5*. Благодаря Ви предварително. Simple Smile

# 331
Здравейте!
За пръв път се включвам по темата, но я следя и, благодарение на мненията тук, се информирах доста добре за почивките в Турция.
Ето и моите питания:
Решихме да почиваме в Мармарис, Клуб Турбан, това лято, август. Прочетох отзиви за хотела и, въпреки някои недостатъци, ми се видя красив и подходящ да открия Турция като дестинация за почивка.
Вариантите за пътуване са два - автобус/ самолет - и тук е моята молба за лични впечатления. Емералд с автобус - малко под 4 000 лева. Албена Холидейз със самолет - 4, 500. Пътуването с автобус финансово, очевидно, ме устройва повече, но съм чела и чувала, че е безкрайно тежко. Бихте ли споделили мнения? Като по-млада съм пътувала по 24 часа с автобус и не ми е пречило. Сега, обаче, с възрастта започнаха проблеми с вестибуларния апарат (несвързани с пътувания) и не знам колко зле са нещата с автобус до Мармарис. Моля да споделите как е преминало при Вас пътуването, за да си взема окончателно решение.
П.П. Прочетох благоприятни отзиви за хотела тук и в трипадвайзър. Все пак, ако някой е минал оттам наскоро, ще се радвам да даде прясно мнение.

Благодаря предварително и хубав ден на всички! Flowers Sunflower

# 332
Здравейте, приятелка, която няма регистрация тук, се интересува от агенция, на която може да се разчита за почивка в Турция с деца, да осигурява транспорт (самолет), та й обещах да попитам. Може ли да ми препоръчате?

# 333
  • София
Well-known, каквото и да ви обясняват, с автобус е уморително и стигаш изморен и имаш нужда от един ден, за да се съвземеш. После същото упражнение и на връщане.

# 334
  • Пловдив
Здравейте!
За пръв път се включвам по темата, но я следя и, благодарение на мненията тук, се информирах доста добре за почивките в Турция.
Ето и моите питания:
Решихме да почиваме в Мармарис, Клуб Турбан, това лято, август. Прочетох отзиви за хотела и, въпреки някои недостатъци, ми се видя красив и подходящ да открия Турция като дестинация за почивка.
Вариантите за пътуване са два - автобус/ самолет - и тук е моята молба за лични впечатления. Емералд с автобус - малко под 4 000 лева. Албена Холидейз със самолет - 4, 500. Пътуването с автобус финансово, очевидно, ме устройва повече, но съм чела и чувала, че е безкрайно тежко. Бихте ли споделили мнения? Като по-млада съм пътувала по 24 часа с автобус и не ми е пречило. Сега, обаче, с възрастта започнаха проблеми с вестибуларния апарат (несвързани с пътувания) и не знам колко зле са нещата с автобус до Мармарис. Моля да споделите как е преминало при Вас пътуването, за да си взема окончателно решение.
П.П. Прочетох благоприятни отзиви за хотела тук и в трипадвайзър. Все пак, ако някой е минал оттам наскоро, ще се радвам да даде прясно мнение.

Благодаря предварително и хубав ден на всички! Flowers Sunflower
Tази сума за колко човека е?И кой период.

# 335
Славейче,
За двама през август. Аз уреждам нещата финансово.
И.И., благодаря!

# 336
Здравейте. Смятаме да почиваме септември месец в Турция. Спрели сме се на няколко хотела, като изискването ни е да е с аквапарк, добра храна и зеленина. За алкохола нямам претенции - ММ пие само уиски, а аз не пия.
Ще съм благодарна за отзиви за следните хотели:
-  KAMELYA COLLECTION AISHEN K CLUB - Сиде
- CRYSTAL SUNSET LUXURY RESORT & SPA - Сиде
- UTOPIA A GOOD LIFE FAMILY RESORT - Алания
- CRYSTAL WATERWORLD RESORT & SPA - Белек
Бюджета е около 3500лв със самолет за двама възрастни и едно дете на 11 навършени години.

# 337
  • София
Има ли някъде справка колко часа се пътува с автобус до всеки един от турските курорти?

# 338
  • малкия йеросалим
Здравейте,
другата седмица ще сме в Дидим и на моята тинейджърка я сърбят ръцете да си купува дрешки.Има ли в града нещо като МОЛ?

# 339
Пътувахме до Анталия със собствен транспорт, пътят след Истанбул си е откровено лош и тежък.

Пътят след Сапанджа не е магистрала, обикновен междуградски Д650 му е номера. Вярно, с две платна е, но минава през десетки населени места, има ограничения 90-70-50 на всяко кръгово. Доста далеч е от магистрала дори по нашите стандарти. Ако построят магистрала до Анталия, ще идем пак с колата със сигурност.
Можели да се уточните. Пътя е лош като инфраструктура или е лош като натовареност. Защото сме го минавали няколко пъти и за нас си е съвсем нормален.

Ограничения на скоростта на движение за превозни средства с тегло до 3 t:
в населени места   50 km/h
извън населени места   90 km/h
на скоростен път   110 km/h
на автомагистрала   120 km/h

След Истанбул пътя е около 90%  скоростен ( не е обикновен междуградски разрешената скорост е 110км/ч) и 10% в населени места. Както казвате минава през десетки населени места, ами нормално товаса около 600км. Според мен е и много важно в коя част на денонощието се пътува. През деня трафика е голям и е доста тегаво. Затова ние предпочитаме да пътуваме през ноща.
За мойте разбирания пътя е съпоставим с нашите магистрали на който трудно на доста места се кара с разрешената скорост.
И няма спор, че със самолет си е в пъти по-бързо и удобно. И е правилен избор за всеки който може да си го позволи.

# 340
Пишете в Гугъл и ще видите по няколко примерни маршрута до съответната крайна дестинация. Разбира се, че това е просто ориентировъчно! Има вариант да се “виси” и по 4-5-6ч на границата, автобусите правят и почивки, което удължава часовете и т.н. Не знаете и по кой точно маршрут ще се мине, а те обикновено минават там, където таксите са по-малко.

В Дидим мол няма.
Има магазин на Уайкики, който е много слабо зареден и разни други магазинчета, тип битак с реплики на космически цени 🤣 Имат един “търговски център” до крайбрежната им алея, но само с боклукчави стоки.
Има магазин на u.s. polo.

# 341
  • София
Скрит текст:
Пътувахме до Анталия със собствен транспорт, пътят след Истанбул си е откровено лош и тежък.

Пътят след Сапанджа не е магистрала, обикновен междуградски Д650 му е номера. Вярно, с две платна е, но минава през десетки населени места, има ограничения 90-70-50 на всяко кръгово. Доста далеч е от магистрала дори по нашите стандарти. Ако построят магистрала до Анталия, ще идем пак с колата със сигурност.
Можели да се уточните. Пътя е лош като инфраструктура или е лош като натовареност. Защото сме го минавали няколко пъти и за нас си е съвсем нормален.

Ограничения на скоростта на движение за превозни средства с тегло до 3 t:
в населени места   50 km/h
извън населени места   90 km/h
на скоростен път   110 km/h
на автомагистрала   120 km/h

След Истанбул пътя е около 90%  скоростен ( не е обикновен междуградски разрешената скорост е 110км/ч) и 10% в населени места. Както казвате минава през десетки населени места, ами нормално товаса около 600км. Според мен е и много важно в коя част на денонощието се пътува. През деня трафика е голям и е доста тегаво. Затова ние предпочитаме да пътуваме през ноща.
За мойте разбирания пътя е съпоставим с нашите магистрали на който трудно на доста места се кара с разрешената скорост.
И няма спор, че със самолет си е в пъти по-бързо и удобно. И е правилен избор за всеки който може да си го позволи.
Пътят е лош и като инфраструктура - кръгови, населени места, коловози на много места, и като натовареност. Особено в посока към Анталия в участъка до отбивката за Ескишехир беше някакъв ужас от камиони. Нощ беше като го минавахме.
И освен цитираните 110, има места с 90-70-50 на всеки 1-2 километра, има градове в които ограничението е 82 км/ч, има села където вероятно е 50 и тн. Средна скорост според борд компютъра - 76 км/ч. По никакъв начин не е съпоставимо с магистрала, ако и да няма насрещно движение. Това е доста заблуждаващо, не знам откъде е тръгнало като мит.

# 342
  • София
Има ли някъде справка колко часа се пътува с автобус до всеки един от турските курорти?

Това е тоооооооолко относително, може да висиш 5 ч като сопол по границата, както аз съм висял, може и за 15 мин да минеш като Спиди Гонзалез, както пак така съм минавал. До Кушадасъ съм ходил за 15 часа и нещо най-малко, до 24 часа съм се връщал веднъж поради това, че олигофрените от Ориен бяха забравили хора в Дидим, та нашия рейс на Албена Холидейз ходи да ги взима, та после ги насраха у фейса, както се казва направи добро, изяш лайно. Абе общо взето при лабораторни условия пътя до Кушадасъ е около 17-18 ч.

# 343
Well-known, личният ми съвет е да резервираш хотела през travelrepublic.ie , да си вземеш самолетни билети от сайта на Пегасус и да летите от Истанбул. Ако нямате автомобил може и с автобуси, влак.
През 2019 бях в този хотел по начина, който споменах по-горе и си прекарахме супер. За почти без пари.
Даже го мисля за края на септември отново с приятелска двойка.
Миналия месец летяхме до там за 144лв. За двама + бебе двупосочно с по 20кг багаж. Сега не знам защо, може би цената на горивата, малко са се вдигнали билетите и ми излизат около 350лв., но пак е по-добре от агенция. Със сигурност ще ви излезе ако не на половина, то поне с 1000лв по-евтино.

# 344
  • Пловдив
Славейче,
За двама през август. Аз уреждам нещата финансово.
И.И., благодаря!
Вижда ми се много за този хотел да дадете 4000 лв и нещо за двама.Поглвднете офертите на Аква тур и Абакс.Имаха хубави и изгодни в последният момент.

Общи условия

Активация на акаунт