Пубертетът при момчетата - тема 11

• 50 756
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Не е до ген...и ние с мм не сме имали акне.

Храна? Непоносимости?

Моят не се храни супер здравословно, но поне не прекалява с нищо.

А вашите деца пият ли газирано, най-вече кола, както и кафе.
Моят имаше мерак миналото лято - правихме домашно фрапе, като аз само му го оцветявах с кафе, после отмина, но пък от колата не мога да го откажа. Ако не му слагаме ограничение може и 2 литра кола да изпие.

# 136
  • Пловдив
М не...Е, хапва няквъв чипс, но не прекалява. С газираното също...явно си е чисто хормонално.

# 137
Моят син имаше много черни точки. Лосионите не помогнаха. Препоръчаха ми да го заведа в Кожния диспансер в Пловдив, при една мед. сестра - прави почистване на лицето. И не е скъпо - 20 лв. процедурата. Определено има ефект. Доволна съм.

Иначе тази година съм доволнакак завърши. Определено онлайн не му се отразяваше добре. Много се отпуска и го мързи. Няма вечерен час, защото не излиза вечер. Предупреден е само да ми казва, ако ще ходи някъде след тренировка за да не се притеснявам. Вече чакаме морето.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 18:12 от Kaili

# 138
Пъпките за мен са ген + храна.
Аз не съм имала нито една пъпка в пубертета (суха и чувствителна кожа). Баща му - тежко акне.
Като ни слуша и не прекалява със сладко, тестено и газирано - лицето му е добре. Отпусне ли се - става зле.

# 139
Моят син прекалява с газирано и сладко. Затова и джобните му пари са символични, иначе ще дъни всеки ден по 2 литра кола и два шоколада.

# 140
Синът ми почти не излиза през седмицата, защото не му остава много време. Тренировките му приключват в 20:00 и до 20:30 часа се е прибрал. В петък и събота излиза до 22:30 часа, ако няма състезание, но живеем на село и е много спокойно.

Джобни пари получава всеки месец от нас, отделно е и заплатата му (от 3 месеца). Откакто работи, има дебитна карта и си я ползва. Има и prepaid кредитна карта, но тя стои при нас и се ползва само при нужда (пътуване в чужбина).

# 141
ДжейДжей, на колко години е сина ви и какво работи...ако не е тайна? Simple Smile

# 142
ЗориБ, на 13 години е и  раздава вестници в квартала за 2 часа/седмица. Живеем в Германия.

# 143
ЗориБ, на 13 години е и  раздава вестници в квартала за 2 часа/седмица. Живеем в Германия.

Браво! Поздравления! Simple Smile

# 144
  • София
Моят син (16) ще ходи днес с приятел да проверяват за работа в МакДоналдс.
Едва ли ще стане, едно, че са малки още, второ, предстои ни море, ще се върнем в средата на юли, закога да я започва тази работа. Но нека опита...

# 145
А има ли някои, които си носят храна от вкъщи? Ние сме по здравословната храна и им правя едни готини кутии. Ама не знам до кога ще е.

# 146
Моят син (завърши 10 клас) си носи приготвена от него храна когато има време да си я приготви Grinning Иначе дюнерите до училището ползва за обяд.

# 147
До тази година - да. Но тази година ако има кутия приготвена от мен не ядеше основното от закуската. Понеже контролирам колко пари му давам седмично , виждах че не си купува закуска че да компенсира. Казах му независимо че има приготвено, ако не му се яде да си купува. Но виждам че не го прави. Просто хапне малко ябълка, морков и край ( аз му слагах задължително основно - нещо домашно - сандвич, баница, палачинки, тост и към тях ябълка, репипки, краставица, Морков, маслини без костилки, чери домати, зависи какво имам). Връща закуската и после баща му я дояжда и ми пили на главата . Втория срок се разбрахме с тийна да слагам в кутията само плодове и зеленчуци а той да си купува закуската. Виждам че от  време на време пропуска, но не като преди да не яде по цял ден. Не знам защо така се получи. Сигурна съм че домашното е 100 пъти по здравословно ама не можах да се сборя с него. И с тази мъжка подкрепа от страна на баща си ( фен на мазите баниччки) какво друго да се случи.

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 07:22 от _re_ge

# 148
Моят син (16) ще ходи днес с приятел да проверяват за работа в МакДоналдс.
Едва ли ще стане, едно, че са малки още, второ, предстои ни море, ще се върнем в средата на юли, закога да я започва тази работа. Но нека опита...
Най-вероятно ще стане, но дали си струва е добре да прецени. Дъщеря ми и нейни приятели кандидатстваха за работа в KFC. Извикаха ги на интервю и са им предложили по 3.50 лева бруто на час и са им отказали да им дадат договорите да ги прегледат преди да ги подпишат. Ако в МакДоналдс политиката е различна, ок, но се съмнявам.

# 149
  • София
Обявени са малки по-високи ставки на час. Разбира се, той не е разбрал дали са бруто или нето, но аз му казах да се настрои за по-малко пари от това, което са му обявили.
Предложили са договор, веднага, в рамките на 5 минути, но първо отиваме на море. Като се върнем, ще поработи, да види как е, и ще решава дали да продължи или не.

Общи условия

Активация на акаунт