На море в Турция - тема 74

• 75 831
  • 788
  •   1
Отговори
# 495
  • Стара Загора
Реших да не досаждам с пореден дълъг пост, относно нашата почивка в Туран Принц Клуб, ако някой има конкретни въпроси, с удоволствие ще отговоря. Както стана ясно, сме повече от доволни. Всичко беше на ниво.

Напротив, напишете си отзива, за това е тази група, за мнения и препоръки! Ако на някой не му се чете, ще го прескочи! Ние сме с резервация за Старлайт, който е съседен на вашия и се интересувам от плажа! Благодаря предварително!

# 496
Реших да не досаждам с пореден дълъг пост, относно нашата почивка в Туран Принц Клуб, ако някой има конкретни въпроси, с удоволствие ще отговоря. Както стана ясно, сме повече от доволни. Всичко беше на ниво.

Напротив, напишете си отзива, за това е тази група, за мнения и препоръки! Ако на някой не му се чете, ще го прескочи! Ние сме с резервация за Старлайт, който е съседен на вашия и се интересувам от плажа! Благодаря предварително!

И аз бих се зарадвала на подробен и актуален пост. Ще бъде полезно Simple Smile

# 497
  • Пловдив
С удоволствие ще разкажа в такъв случай Simple Smile
Пътуването на отиване беше добре. Въпреки късния полет, успяхме да стигнем в хотела преди да е приключила вечерята( имахме късмет да сме първа спирка от хотелите). На рецепцията веднага ни питаха дали сме гладни. Оставихме си багажа и ни съпроводиха до ресторанта. Имаше и късна вечеря от 23ч., но ни препоръчаха да хапнем на основната вечеря. Говеореха перфектен английски. Пиколото ни закара с голф количка до стаята, свали ни багажа, също говореше перфектен английски. Общо взето навсякъде се разбирахме спокойно. Стаята ни беше в къщичка, разположена на много тихо и приятно местенце. Като цяло беше сравнително малка, но за едното спане, достатъчна. Много чисто и сравнително новичко всичко. Почистване и кърпи всеки ден. Хотелът прекрасно озеленен и поддържан. Моя син не се впечатли много от аквапарка, но беше достатъчен за забавление преди обяд. След обяд - на морето. Плажът с пясък до самия бряг, от там - камъни. Но дори и без акваобувки нямахме проблем. Водата в басейните беше чай, в морето също достатъчно топла, дори и за мен хахах. Изобщо мисля, че като температури уцелихме идеално време и за в бъдеще това ще е нашето време, средата на юни. За храната какво да кажа... от всичко и по мнооого. Изобилие. При все,че някои хора на летището се оплакаха, че дори и баклава са нямали...Слдоледи, гофрети, сладкиши, по цял следобед и навсякъде.  А ла карте пробвахме мексиканския (имаше и рибен и китайски, но за тях нямапе свободни места, понеже се забавихме с резервацията)- много ни хареса.Програмите вечер също бяха интересни, анимацията покрай басейните също. Много семеен тип хотел и мнооого деца Joy За мен лично повече от необходимото Joy
Сега да кажа и кое най-много ме потресе... всичките обезумели руснаци и англичани, които оставяха след себе си пълна кочина по масите в ресторанта и разхищаваха храна като за световно... ужас...толкова мъчно ми стана за персонала, които оказа се работят за по 20евро на ден...
Полетът на връщане - отврат и пак цял ден обикаляне и висене по летищата... Догодина се качваме на колата и поне да обиколим каквото желаем. За няколко часа отгоре, по-добре така.
Определено за в бъдеще бих се лишила от други почивки, за да си позволя такава в Турция! Сега ще почна да чета по обстойно и сигурна съм, с вашата помощ ще успея и сама да си организирам нещата Simple Smile
Ако имате конкретни въпроси, с удоволствие ще отговоря Simple Smile

# 498
Много неприятно за персонала, но това го има и в България. Навсякъде е така, не го оправдавам, гости- служители.Ние също често си говорим с персонала, мъжа ми обича да си говори с тях. Затова са бакшиите.

# 499
С удоволствие ще разкажа в такъв случай Simple Smile
Пътуването на отиване беше добре. Въпреки късния полет, успяхме да стигнем в хотела преди да е приключила вечерята( имахме късмет да сме първа спирка от хотелите). На рецепцията веднага ни питаха дали сме гладни. Оставихме си багажа и ни съпроводиха до ресторанта. Имаше и късна вечеря от 23ч., но ни препоръчаха да хапнем на основната вечеря. Говеореха перфектен английски. Пиколото ни закара с голф количка до стаята, свали ни багажа, също говореше перфектен английски. Общо взето навсякъде се разбирахме спокойно. Стаята ни беше в къщичка, разположена на много тихо и приятно местенце. Като цяло беше сравнително малка, но за едното спане, достатъчна. Много чисто и сравнително новичко всичко. Почистване и кърпи всеки ден. Хотелът прекрасно озеленен и поддържан. Моя син не се впечатли много от аквапарка, но беше достатъчен за забавление преди обяд. След обяд - на морето. Плажът с пясък до самия бряг, от там - камъни. Но дори и без акваобувки нямахме проблем. Водата в басейните беше чай, в морето също достатъчно топла, дори и за мен хахах. Изобщо мисля, че като температури уцелихме идеално време и за в бъдеще това ще е нашето време, средата на юни. За храната какво да кажа... от всичко и по мнооого. Изобилие. При все,че някои хора на летището се оплакаха, че дори и баклава са нямали...Слдоледи, гофрети, сладкиши, по цял следобед и навсякъде.  А ла карте пробвахме мексиканския (имаше и рибен и китайски, но за тях нямапе свободни места, понеже се забавихме с резервацията)- много ни хареса.Програмите вечер също бяха интересни, анимацията покрай басейните също. Много семеен тип хотел и мнооого деца Joy За мен лично повече от необходимото Joy
Сега да кажа и кое най-много ме потресе... всичките обезумели руснаци и англичани, които оставяха след себе си пълна кочина по масите в ресторанта и разхищаваха храна като за световно... ужас...толкова мъчно ми стана за персонала, които оказа се работят за по 20евро на ден...
Полетът на връщане - отврат и пак цял ден обикаляне и висене по летищата... Догодина се качваме на колата и поне да обиколим каквото желаем. За няколко часа отгоре, по-добре така.
Определено за в бъдеще бих се лишила от други почивки, за да си позволя такава в Турция! Сега ще почна да чета по обстойно и сигурна съм, с вашата помощ ще успея и сама да си организирам нещата Simple Smile
Ако имате конкретни въпроси, с удоволствие ще отговоря Simple Smile

Благодоря за отзива!
Искам да попитам за лунапарка. Пак ли работи 16-18ч или го пускат и вечер?

# 500
  • Варна
Здравейте,
За първи път ще почиваме в Турция (в Кушадасъ), като букнахме хотел не през агенция, а самостоятелно. Идеята ни е да отидем с кола да Истамбул и от там да хванем вътрешен полет до Измир, а после с поръчан трансфер до хотела (Aqua Fantasy).
Моля за съвет колко време да си заложим като чакане на Малко Търново при влизане в Турция и колко по-рано трябва да сме на летището. Това новото разбрах че е огромно. Опитваме се да сметнем колко време ще отнеме пътя и кога трябва да тръгнем, за да не си изтървем полета. Става въпрос за края на август.

# 501
Не виждам въпрос за дългосрочния паркинг на летището. Вероятно трябва да подадете заявка към тях и те ще ви посочат час на трансфера (обикновено карат безплатно до терминала с техен транспорт).
За М.Търново не мога да помогна.

# 502
  • Бургас
Аз мога да помогна за М.Търново. В посока Турция няма да чакате много, ако тръгнете в делничен ден - от понеделник до сряда. В посока България тогава е ад, защото гастарбайтерите се изнасят и се виси дори по два дни.
М.г. пътувах на 30.08, следях камерите по границите предните два дни и това беше първият по-спокоен ден.
Най-добре тръгнете предния ден и нощувайте в Истанбул. Новото летище е преди града, има доста хотели наблизо.

# 503
  • Пловдив
Viliianka, да пак такова е работното време. За лунапарка забравих да спомена, но това може би бих го изтъкнала като минус. Детето искаше там, пък аз на плажа, пък се местих на близкия басейн... може би ще е по-подходящо да работи по-късно, но явно така са решили.
Персонала наистина много се радва на бакшиши и за мен това е уважение към труда им. Е, не успях да оставя на всички, но на който имах възможност и те бяха изключително благодарни.

# 504
Търсих, търсих информация и мнения, но не намерих... затова на "риск" резервирах почивка в хотел Ramada Resort by Wyndham Kusadasi в Кушадасъ... Отсядала съм в хотел в Истанбул от същата верига и бях доволна от обслужването и храната... да се надяваме, че нивото им е останало същото...
Като минус (не и за мен) е наличието на собствен плаж на 2 км. от хотела (брегът, на който е построен хотелът е скалист), но тъй като мен плаж не ме интересува, това не ми е проблем...
Здравейте,
Ние ще сме там от 20.08. И аз се надявам да е ок. Ако сте преди нас, моля да споделите впечатления!:sunglasses:

# 505
Здравейте,
За първи път ще почиваме в Турция (в Кушадасъ), като букнахме хотел не през агенция, а самостоятелно. Идеята ни е да отидем с кола да Истамбул и от там да хванем вътрешен полет до Измир, а после с поръчан трансфер до хотела (Aqua Fantasy).
Моля за съвет колко време да си заложим като чакане на Малко Търново при влизане в Турция и колко по-рано трябва да сме на летището. Това новото разбрах че е огромно. Опитваме се да сметнем колко време ще отнеме пътя и кога трябва да тръгнем, за да не си изтървем полета. Става въпрос за края на август.

Продължете по новия автобан за Измир,за 5-6 часа ще сте там,после час и половина до Кушадасъ.По пътя има хубави отбивки с ресторанти и бензиностанции.Според мен ще е по лесно, отколкото да се ходи на летището, после трансфер и т.н.

# 506
  • Варна
Не виждам въпрос за дългосрочния паркинг на летището. Вероятно трябва да подадете заявка към тях и те ще ви посочат час на трансфера (обикновено карат безплатно до терминала с техен транспорт).
За М.Търново не мога да помогна.

Това не го разбрах. Искате да кажете, че дългосрочния паркинг на летището е някъде мн далеч и се налага трансфер с техен транспорт до терминала ли? Не ми е хрумвало въобще 😏 Моля, обяснете ми каква е процедурата, към кого трябва да се подаде заявка и т.н. Предварително благодаря!

online:) през кой мост е този маршрут?

# 507

Най добре  си задайте в гугъл мапс откъдето тръгвате.

# 508
  • Варна

Най добре  си задайте в гугъл мапс откъдето тръгвате.

Тръгваме от Бургас. Гугъл мапс ми дава три варианта - този от горната снимка; вторият е с ферибот през Мраморно море и третият е през новия мост (ако не бъркам) при Чанаккале. Като време са сходни,  но кой е най-лек и по добри пътища ще помоля за съвет.

# 509

Най добре  си задайте в гугъл мапс откъдето тръгвате.

Тръгваме от Бургас. Гугъл мапс ми дава три варианта - този от горната снимка; вторият е с ферибот през Мраморно море и третият е през новия мост (ако не бъркам) при Чанаккале. Като време са сходни,  но кой е най-лек и по добри пътища ще помоля за съвет.
Този от горната снимка е по магистрали и е най-бърз и ненатоварен. Ние сме от Ямбол и пътувахме по него. Минахме през Лесово и Одрин. Минава се през третия мост над Босфора ( Явуз Султан Селим), който реално заобикаля Истанбул и няма движение по него. Много хора избягват този маршрут, защото магистралните такси са по-високи (около 600 лири в посока). Вие щом стигнете в Истанбул, реално ще имате още едни макс 5 часа до Кушадаса. За мен е безмислено да хващате самолет. Няма да стигнете по-бързо.

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 00:46 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт