Пубертетът при момчетата - тема 11

• 51 500
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
Red*rose надявам се, че наистин не считаш детето за "виновник" за сестричката Simple Smile Хубаво е да поемаме родителските си отговорности - решили сте второ дете имали сте Simple Smile

Имам две приятелки с деца с наднормени килограми и двете проведоха изследвания за диабет на децата в "Детско здраве". За щастие и двете деца се оказах здрави. Едната остави детето на собствената му съвсет. Другата се за да води детето на рзлични занимания и да се разхижда ежедневно с него. Май цялото семейство се храни по Зоната. Едното дете не е мръднало в кг за една година, другото е почти 8 надолу.

Според мен първо трябва да започнето от изключването на здравословен проблем.

# 226
  • София
Аз пък мисля, че реакцията на този мъж е била твърде крайна. Едва ли един пубер влага какъвто и да било смисъл в този поздрав. Кой знае даже къде го е чул и го е повторил. Да му направи забележка - ОК, да му се скара дори. Но чак шамари......

Моя приятелка направи изследвания и на двете си дъщери заради наднормено телго - оказаха се здрави. След това ги заведе на детски диетолог, изготвиха им режим, включиха и дълги разходки на кучето всеки ден, и нещата се оправиха. Не мисля, че е добре да се стои безучастно в таки ситуации.

# 227
Благодаря Ви,мили дами за съветите.
Като цяло малко му трябва да отслабне,важното е да го нахъсаме и да види резултатите.Макар да звучат много 68кг за 11 годишно, ще ви пусна снимка в цял ръст да го видите как изглежда.
А относно коментара,че съм го писала "виновник" да го има бебчето,да грозно звучи ама той си е причината на почти 100%.Ние с таткото винаги сме твърдяли, че ще имаме и ще останем само с едно детенце.Сега се обвиняваме,че сме го мислили и също,че не се е случило по-рано,та дори и за трето се замисляме. 😄
Скрит текст:

# 228
Да ти е жив и здрав младежът. Хубаво дете е, но килограмите са му повечко. Наистина, изключете здравословен проблем и, ако толкова не иска да спортува, консултирайте се с диетолог, поне храненето да промени.

# 229
Явно е височък и едър, но наистина 68 кг. са в повечко.
Има таблици за нормите на кг. и см. според годините. Ориентировъчни са, но все пак...
Повече движение и по-малко сладкиши. Знам, че е трудно да ги озаптиш да не ядят. Моят може да кара нон стоп на пържоли и шоколад.....

# 230
Red*rose, всички деца са хубави а за всяка майка нейното е най-хубаво.
Та и аз, та и ти, все така сме!

Най-важно е, че повечето килограми водят до повече здрависловни проблеми. А при децата и до емоционални такива.
Затова започнете от някъде и най-важното вие като възрстни поемете отговорноста детето да отслабне. 10 килограма над нормата хич не са малко. Все възрстен е наясно колко усилия трябват за да свали човек 10 процента от теглото си. Пък за дете е още по стряскащо. Успех в начинанието!

Последна редакция: нд, 10 юли 2022, 18:49 от Hope for Two

# 231
Майката е наясно с килограмите и има желание за промяна, което е много добре, адмирации.  Много родители игнорират формите на пухкавите си деца, самозалъгвайки се с "ще го израсте", "в пубертета ще се източи" и "всички са така" .
Не е добре да се пренебрегва ролята на спорта с мотив, че детето не обича това или онова, не е спортна натура, не може, не умее. Спортът оформя тялото, държи го във форма и кондиция, но и създава навици и умения за цял живот. Всеки може да намери подходящ спорт за себе си, важното е да опитва. Чрез спорта детето ще разшири и кръга приятели, ще намери среда, ще се научи и да се храни правилно и да гони целите си по-мотивирано.

# 232
Такива шеги с хитлеров поздрав в Германия не само, че не минават, а са забранени със закон.
Пълно табу са и е риск да се заиграва човек с каквото и да е, напомнящо за нацизъм.

Red*rose, прекрасни деца имаш, да сте живи и здрави! Hands Clap
И моят син искаше братче или сестричка , особено сестричка Heartpulse
Също растеше едричък и имаше период, в който дори изглеждаше малко заоблен. Но в последните години много дръпна , източи се и се оформи като младеж, млад мъж.
Много е възможно и при твоят син да има такава трансформация.

# 233
  • Перник
Red*rose, да са ти живи и здрави дечицата! За съжаление, все повече са децата с наднормено тегло. Причините за това всички ги знаем - застоялият начин на живот, храните, пълни със захар и мазнини... След като сте от малък град, вероятно наоколо няма твърде много коли и можете да се разхождате спокойно дори по улиците. Имаш бебе, а баткото не отказва да ти помага - ами излизайте на дълги разходки заедно. Не е задължително да е спорт с треньор, просто повече движение ще му се отрази добре Simple Smile
За хитлеровия поздрав - за мой ужас в момента е модерно сред тийнейджърите. Интересуват се от история и политика, симпатизират на диктатори. И моят е повлиян. С баща му не спираме да говорим по темата, а той не спира да ни обяснява, че ако изходът от втората световна война бил друг, Европа нямало да има проблемите, които има в момента, че прекалената свобода не води до нищо добро... Тези деца не познават света със забраните и ограниченията, които помним ние от преди 1989 г. и може би наистина днешният свят им идва твърде либерален...

# 234
Ни в клин, ни в ръкав да питам малко извън темата, но и по нея. В тези горещини какво готовите и какво ядат младежите? Аз тази вечер оставих на салата плюс сирене, имаше и малко суджук, който никой не яде, но се чудя как да е вкусно, здравословно и не трудоемко.

# 235
Таратор или боб в хладилника да има готов, другото сам си го приготвя ако иска. При мен целогодишно няма готвена храна в хладилника (само боб, който се изяжда за не повече от 12 часа). Приготвя се на момента.

# 236
Тараторът е задължителен, няма алтернатива. Салатите задължителни на 90%. Още какво?

# 237
  • Варна
Скара,месото е задължително просто+салата.

# 238
У нас яйцата са на почит във всякакви варианти - бъркани, омлет с бекон, лук, чушки, сирене и тн.

# 239
И у нас е основно скара+салата. Яйцата са мъка голяма и гледам да ги пробутвам във вид на крем карамел, без карамел и само с 1 с.л. захар или сладолед  - пак едвам подсладен.

Общи условия

Активация на акаунт