На море в Турция - тема 74

• 75 914
  • 788
  •   1
Отговори
# 480
Някой може ли да сподели отзив:

Simple Smile

# 481
Някой почивал ли е в Айвалък, но не ол инклузив? Има ли хубави плажове със свободна зона и какво може да се разглежда в района без Чанаккале и Троя, там сме ходили.

# 482
  • София
За застраховка отмяна на пътуванетп, препоръчвам в sdi. Най-добра цена беше с Лев инс. При нас беше наполовина по-евтино от цената, която агенцията поиска 😳 Не видях някаква разлика в условията. Беше до 7 дни от плащането на депозита по резервацията.

# 483
Здравейте, имаме резервация за началото на септември през травелрепублик.
Днес получаваме следното съобщение. Имали други резервирали през тях получили подобно съобщение и как да процедирам. Защото това което разбирам е, че резервациите ще важат само за Англичани и Ирландци. Моля за помощ.
Прилагам и текста на съобщението.
Dear Customer,

**IF WE DO NOT RECEIVE A RESPONSE BY 1200 27/06/22 THEN THIS BOOKING MAY BE AUTOMATICALLY CANCELLED BY OUR SUPPLIER**

We have messaged you via the Manage Your Booking portal on the Travel Republic website and sent emails and texts to remind you of this.

We need an urgent response to the message we have sent you because currently we do NOT hold a confirmed booking for you at this time.

The message that has been sent is as follows:

“We have recently received a request from our accommodation provider, for whom we act as agents, requesting the country of residency for all guests on this reservation and flight details.

**PLEASE NOTE** We are not currently holding a confirmed booking for you at this time.

Our accommodation providers negotiate their low world wide hotel rates on the basis that they are UK/Irish residents booking via a UK/Irish website. Non UK/Irish Residents booking through our UK/Irish websites are not eligible to stay at that rate and should be booking through their own countries travel agencies or with the hotel direct.

Please see our Terms of Business for further details.

Please respond to this Customer Service Request confirming the country of residence of all guests. Once received, we will contact our provider to notify them. If there are any issues you will be advised further.

If you would like to discuss this notification further, please call our Customer Fulfilment Team on 0208 974 7211. If you are calling from Ireland, please call 015268701. Our opening hours are Monday - Friday from 9am to 5pm. You can also add a log entry in this Customer Support Request, and we will get back to you as soon as possible.”

Please sign in into your booking via the Travel Republic Website and respond accordingly.

Kind regards,

Customer Fulfilment Team

Здравей,
Ние почивахме чрез тях през април и от Турция направихме още една резервация за удължаване, още 5дни. Първия път исках потвърждение за цена и националност, уж направиха изключение. Миналата година ми искаха доплащане. Запазих за октомври пак през тях, пратиха ми някакъв странен мейл да се свържа с тях, след 15мин разговор за потвърждаване на някакви лични данни и секюрити чек ми изпратиха потвърдителвн имейл за резервацията.
Така че според мен звъннете по телефона и се разберете, аз винаги излизам с довода, че примерно за нашия хотел, нямат ограничение само за UK и Ireland sitizens, не че го приемат всеки път.
След няколко писания с тях и разговор в крайна сметка ни прекратиха резервацията. Като се позовават на техните правила и условия в който пише, че гарантират ниски цени само за граждани на Англия и Ирландия.  Говорихме с тях като не можах да ми обяснят защо изобщо са ни направили резервация при положение, че в профила ми съвсем коректно съм попълнил от къде сме. Преди да направим резервацията също говорихме с тях и питахме точно това дали има проблем, че не сме граждани на UK. Тогава казаха, че няма проблем. А сега казват, че хотела понеже не сме граждани на споменатите 2 страни нямало как да ни направи резервация на тази ниска цена, която се гарантирала на гражданите на 2 те страни. Хотела който бяхме запазили още през октомври беше Ефталиа Оушън като цената тогава беше 1600лв. за 8 нощувки от 4 септември. Резервирах защото в българските агенций още нямаше оферти. А и капарото беше символично 15 евро. След месец излезе и в нашите агенций на почти същата цена и си мислех да прежаля тези 15 евро и да си направя резервация в наша агенция, но решихме на база многото резервирали през травелрепублик и доволни от тях да оставим резервацията та. Хотела за период който бяхме резервирали се беше запълнил още преди нова година предполагам и това е причина най-вероятно има направени повече резервации отколкото са местата и по това което пише в правилата им си ни отрязаха законно. Питах ги за нова актуална цена щом немогат да ми гарантират тази за която съм резервирал, но нищо не отговорига, а ни прекъснаха резервацията директно.
Да сме живи и здрави веднага се преориентирахме и живот и здраве тези дни ще резервираме друг хотел.

# 484
  • Beyond the Frontiers
За застраховка отмяна на пътуванетп, препоръчвам в sdi. Най-добра цена беше с Лев инс. При нас беше наполовина по-евтино от цената, която агенцията поиска 😳 Не видях някаква разлика в условията. Беше до 7 дни от плащането на депозита по резервацията.

Разликата в цената на застраховките идва от различните застрахователи.
Такава застраховка с покритие Ковид предлагат Лев Инс, Евроинс, Алианц травелер.
Лев инс са най-евтини, но май има и най-много проблеми при изплащането....

Туристическите агенции имат право по закон на договор с 1 застраховател. Не са брокери.
Няма задължение застраховката отмяна да се прави при агенцията, където резервирате.
Най-добре да си отидете при застраховател, да ви обясни рискове, самоучастие и т.н. казуси.

# 485
  • Бургас / UK
Като стана въпрос за застраховки, при самостоятелно организирана почивка правят ли се такива и ако да, какви? Благодаря !

# 486
Винаги съм самоорганизирано, поне една здравна си правим, ако ще да е за ден-два. Напоследък нямам време да тичам по офиси и правя онлайн в уника. Да не се налага да се ползва дано никому.

# 487
  • Бургас / UK
Винаги съм самоорганизирано, поне една здравна си правим, ако ще да е за ден-два. Напоследък нямам време да тичам по офиси и правя онлайн в уника. Да не се налага да се ползва дано никому.
Благодаря ти маслинке ! За първи път ще ходим на море там  и искам да съм подготвена  😊

# 488
Като стана въпрос за застраховки, при самостоятелно организирана почивка правят ли се такива и ако да, какви? Благодаря !
Направих застраховки в SDI- здравна с покритие за Ковид и асистанс за колата. Цената се определя на ден и спрямо покритието й. Аз избрах покритие до 50 000евро на човек.
Всичко ми излезе около 130-140лв мисля. За двамата възрастни и дете на 2г + застраховката за колата.

# 489
  • Бургас / UK
Благодаря , Деси !

# 490
Благодаря ти маслинке ! За първи път ще ходим на море там  и искам да съм подготвена  😊
Самоорганизирано, правим за колата в Сди (ползвали сме я), здравни за нас(ползвана) мисля мин. година и тази имаме отмяна също и ковид нз,... за четирима ни, двете ни оскъпяват с около 40 лв всичко. . Само за колата доплащаме. Здравната и отмяна са през агенцията, която сме резервирани хотела. Иначе  без агенция, правихме мин година 09 м.здравна. Еми беше към 35, 40 лв на човек,това в Sdi.

# 491
Самоорганизирано, правим за колата в Сди (ползвали сме я), здравни за нас(ползвана) мисля мин. година и тази имаме отмяна също и ковид нз,... за четирима ни, двете ни оскъпяват с около 40 лв всичко. . Само за колата доплащаме. Здравната и отмяна са през агенцията, която сме резервирани хотела. Иначе  без агенция, правихме мин година 09 м.здравна. Еми беше към 35, 40 лв на човек,това в Sdi.
Можели повече информация каква е тази застраховка която правите за колата. Аз имам Каско в ДЗИ  което си важи в Турция. Какво включва тази застраховка.

# 492
Можели повече информация каква е тази застраховка която правите за колата. Аз имам Каско в ДЗИ  което си важи в Турция. Какво включва тази застраховка.

Основното на тази за колата е асистанс до най близкия сервиз,ако се наложи хотел  и извозване.
Миналата година правих за 1м.беше около 35лв.,заслужава си!

# 493
  • Пловдив
Реших да не досаждам с пореден дълъг пост, относно нашата почивка в Туран Принц Клуб, ако някой има конкретни въпроси, с удоволствие ще отговоря. Както стана ясно, сме повече от доволни. Всичко беше на ниво.
Но решихме,че догодина живи и здрави ще пробваме със собствен транспорт в по-близките курорти. Пътуването със самолета този път ми беше много стресиращо и установих, че то реално пак цял ден си губиш времето в път по автобуси и чакане по летища...няма го и удобството свободно да се придвижваш и обикаляш по различни обекти.
На мен най-много ми липсваше, че не можах да си пазаря, така като си знам в Турция. Покрай хотела всичко в евро и долари, супер завишени цени, ограничения за багажа...
Приятна почивка на всички, на които им предстои!

# 494

Основното на тази за колата е асистанс до най близкия сервиз,ако се наложи хотел  и извозване.
Миналата година правих за 1м.беше около 35лв.,заслужава си!
За Турция на нас ни е 35 лв за 10 дни в Sdi. Може  да те извозят до близък сервиз(ако там се навият да я правят, при нас отказаха, въпреки че мъжа ми им каз а какво трябва да се направи) , да отстранят дребна повреда на пътя, покриваше и 2 нощувки за пътници,вижте с точност условията. Както и извозване до граница. Ние закъсахме след Кешан и ни върнаха на границата. А там сменихме колите. Но, да заслужава си.

Общи условия

Активация на акаунт