Пубертетът при момчетата - тема 11

• 50 743
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
Няма търпение да има акне, счита го за гордост. Close

Хаххаха....

Моят казва, че момичетата имали малко по лицето, а някои казвали, че имат и по гърба. От момчетата няма с пъпки .....(засега) Grin
Засега почиства лицето с лосион за тийнове. Като гледам, кожата му ще е по-мазна, дано няма много пъпки....

# 121
И нашият тръпнеше от нетърпение и подскачаше от радост на всяка пъпка, която се появяваше на лицето и на всеки косъм, който поникваше под мишницата Joy С голям мерак ги чакаше хахаха

# 122
Почти 17 години, София - вечерен час 22 ч, а когато е на тренировка до 22,30 трябва да се е прибрал. Полиция го е проверявала след 22 ч и единственото, което го е спасило от прибиране в районното е било, че дрехите и екипировката са били мокри, т.е. прибира се от там.
За джобните - 10 лв на ден изяжда, но при двуразови тренировки големият дюнер му се вижда малък Joy
Има акне, което не ми дава да третирам и той самият не го прави. Не му пукало и си ходи така… Добре че му купувам измиващи продукти за атопична кожа, че да се почиства поне при всеки душ (2-3 пъти на ден се къпе).

# 123
Беки, продуктите за атопична кожа са различни от продуктите за акнетична кожа.

# 124
Знам, знам, но почистват много добре, без да изсушават кожата - лично съм ги пробвала Grinning

# 125
Ясно. Разбрах те.

# 126
  • Варна
Beki, кои продукти използва?
Синът ми сега маже със CeraVe, но крема. Има пъпки от едната страна на лицето. Той смята, че е от калъфката. Сменям редовно, памучна е, но явно нещо дразни. С атопичен дерматит е.

# 127
За кожни раздразнения съм най-доволна от сериите на Ла рош позе - цикапласт и липикар.
При моя син дерматита е от храна, по-точно от червен оцветител в храната. Освен да пробваш със смяна на материята на калъвката. Това, че е памук, не е гаранция, че не го дразни. Аз така се лутах, докато установя, че памучните чорапи му вмерисват краката. Що обувки изхвърлих тогава Joy

# 128
  • Русе
13 години. Преди да се стъмни, трябва да е у нас. По тъмно - само с възрастен.

Пъпки, черни точки - ужасТ. Носът му е като ягода. Има четка за лице, всякакви помади, ама няма кой да ги ползва. Като му харесва така да изглежда....

Все още му давам по 10 лв на седмица. Не мисля да му ги увеличавам.

# 129
  • Пловдив
Ама как ще се радват на пъпки? Dizzy Face Вие ме шокирахте... моя кат ме пита кога ще спрат да излизат и ми се къса сърцето Confused  и постоянно ела да те мажа и т.н...ужас. Сега гърба му е мн.зле...пак да взема Акне аут да помажа освен...

Лейди, тоя лосион с маслата ок ли е за сега? Лятото?

Обикновено се прибира в 22 моя, на 16 е.

# 130
Лосиона си е ОК по всяко време на годината.

# 131
  • Перник
Моят 15-годишен няма вечерен час. Не излиза вечер. Той и през деня много рядко излиза. Не се радва на пъпките, но и явно не му пречат. Харчи около 7 лв. на ден, като 3 лв. са му транспортните разходи.

# 132
  • ВАРНА
Относно джобните - давам по 4-5лв. на ден за училище. В повечето случаи давам в понеделник - за седмицата. Да свиква да си ‘прави сметката’. На 14г. е сега завършва 7-ми клас, от 6-ти клас така процедираме. Вода си носи от вкъщи, така е решил.
Излиза изключително рядко, няма желание. Тогава парите му са според това къде отива /разходка, кино и т.н./.
Час за прибиране няма конкретен - според ситуацията. До сега не се е мотал по цял ден навън, та и до тъмно.

# 133
  • София
София, 13 годишни, нямат вечерен час, защото никъде не ходят. Докато бяха на училище, ако остават с класа, до като се стъмни. Явно зависи от компанията, с която са. Има ли някое момче, което е без младежки пъпки или това е задължителна част от пубертета? При нас има тук таме по 1 малка.

Моят е почти на 16 и никога не е имал пъпки, освен някоя единична и малко черни точко по носа.
Но и аз не съм имала, нито ММ. Не се маже и не почиства с нищо, та явно е ген.

Той пък си има други проблеми с кожата - още от малък има нещо като атопичен дерматит и има моменти, в които много си чеше сгъвката при лактите. Направо като рани стават. Напоследък ги мажа с  масло от карите с ЕМ и много бързо зарастват и кожата става като бебешко дупе.

За вечерния час - общо взето по светло сме му казали да се прибира, но той не излиза в махалата, а все се моткат някъде в центъра на София и трябва да ползва транспорт. Ако беше в квартала, на пешеходно разстояние от нас, бихме го пускали и по до късно.

Има банкова карта от 8клас (откакто навърши 14 год).

Иначе и друг път съм коментирала - от 8ми клас джобните са за месец - като включват изхранване за училище и всички излизания (вкл ако ходи на рожденни дни, кино и т.н).

# 134
  • Пловдив
Не е до ген...и ние с мм не сме имали акне.

Общи условия

Активация на акаунт