Пубертетът при момчетата - тема 11

• 51 498
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
И ние с мъжа ми сме така, аз от три дни, той от един. Аз не съм яла нищо, освен шест фурми и три хапки пъпеш. Не ми се яде, все едно стомахът ми е пълен с камъни. А по принцип си хапвам добре и все съм гладна.
Чудя се дали няма вирус.

# 211

Ами не - от скоро е с нова приятелка. А пък и нали започна работа, има си пари и аз очаквах, че по цял ден ще яде, като невидял, и цялата заплата ще отиде за ядене. Дори го попитах, да не е решил да събира пари за нещо и по цял ден нищо да не яде и да стои гладен. Той каза "Не, просто не ми се яде"

Mößbauer-Effekt - много е труден за ядене. Много малко готвени неща яде, месо не пипа, освен КФС, дюнери или кюфтета направени на бургери. Онзиден за пръв път изяде една свинска пържола - чак не можахме да повярваме.
Аз бих отдала промените на влияние от страна на новата приятелка.

# 212
  • Русе
Лейди, то много фактори могат да окажат влияние, но ако това те притеснява много, едни изследвания поне?

# 213
  • София
Благодаря ви момичета. Поговорих вчера със синковеца сериозно и се оказа, че понеже имал някакви маааалки тръстинки на корема, решил да не яде, за да ги махне. Къде ги видя тези тлъстинки, като целия корем му е в преса, нямам представа. Както и да е - обясних му, че сега расте и трябва да се храни, отделно ММ му обясни, че трябва да намира време, за да тренира, защото пресата ще изчезне и нещата се оправиха. Намери време да направи една тренировка и след това си яде, както до сега - 7 пъти за един ден + 1 протеин хахахаха

Моето основно притеснение беше да не е спрял с растежа, че и на него, и на мен ни е болна тема това, предвид ръста на двамата му родители (аз 156 см, баща му 166 см). Иска ми се да успее поне 178 - 180 см. да направи, че иначе с този 44 номер обувки ще изглежда, като хобит, ако не дръпне поне още 6 - 7 см. Нали четох, че буйния растеж е точно между 15 и 16 години. А той за сега не виждам да дърпа на височина и се притеснявам.
Та така с моите драми - луда работа Simple Smile

# 214
А сега колко е висок?
И ние сме с вашите размери, та се надявам момчето ни да порасне още. За сега е с височината на ММ, но е на тринайсет години и половина. Искрено се надявам да е взел от ДНК-то на баща ми и брат ми, защото родата на ММ е ниска.

# 215
  • София
Не съм го мерила скоро, но, като застане до ММ се опитвам на око да го премеря, защото е почти, колкото него - около 173 - 174 см. А е още на 15 (октомври прави 16). Обикновено лятото, като понатрупа малко килограми, изведнъж се източва на височина. Та се надявам до РД-то му да дръпне с поне още 4 см.

ДНК-то му не работи в негова полза - и моята рода, и тази на баща му сме доста нисички. Затова му се радвам, че засега върви висок, в сравнение с роднините Simple Smile Ама пусто майчино сърце все се надява на още и още Simple Smile

Интересно ми е друго - синът на моя приятелка, между 15 и 16 години претърпя такава жестока трансформация, че изведнъж си заприлича, на мъж. Ама наистина на мъж - и, като телосложение и, като ръст и в лицето даже. Нашият си изглежда дечко още. Гледам и най-добрия му приятел, който скоро стана на 16 е същата работа. Имат мускули, обаче още си приличат на момченца. Та може и да има още накъде да растят Simple Smile

Една история да ви разкажа от преди два дни - върви синковеца към НДК, където има среща с неговия приятел. Приятелят му, като го видял му викнал "Хал Хитлер" (или както там се казва) и вдига ръката нагоре за поздрав. Точно в този момент покрай него минавал някакъв мъж с колело (25 - 30 годишен по тяхно описание). Като го видял, спрял с колелото и скочил да го бие. Започнал да му крещи "Абе ей, лайно такова, ти нацист ли си бе, ще ти ...... майката, боклук...." и го подкарал с шамарите. Добре, че синковеца веднага се притекъл на помощ, дотичали и други деца да ги разтърват, започнали да му обясняват, че това е на шега и т.н. Онзи се постреснал, като се събрали 10-ина дечурлига, взел си колелото, тръгнал и на тръгване му викнал "Аз редовно минавам от тук, още един път да те видя да правиш така, няма да ти се размине" Аз направо онемях, като разбрах. Това е абсолютно ненормална работа - голям мъж, да се разправя с дете по този начин. Ако е толкова афектиран, да спре, да му напави забележка, дори да му се поскара - няма лошо. Обаче директно с шамарите...... Луда работа започна да става вече

# 216
Момчетата растат на височина до 20 годишни. Имам познат, който е дръпнал на 19.

# 217
Здравейте.
Попаднах на темата и съм сигурна,че ще ми е от голяма полза.За да не я следя тайно ще нахвърля няколко думи за мен и семейството ми.
От малък град сме,имаме син на почти 11г.Аз съм на 33,баща му на 35. От 4 месеца сме горди родители и на една малка принцеса. Тук да кажа,че основния "виновник" да я има е баткото.От както започна 1ви клас все повтаряше, че иска брат или сестра и ни молеше.На този етап смело мога да кажа,че той ми е най-големия помощник и няма грам ревност.
Сега за него.Тази година ще е 5-ти клас,с нова класна и куп нови учители.Притеснявам се как ще му се отрази.Другото ,което ни е болна тема са кг.От малък е много едър и по-голям от връстниците си.В момента е 160/68кг (точно колкото мен след раждането) Не яде големи количества храна,но и категорично отказва спорт от малък.Казва,че се харесва така.
Купили сме му още преди 3г пътека за бягане и имаме фитнес уред гладиатор (не дават на деца под 12г да тренират във фитнес) Въобще нищо не пипа.Приятелите му тренират единия баскетбол,другия скално катерене,ориентиране,молят го да кара колело...Ама не!
От 1ви клас има симпатии към съученичка, тя също му казва да отслабне и ще му обърне внимание, но и това не е в сила да го накара.🤷‍♀️

Ето ги брат и сестра:
Скрит текст:

Благодаря за вниманието.
Хубав ден на всички.

# 218
  • София
Едно плуване ще му дойде много добре. Винаги можете да минете с номера, че го записвате да тренира, за да се научи да плува добре и да стои спокойно в дълбок басейн, без да се притеснявате за него Simple Smile Освен за килограмите, ще му помогни цялостно за физиката и за ръста.

Страхотни бонбони имате - да са ви живи и здрави Simple Smile

Относно ревността - това е чудесно и дано да продължи. Че при нас в началото също беше така, но както малката стана на 3 - 4 години и се започна. Сега вече няма и помен от ревност, но все пак си минахме през този период Simple Smile

# 219
Понякога е добре да не се съобразим с мързела на децата си на 100%. Моят син не го питам много дали иска да ходи на плуване. Но пък избрах спорт, който ще му хареса, защото в него няма агресия и е трудно да се контузи. И който като цяло му пасва.
В крайна сметка е много доволен от това как изглежда тялото му от плуването и сам иска да продължава. Намира и приятели там.
Записа се и на джудо. 3 пъти в седмицата му дойде в повече заедно с плуването и уроците, на които ходеше. Все се връщаше с глава, която го боли, защото на практика там само се мятат един друг на лежанка.
Отказа се и не му казах нищо. Няма нищо лошо човек да опита нещо и то да не му хареса.
На теглото много се отразява и това колко се движим пеш.

# 220
Благодаря ви.

Обмисляли сме плуването, но минуса на малкия град е ,че до скоро нямаше плувен басейн (имам предвид закрит, където да има и треньор) От няколко месеца има,но пък с ходене на море веднъж в годината за 4-5 дни никой от нас няма любов към водата така да се каже. На морето дори не си потапя главата и влиза до гърдите само.Следователно няма и желание да се учи да плува.
Относно това да го запиша насила някъде не е опция също,защото най-много да прояви инат и да не стане от пейката. Надявам се ,че с приятелско отношение и добра дума ще постигнем успехи.

# 221
Запишете го на спорт към училището. Какъвто има, такъв.... Ще е сред познати деца и може да му хареса.

Моят тази година не тренира нищо, че го бях понатиснала да учи и сега от есента се чудя какво да е. Лошото на извънучилищните спортове е, че на повечето места искат и натискат децата за състезатели, което пък на мен не ми допада, а и той не е от типа състезател по спорт.

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 15:59 от Soul Free

# 222
  • Пловдив
Спортът е важен, да...на нас плуването много ни помогна и още ме е яд, че спря. Сега с тоя кикбокс...еми мисля, че прекалява. Всеки ден. И с тая приведена стойка в бокса пак ще се прегърби, ама кой да те слуша..

Моят стана на 16, 65кг и 184 според мерките на личната. Носи 42.
Ние сме по 170, та се радвам, че е над нас вече...само стойката да пооправи и акнето. Туй ми е дерта Simple Smile ама това да е.
Сега като беше племенника у нас , ама той кат свещ прави рамене...и на стола и на компа така стои. На 18 е,  но е 170см...и слаб. Не се бръсне още.
Та са много различни.

# 223
  • София
Чудесно е, че е имало сериозна реакция на "шегата" - може би езикът не е твърде подходящ, ако наистина е такъв, какъвто е споделен, но дано е направил впечатление на "шегаджията"... В днешно време на никой не му пука за поведението на "дечицата", щом не го засяга пряко... Дано родителите са си поговорили сериозно с малкия "шегаджия"...

# 224
Честно казано аз също не разбирам "шегата". С какво точно се шегуват и не им ли е обяснено на тези деца какво са нацисти и какво са направили? Хич не ми е шеговито, по-скоро ми е подигравателно....

Общи условия

Активация на акаунт