Подаръка за таз година е АВГУСТовската ни дружина!

• 9 711
  • 308
  •   1
Отговори
# 165
  • софия
Аз го взех от книжарницата на последния етаж в мол-а,но мисля,че там беше само една бройка не съм сигурна проверете там струваше 57 лв.,но иначе се продава ,също и в Премама там е 65лв.-естествено  #2gunfire.На мен ми трябваше нощна лампа с някаква мека светлина и като я видях тази джаджа не се стърпях,то и без това Найа само в таваните нещо си намираше и се хилеше,а сега е направо  Shocked.Продава се без батерии-работи с 4 от 1.5 v.

# 166
Поради предстоящата смяна на педито искам да си сверя часовника и имам няколко въпроса към майките на дундьовци:
1. През колко часа кърмите? Време ли е да увеличим времето от 3 ч. на 3,5 ч., че напоследък сме "на поискване" и е лудница? Вие опитвате ли се да правите 12-часова нощна пауза?
2. Каква марка и кой р-р памперси ползвате?
3. По колко капки Вигантол пиете дневно?
4. Слагате ли възглавничка за сън вече и каква?
5. По каква схема започнахте да давате сокче?

1. Ние сме на АМ, храним се през 3,5-4 часа като на денонощие имаме 5 хранения. Вечер след къпане /20,00-21,00 часа / се събужда в 6 сутринта.
2. Памперс 4, но са ни малко големички, но 3-ката вече ни стана плитка.
3. по две капки.
4. Ползваме една възглавничка, която е специална за бебета с дупка по средата и като легне бебето, главата му е обгърната от всички страни и му е мекичко. Имам я от каката на Маги, тя не я искаше тогава, за сметка на това Маги се чувства много добре в нея и когато е в количката без възглавничката все си върти главата и се чуди как да застане докато заспи/ех, че обяснения направих!/
5.Започнах с пюрета вместо сок. Имам предвид плодови пюрета, много ги харесва, независимо от какъв плод са. След това ще я захраня със зеленчуковите и каша към 5-ия месец.b]

# 167
Габи, мерси за поканата. Там има много добри съвети, но лошото е че бебетата са на различна възраст.
Да отговоря и аз:
1. АМ на 6 хранения - 4 по 120 и 2 по 150.
2. Памперс 3
3. 1 капка Вигантол и то понякога забравям.
4. да слагамниска възглавница
5. Ябълка и морков по 30 мл вече всяка сутрин между храненията от 10 дни

Ако може и аз да питам няколко неща:
1. Изправят ли си бебетата ви главите и раменете като лежат по гръб?
2. Ревят ли като са ви в скута за да седят а не да са полегнали - и дали е проблем че мойта постоянно иска да е леко поседнала?
3. Като правите лекото задържане на крачета, опитват ли се с придържане разбира се да се "правят" че ходят - и този проблем го имам?
4. Колко часа общо се събира сън през деня на бебчовците?
5. Докога мислите да перете дрехите на беба отделно от вашите?

# 168
Веднага отговарям на Кристиана:

Мисля, че въпросите ти 1 и 3 въобще не са проблем - по - скоро, ако не го правят би било проблем   Peace

2. Легнала в скута ми изобщо не иска да стои - извива се и ръмжи; трябва или да е седнала или изправена, а най-добре да се разхождам из стаята Sick

3. Събират й се 10-12 часа; четох, че средно спят по 14,5 часа, ама Ирма е от по-буйните;

4. Дрехите ще и ги пера отделно поне до годинка, макар че не се бях замисляла досега.

Спокойна нощ на всички!

# 169
Aila, опитвала ли си да капнеш малко кърма в оченцето. Стар метод за лечение на проблеми с очичките, но действа Peace
val_stef, честито на мъжа ти. Да ти е жив и здрав и много да те глези.
didika, и аз миналата седмица имах проблем с кърменето. Ники сучеше малко и след това започваше едно мрънкане, дърпане, чак до рев се стигна. Помислих си, че ми намалява кърмата и заради цеденето в офиса, не мога да се напълня достатъчно за кърменето преди лягане. Но като си натиснах гърдата и изтече мляко, разбрах че проблема не е в мен. Ами дечковците ни са в такава възраст сега, че им е интересно всичко, което се случва около тях и не се съсредоточават много-много в манджата. Не знам дали е кърмаческа стачка или криза на растежа, но тези моменти отшумяват с времето, стига да си упорита и да не прибягваш без нужда към АМ. Ето тази седмица Ники е по-спокоен и си папка без проблем.
dani777k, пак ме изненада с готина джаджа за бебета. За кой мол пишеш - за този на "Черни връх" ли? А и сега се сетих да те питам доволна ли си от вибриращия шезлонг. Аз още се чудя имаме ли нужда от такава екстра или можем да минем и без нея. Колко време се забавлява Найа в този шезлонг? Успява ли да заспи на вибрациите?
Момичета, сетих се да ви питам вашите мъници гледат ли дълго време в лампата? А да сте забелязали след това да ги болят очичките от силната светлина? Нашия татко забелязал точно това - Ники гледал дълго време в лампата и след това се разплакал премигвайки с очички Thinking
Kristianna, на първия въпрос - да; и Ники предпочита да е изправен за да може да се разглежда, разбира се Laughing; третия въпрос не го разбрах; през деня спи около 6 часа, а нощно време се събужда само за да цокне или по-скоро суче спейки Laughing; за прането смятам да стане поне на 6 месеца и тогава да го пробвам с обикновен прах в общото пране

# 170
  • София
привет
отдавна не бях писала, но миналата седмица правих есенно почистване, майка гледаше Димитър а аз - с парцала  Cry

на въпросите
1 - ние от близо седмица сме на 5 хранения - на 3.5 ч, Миташки спи основно през нощта - след храненето в 9 до 7 сутрин, през деня му се субират 2 пъти по час наи-много
2- памперс -3
3- 2 капки от началото
 не се обръщаме сами, иска да е прав,
сокчета давам, но пюрета ще почнем като влезе в 6-тия.

ох, мисля да отивам да поспя че днес не му беше ден

# 171
  • у дома
Здравейте мами  Hug
Аз тази нощ съм на вахта и не бива да заспивам, дори да придремвам  Tired т.е. трябва да съм будна цяла нощ  Shocked (искат да ми повторят ЕЕГ-то след безсънна нощ) иначе от днес нищо ново за което да докладвам. ще видим утре.
Заредила съм се с един огромен бял шоколад  Embarassed, натурален сок, миялна машина – коята работи в момента, дрехи за гладене, книга за четене, тв-то работи, добре че и интернета е на линия.... Crazy надявам се да издържа  Praynig
RalkaBalka: 1. ние сме на АМ и от два дни се храним през 3 ½ часа х 135мл (последното хранене е в 21.30-22.00, а първото 7.30-8.00) 2. Памперс 3-ка 3. по 2 капки сутрин (от началото сме си така) 4. Ния си е с една възглавничка, но тя е много, много ниска, така че не се брои  newsm78 5. сокче – след навършени 5 месеца ще започваме. Peace
honey, аз като гледам сме почти комшии  Blush AndyB, вие пък да не видите нещо   Joy val_stef, да ти е живо и здраво мъжлето   bouquet и дет се казва – здрав, прав и корав  Mr. Green Aila, аз страшно много обичам Тери Пратчет, а сега чета Урсула Ле Гуин - Землемория и много ми допада  Peace elen@, Ния обожава да правим упражненията  baby_neutral (да ни е жив и здрав педи-то) emelle, страхотно е да се смеят на глас бебчетата, нали  hahaha Онзи ден като се прибрах от болницата и таткото с Ния ме посрещат в коридора и като се започна един смях с глас, една радост  Laughing просто се разплаках от кеф  Heart Eyes
Kristianna: 1. не съм забелязала 2. обича да седи 3. да, опитва се 4. хм, различно и не съм засичала 5. определено до годинка-две  Peace Kabiv, Ния се заглежда в лампите и в тавана, но не съм забелязала да я болят очичките  newsm78

спокойна и лека нощ от мен, мами  Hug

пп
Вече минава 2.00 часа на 28.Ноември Shocked, така че:

ЧъРъДъ на Kabiv  и на половинката на honey

Честити месечинки на Тони и Боби на ema_, Алекса на мама bobolin, Хектор на мама ROZI24, Любомир на мама tsveti_bg и адашката Ния на мама ev4o

Последна редакция: вт, 28 ное 2006, 02:16 от blueeye®

# 172
  • София
Здравейте любими наши момичета!
Първо Лъчето праща много поздрави на вашите сладурчета! Искам да ви се извиня че не ви пиша, но наистина от тревоги и търсене на решаване на проблемите не успявам да вляза и при вас! Не съм ви забравила и много се радвам че ви имам! Тъжно ми стана че се карате за такива неща и да знаете, не че искам да звуча назидателно, това са неща за които не бива даже на йота да хабите нервите си, не се знае живота какво ще ни поднесе и за какво ще ви трябват силите после!
И аз се полакомих за тортичките, а какъв е този покрив за който си говорите пак нещо сладичко нали?
Да честитя празниците на всички ваши мъжлета, и на малките ви човечета!
Много здраве и щастие ви желая на целите семейства! И ще се опитам да пиша по-често вече! Тази сутрин направих голяма жертва за вас, в 5 и нещо Лъчето ме събуди че е гладен (колко хубаво е това), и след това реших да се изцедя и да ви почета, и макар че легнах в 2 и съм умряла за сън исках да ви уважа и прочета, за да мога да ви пиша! Благодаря ви и за личните съобщения!
Няма да отговарям за сега на анкетите ви, защото не се побираме в никакви мерки и режими, Лъчо почна да наддава малко в болницата, сега е 4 760, дано расте още, яде от 40 до 70, но понякога стига и до 80-90 мл, но всичко това на почивки и за много време, все още нещо много го боли и мъчи докато пие кърмата! Много ми е трудно вече да се цедя и да му давам, явно не ми и стига, то толкова месеци с тази помпа само, снощи огладня непредвидено към 12 и нещо и се принудих да му дам АМ, което ме разтревожи, защото тъкмо бяхме минали само на кърма и се надявах да му оправя стомахчето от дисбактериозата която смятам че има в момента!
Не искам да ви отегчавам, ще ви пиша пак! И много ви целувам! Моля ви, то няма как с всички да се обичаме, ама поне да се понасяме прилично си заслужава!

# 173
ДОбро утро и от мен! Аз съм на работа.Сутринта едвам се събудих.А Дари и тя се разсъни и реши 4е й се играе.ох- много гадно ми стана 4е трябва да излизам Sad , а милото ми детенце така ми се усмихваше....МНого ми е тежко в такива моменти. Чакам с нетърпение да изминат оставащите ми 2 часа на работното място и да ида да я нагушкам.  Hug
Хайде- желая ви хубав,слънчев и усмихнат ден   bouquet

# 174
  • София
   МамоИги много се радвам че писа  Simple Smile Не се притеснявай, всички знаем че нямаш време и никой не ти се сърди. Но всички страшно много искаме новини за Лъчко  Simple Smile Радвам се че вече се събужда гладен и почва по все повече да папка. Вярвам че всичко скоро ще се оправи. Относно кърмата ти си наистина герой!! След толкова проблеми успяваш все още да даваш на малкия герой от маминото млекце. Дори да се наложи да добавяш и АМ всяка капчица кърма е много полезна. Ако се наложи да дохранваш е много по-добре на хранене да е и кърма и АМ, а не веднъж само кърма, а следващия път АМ. Това е така защото кърмата спомага за по-лесното усвояване на АМ.
    Много поздрави от мен и от малките госпожици на тяхния герой Лъчко   Simple Smile

# 175
Здравейте от нас с Дани  Simple Smile
Добре дошла на мама Иги и малкия Лъчко,
Честито на всички празнуващи .
Относно въпросите на Ралка
1.Кърмим се на околко 3 ч,6 пъти на ден,спим от 22 до към 5.30 -6.30
2.в момента ползвам 3 на Molfix,и съм доволна , и от Либерото също
3.Вигантола го пием по 2 капки от 20 ден
4.Дани още от началото спи на възглавничка моято е много тъничка
5.сокчета давам от началото на 2 мес ,а от 2 седмици и плодови пюрета
и на Kristianna
да изпраря се ,Дани като е на ръце не иска да сеси легнал иска или седнал или прав
през деня между храненията спи по около 1 час а през ноща от 22.00 до към 5.30 -6.30

# 176
  • София
   Честит Рожден Ден на Кабив !!   bouquet

# 177
Мамо Иги мн. се радвам, че ни пишеш, а че е по-рядко ни се притеснявай, знаем, че си заета   bouquet  Мн. се радвам за добрите новини около малкия герой  Heart Eyes

# 178
Ако може и аз да питам няколко неща:
1. Изправят ли си бебетата ви главите и раменете като лежат по гръб?
2. Ревят ли като са ви в скута за да седят а не да са полегнали - и дали е проблем че мойта постоянно иска да е леко поседнала?
3. Като правите лекото задържане на крачета, опитват ли се с придържане разбира се да се "правят" че ходят - и този проблем го имам?
4. Колко часа общо се събира сън през деня на бебчовците?
5. Докога мислите да перете дрехите на беба отделно от вашите?
Здравейте, ето и моите отговори.
1. Маги си изправя главата и раменцата още от първия месец, не му се лежи на детето.
2. Да, мрънка когато е полегнала и се набира сама да се изправя.
3. Да. Прави опити за крачки, но се опитвай да я караш да стъпва на цяло стъпалце.
4. През деня не спи много. 2-3 часа.
5. Не съм се замисляла, но ще продължавам да ги пера отделно.

Дано съм била полезна, а и останалите мами като отговорят ще има всички да се учим една от друга.
Mama Igi, радвам се че всичко с малкото детенце е наред и името ти отново излиза в темичката ни. Бяхме се затъжили за вас. Миличкото момченце май е голям лакомник, щом буди мама в такива часове. Нека, така ще наддава по-бързо. Прегръдки големи за вас.
Отивам да видя Маги, че започна да плаче. Сигурно е гладничка.  

# 179
  • София
Определено много се зарадвах като видях поста на Мама Иги,откога го чакаме.И наистина не се притеснявай,че пишеш рядко,важното е,че го правиш и нито една новина или информация около състоянието на малкия герой не може да ни отегчи или натовари Heart Eyes
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КАБИВ.ПОЖЕЛАВАМ Й ДА Е МНОГО ЩАСТЛИВА МАМА И МНОГО ОБИЧАНА ЖЕНА!!!
Ама при толкова кандидати за лидери как един да не се сети да обещае,че ще оправи времето,при такава платформа на предизборната кампания ще ме има до гроб Mr. Green
Кристианна,
1.Ина хич не обича да лежи по гръб и все се изправя да става
2.Не само че реве,ами и не иска да е леко поседнала,ами да си е направо седанала.За да не е под ъгъл 90 градуса се борим,защото тя сама си става.
3.Прави крачки и то доста кадърни,но сега като писа Дидика,наистина ходи на пръсти,мерси за съвета Hug
4.Спи малко денем,вчера й беше един от поспаливите дни и за периода от 10 до 22ч спа около 6 часа Rolling Eyes
5.Сигурно още много дълго,защото съм идиот и не само,че ги пера отделно,ами и ги пера на ръка Blush
Хайде целувки за сега и весел ден от нас с Ина Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
[/color]

Общи условия

Активация на акаунт