Живот без социални мрежи

• 8 377
  • 238
  •   1
Отговори
Има ли според вас живот без фейсбук и инстаграм и дали хората,които не ги ползваме сме  остарели?🙃

# 1
Аз ползвам само инста, но много години нямах и двете. ФБ не ми харесва, прекалено много информация за хората. Без профил ми е по-добре.
 Но сме пристрастени към телефоните.

# 2
  • IC 1101,Abell 2029
Че то що за живот е това да си в социалните мрежи?!Зомбиране е това,не е живот.

# 3
Отлично си живея и без фейсбук. В инста гледам идеи или следвам съдържание по интересни за мен теми. Животът се случва извън социалните мрежи.

# 4
  • Melmak
Със сигурност е живот, но за мен е ограничено да не мога да комуникирам така лесно с приятелите и познатите. С фейса е просто по-лесно. Един общ чат или група и вече сме организирани. Ползвам го точно за да се свързвам.

Организирахме едно моминско и една от гостенките нямаше фб. Ами хайде за всяко нещо да й се звъни отделно дали може, дали е съгласна….

# 5
Нямам ФБ, разглеждах го в началото, но ми е разхвърлян и не го схванах.
Имам Инстаграм, но го ползвам рядко, разни пейзажи качвам понякога.
Няма връзка с остаряването, майка ми, например, има ФБ и си го ползва активно.

Организирахме едно моминско и една от гостенките нямаше фб. Ами хайде за всяко нещо да й се звъни отделно дали може, дали е съгласна….
Имаме семеен чат във Вайбър. Също и със съседите от входа. Телефони имат всички. Този вариант ни е много удобен и за видео разговори за бързо обсъждане на нещо (ако трябва да се покаже), и за всичко.

# 6
Има ли според вас живот без фейсбук и инстаграм и дали хората,които не ги ползваме сме  остарели?🙃

Aз нямам нито ФБ, нито каквото и да е друго подобно. И не ми липсват. Повече ми допада форумът, тук човек може да изказва мисли, да спори, да отстоява позиция, да помага със съвети и да търси помощ... Стига ми.
Дали съм стара? На години вече натам отивам. Иначе гледам да не се давам и да не спирам с нещата от младостта.

За връзка с приятели, съученици, бивши колеги и прочее ползвам Вайбър.

# 7
  • Melmak
Нсч, не всеки има вайбър, особено чужденците.

Иначе учех магистратура и колегите направиха чат във фб. Там се споделяше цялата информация, днес ще има ли лекции, ама краен срок, това, онова. Няма само за 1 човек специално да се местят във вайбър, нали..

# 8
дали хората,които не ги ползваме сме  остарели?🙃
Аз не ги ползвам.И от както ги изтрих, нито съм обедняла социално, нито съм спряла да имам връзка със семейство и познати в чужбина, нито с останалите с които съм контактувала.Осъзнах, че ме напрягат повече, от колкото да са ми в полза.Не мисля, че съм стара.Нямам още 30 😂

# 9
Даже и Вайбър не ми трябва. Чужденците ползват WhatsApp - много по-удобно приложение за комуникация.
Животът без Фейсбук е хубав, защото не трябва да виждаш обработените снимки на застаряващи жени, свалените снимки от интернет, на семейства, отчаяно желаещи да се представят за щастливи, брутално глупавите качвания на мъже, които отказват да приемат, че са безинтересни.
Пенсионерите са най-застрашени: не могат да започнат сутринта си без „Доброутроприятели” и мигаща снимка на кафе. После следят и се радват на всяка анимирана картинка отдолу. Изобщо една тъжна нереалност.
Форума ми дава възможност да коментирам без някой да ми рови в профила и да умозаключава, че щом нямам снимки значи съм недоволна от живота кисела леличка. В инстаграм по-лесно се контролира показваното съдържание и коментарите остават скрити освен ако ти сам не ги потърсиш. Групите във фейсбук са още по-натоварващи.

# 10
Моите наблюдения са също, че Вайбър се предпочита в Бг, а в чужбина - WhatsApp. Аз имам и двете, но Вайбър инсталирах само заради тези, които не ползват друго.

От Фб си изтрих профила още през 2008 г.
Не ми липсва изобщо. Общо взето и тогава се пускаха снимки с кебапчета или полупразни чинии и чаши.

Истинският живот не е дигиталният, не се раждаме дигитални, ставаме такива.

Форуми с определена насоченост и различни интересни подраздели и теми са по подходящи за мен от гледна точка  на информацията.

# 11
Нсч, не всеки има вайбър, особено чужденците.
Във всяка страна е различно, ако не е Вайбър, ще е WhatsApp или нещо друго.

Иначе учех магистратура и колегите направиха чат във фб. Там се споделяше цялата информация, днес ще има ли лекции, ама краен срок, това, онова. Няма само за 1 човек специално да се местят във вайбър, нали.
Дъщеря ми е в момента студентка, тази информация в получава на служебен мейл. Иначе имат и групи по желание, но не в една задължителна социална мрежа.

Естествено, ако на човек му се налага заради работа или обучение, ще се регистрира по необходимост. Обаче, ако не го влече, ще си го ползва само за конкретната цел и нищо друго.

# 12
Истината е една – днес без социални мрежи малко хора могат да си позволят да живеят.
Без значение кои точно и как се използват – всеки ползва някаква, даже форумът е вид социална мрежа.
Друг е въпросът кой за какво и как ги ползва...

# 13
В днешно време трудно, ако си активен възрастен или родител. Факт е, че и доста натоварват с глупости. Инстаграм не ми допада, тик-ток пък съвсем. Фб профил си направих, когато голямото дете тръгна първи клас - класната качваше там информацията към родителите, защото още нямаше електронни дневници. А и не всеки такъв дневник позволява комуникация тип съобщения до родителите.
Всъщност първата ми социална мрежа бе бг мама и честно казано, задоволява нуждата ми от социални контактни, фб напоследък повече го ползвам за четене на разкази в чуждоезикова литературна група. Следя и български групи, разбира се, просто напоследък повече чета, по-рядко коментирам.

# 14
  • Melmak
Нсч, не знам къде учи дъщеря ти, аз в СУ. И не беше по никакъв начин задължително да сме част от тази група. Инфо получаваме на мейл, но…

Там се праща инфо от преподаватели и студенти. Лошите практики в СУ са, че има и преподаватели, които пропускат да ни кажат, че тази седмица са на семинари в чужбина и лекции няма. Случайно го разбираш от някъде си и просто информираш колегите. Обменят се материали, вече минали студенти по даден предмет пращат инфо. Като цяло няма задължителен елемент.

Виждам доста хора да си поддържат някакъв фейсбук, в който не споделят нищо, само за да участват в подобни интересни групи или да получават информация за разни събития. За мен това е нормално, не е нужно да изтипосваш цялата ти информация.

На мен лично повече ми е помогнал, отколкото ми е попречил. Но аз харесвам социални мрежи, занимавах се и с дигитален маркетинг и ще е странно да мразя точно социалните мрежи. Харесвам и тикток точно от тази гледна точка, защото алгоритмите са по-добри в сравнение с ут примерно. И си признавам, че най-много ползвам тикток.

Общи условия

Активация на акаунт