Пубертетът при момчетата - тема 11

• 51 474
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
Обезкосмяват ли се момчетата? Подмишници, гърди-ако са окосмени? Моя нищо не е споменавал, но се чудя дали да не му предложа да обръсне подмишниците сега за морето.

# 181
Има издания на Понс (мисля, че беше издателството) книги на английски според нивото. Мисля, че са приятни и са интересни за тийейджъри. Може първо с това да пробва.

# 182
Обезкосмяват ли се момчетата? Подмишници, гърди-ако са окосмени? Моя нищо не е споменавал, но се чудя дали да не му предложа да обръсне подмишниците сега за морето.
Да, има тример и минава мишниците с него.

# 183
Моят гледа и слушй баща си, според който: мъжките косми са мъжка гордост и не си ги пипа.

# 184
Моят гледа и слушй баща си, според който: мъжките косми са мъжка гордост и не си ги пипа.
Даже и под мишниците ли?

# 185
  • София
Има издания на Понс (мисля, че беше издателството) книги на английски според нивото. Мисля, че са приятни и са интересни за тийейджъри. Може първо с това да пробва.

Супер - много ти благодаря ❤

За обезкосмяването - с такава трепет броеше всеки нов поникнал косъм, че не ги пипа 😆

# 186
"Дневникът на един дръндьо" я има на английски. Моят тийн я чете с удоволствие /едни от малкото книги/

https://www.ozone.bg/instantsearchplus/result/?q=the%20diary%20o … 20a%20wimpy%20kid

# 187
  • София
Да, Дръндьо и аз го видях. Чудя се за него, защото почти всички книги ги е чел на български. Освен да потърся само тези, които ги няма.

# 188
За космите-неудобно ми е да споделя, но моят син, скоро на 17, няма косми. Има само  на краката под коляното, слани и редки. Под мишниците-слсбо 2-3 косъма. Брада никаква и е един от 3мста в класа, които не се бръснат още. И е много комплексиран по темата. Рус, бял, недоносен(ако това е от значение), но върви много назад в "пуберските физиологични прояви". Иначе съм го водила на ендокринолог по др повод (болки и проблеми), изследванията бяха "по учебник", ама на, назад е с физиологично то развитие.

# 189
Светкавица, защо да ти е неудобно, скоро синът ти ще открие, че без никакви усилия има това, за което другите момчета се озорват яко,докато се обезкосмят.
Моят син днес ми каза - "не харесвам начина, по който ми гледаш косата..."
Прилича на ритана зелка и не дава да го подстрижа, нито кандисва да иде на фризьор. Голяма драма е там.

# 190
В къщи родителското участие по темата с космите е сведено до набавяне на инструментариум за поддържането им. Момчетата имат тримери, самобръсначки и съответната козметика. Показано им е кое как се ползва. От там нататък космите ще ги има ли и къде,  си решават тийновете.

Светкавица, бял и рус е 18-годишния ни син, не се бръсне, по лицето косми няма. Ще дойдат, не съм се притеснила. Малкия е на 16,  също по лицето още нищо, да речем нещо като полу-невидим мустак 😀 само.

# 191
Моят син днес ми каза - "не харесвам начина, по който ми гледаш косата..."
Прилича на ритана зелка и не дава да го подстрижа, нито кандисва да иде на фризьор. Голяма драма е там.
Моят син в момента е така- не иска да се подстригва, иска да си оставя дълга коса и да си връзва опашка високо горе. Само, че в момента изглежда точно като зелка, защото е с чуплива коса, абе много е зле в главата, обаче телето не и не...Освен това трябва да се снима за лична карта, на 14г. е, и как ще се снима в тоя вид не знам.

# 192
Моят искаше да бръсне крака и мишници, предложих да му направя кола маска и се съгласи. Когато си наумят нещо' по-добре да им предложим по-разумен начин Smirk

# 193
Моят искаше да бръсне крака и мишници, предложих да му направя кола маска и се съгласи. Когато си наумят нещо' по-добре да им предложим по-разумен начин Smirk
Ех то зависи там с болката как ще се "разберат". Може да им се отще завинаги.

# 194
  • ВАРНА
Относно обезкосмяването - моят син си има машинка, действа с нея - интим и корем. Под мишниците го скубя с кола маска, краката също иска да си маха, защото са доста. 1-2 пъти до сега съм му ги махала аз до коляното с кола маска. Много косми има милото ми …
Казала съм му, че ако реши ще го заведа да го почистят.
За книгите - моят не чете въобще, няма как са го накарам …
Имаме 10-ина книги на Дръндьото на английски - той ги чѐте, когато беше 10-ина годишен. Живеехме в Англия тогава и пожела да си ги вземе тук, когато се прибирахме. Ако има някоя мама от Варна, която иска, мога да ги дам за четене.

Общи условия

Активация на акаунт