Пубертетът при момчетата - тема 11

• 50 868
  • 726
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Molive, не всички големи хора могат да решават казуси (за съжаление). Relaxed
Аз се връщам назад в моето време и се сещам как аз се образовах от една книга на майка ми, която бях намерила в нейната библиотека. Нещо като сегашните енциклопедии. В нашата къща темата секс беше табу.
Сега децата знаят и четат всичко и все пак им трябва помощ от семейството, за да подбират вярната информация. Според мен всичко си е индивидуално. Всеки в крайна сметка пише своята собствена история. Колкото и да ни се иска да ръководим нещата - съдбата на децата ни си е изцяло в техните ръце.
Ние можем само да даваме съвети на базата на нашия опит, а те ако искат да ги приемат. Simple Smile
Секса е много хубаво нещо, но както с картите най-трудно се намира четвърти човек, така и в секса най-трудно се намира втори. Laughing

# 331
Аз ще попитам нещо извън последната тема на разговор. В последната година моето момче изведнъж порасна много на височина, сега е 1.85м., а е слаб и не мога да му намеря дънки и панталони. Последно есента купувахме дънки размер 30/34, но за тази година вече няма да ги носи, защото му окъсяха. На този етап се води с нестандартна фигура, но ми е странно, че за дебели и късокраки хора има дрехи, а за дългокраки, високи, стройни - не. За такава височина са с талия като за шкембелии, а ако търся според талия и ханш, са половин педя над кокалчето, като рибарски гащи. Та ако имате и вие високи и слабички момци, кажете моля от къде купувате дънки и панталони, които да стоят добре на такава фигура.

# 332
Северно сияние, има магазини с три дължини за една и съща талия - short, regular и long. В уайкики последно съм купувала дънки за моя син, но и в H&M има.

# 333
  • Русе
Да върна темата за секса.
У нас винаги се е говорило свободно и винаги съм учила децата, че няма неудобни въпроси и могат да питат за всичко. Отделно разговори за болести и забременяване са водени милиони пъти. И аз си мислех, че децата ми са информирани, знаят всичко  и са разумни същщества. Даааа, ама не Rolling Eyes Е, оказа се, че големият не ме е слушал внимателно или хормона го е треснал в определен момент и израза предпазни средства се е изтрил от главата му. Та, това му струва посещение на доктор, изследвания за болести, три месеца мазане и мрънкането ми относно неговата безотговорност. 
Приех го много лично. Почувствах се като провалил се родител и ми идеше да го убия в началото. После приех, че с ММ сме си свършили работата, той е този, който е сгрешил и ще си носи последствията и уроците. Явно, въпреки усилията да предпазим децата си от грешки, те ще грешат и ние не можем да ги спрем, а само можем да се молим все пак нещо да са научили от нас.

# 334
Аз бих казала че сте си се правили добре. Важното в случая е, че историята е стигнала до вас и сте взели мерки. А той си е научил на практика урока по-добре от всяка теория.
За мен най-важното е доверието по между ни. Каквото и да стане да разбера, за да мога и да помогна..... даже и с триене на сол...  но да познавам детето си.

# 335
  • На морето!
И аз не мисля, че всички младежи са толкова отговорни и предпазливи на практика, както са на теория. За съжаление като им се случи възможността са склонни на компромиси, за да не изпуснат шанса, освен ако и двамата не са на една вълна и все пак са и снабдени с предпазни средства.
Хубаво е, даже много хубаво, когато споделят с нас подобен проблем, дори да е при свършен факт и нашата реакция е изключително важна и стратегически.

# 336
За съжаление няма по-добър урок от собствените грешки .. признайте, че и ние големи хора, понякога даже повтаряме собствени грешки, а какво остава за тийновете....

# 337
Та ако имате и вие високи и слабички момци, кажете моля от къде купувате дънки и панталони, които да стоят добре на такава фигура.
Същата работа. Сега пак трябва да заредим с нови за училище и не само и лошо ми става. Това, което стане в кръста, крачолите са като на щъркел, а ако уцелим крачолите, горе в талията може още един да влезе. 😂
Моля за препоръки за магазини, сайтове за такава фигура. Горните дрехи ги нацелих, но надолу е ужас.
beki8, може ли нагледно, точно къде са гледам за тези размери.

# 338
Аз купих на моя младеж такива дънки от кенвело, но slim модел.Той обаче е висок към 180 см, би трябвало да имат и за момчета 185 см. Мисля , че и в Н&М има такива SLIM модели.

# 339
Когато моите момчета се издължиха, за известно време бяха много слаби. В Германия доста модни брандове поддържат тийн номерация до 186 и слим моделите им пасваха. Но моите спортуват интензивно и мускулите наваксаха. Вече са в стандартна мъжка номерация и им стига моделът да е tall.

# 340
Не забравяйте, че ние също не сме били 100% "отговорни" и перфектни както се казва за предпазните средства. А и с тях също може да се случат някои неща.

# 341
Когато моите момчета се издължиха, за известно време бяха много слаби.

Точно това се случи, за 2 години-20см. нагоре. Докато се налее ще е като щъркел и в БГ няма дрехи за него. В Германия предполагам на място сте мерили и купували. Дали имат и онлайн магазини с тийн номерация за високи?

# 342
Сладурчета и моят син е висок и слаб. Купувам му панталони по-малък номер, за да не са му много широки. На 11 е. Иначе има панталони един номер и различни дължини. В Маркс и Спенсър например.

# 343
  • Варна
182, не е твърде слаб, но има много малка талия. Купувам от New Yorker дънки. Имат различни размери за една и съща дължина.

# 344
  • На морето!
Може ли майките на по-големите момчета да споделят дали децата ви работят летните ваканции и какво.
Моят син следващото лято ще е на 16г и вече иска да работи. Мислеше да изкара курс за спасител на басейн, за да работи в аквапарк, но са вдигнали възрастта на 17г. Гледам, че в Хепи и Лидъл е пълно с деца-помагачи, също и кол центровете предлагат някакви летни програми, но не съм се интересувала и ще ми е по-полезен споделен опит

Общи условия

Активация на акаунт