Пубертетът при момчетата - тема 11

• 50 839
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
Е не е честно така! Все пак сте му казали, че ако си събере пари може да си я купи. Аз виждам несправедливост тук.
От друга страна докато ги събере вие можете да го разубедите за това му желание.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 06:01 от beki8

# 451
Знам, че не ми е работа да посочвам и да съдя чужди грешки, но в този случай не можах и не исках да се сдържа. Първо-заблуждавате съвсем целенасочено детето си да гони цел, която предварително сте обрекли на неуспех, второ-плащате на дете за помощ, която оказва в домакинството на собственото си семейство, както и за лични негови академични постижения. Можете да поемете родителската си отговорност и да застанете твърдо зад решението си да не му позволявате тротинетка-трудно и неприятно е да се отказва на децата, но това е неизбежна част от възпитанието им.

# 452
Знам,че сте прави и осъзнавам грешката си!Снощи започнах разговора в тази посока след като кара ел.тротинетката на братовчедка си и виждам,че лекооо се е отказал,може би още малко разговори от наша страна и ще се разубеди.

# 453
И на мен категорично не ми е работа да коментирам постъпката с плащне и лъжата на родителите. Ама пусто мълчанието не е най-силната ми страна Simple Smile
Не лъжем децата -за нищо. Понякога нещата които им стоварваме може би не са за възрастта им, но мен не са ме лъгали в детството и имам чудесна връзка със семейството си. На майка ми мога да кажа всичко -абсолютно всичко. Малкият има съученик, който бива лъган непрекъснато. Родителите считат, че му спестяват негативни емоции. За мен по-скоро си спестяват проблеми за тях. Та това дете на 13 год не споделя у дома, крие и лъже. И аз го разбирам. Такъв модел е видял. Знам го понеже майката ми споделя колко е разочарована от него и ме пита за това какво се е случили, защото знае че моето не лъже и споделя все още с мен.
За заплащането на домашни задължения не го коментирам, може би понякога е по-добре да се прави така вместо да се опитат да вземат пари от другаде. Иначе и аз не съм фен Simple Smile Ако всеки плаща н другите аз ще съм най-богата у дома Simple Smile

# 454
Моят събира пари от РД и подобни, а сега е решил да пести и от джобни. Не е решил какво да си купи още обаче.... Доколкото е споделял, иска нов таблет. Ще се опитам да го убедя поне да е такъв, на който може да се рисува.

# 455
Моят събира пари от РД и подобни, а сега е решил да пести и от джобни. Не е решил какво да си купи още обаче.... Доколкото е споделял, иска нов таблет. Ще се опитам да го убедя поне да е такъв, на който може да се рисува.
Малко извън темата. Как и с какво се рисува на таблет? С нещо като писалка ли?

# 456
М, да, с нещо като писалка и май са по-скъпички. Честно казано още не съм разучила, но, ако вземем нов таблет, по-добре да е за нещо такова, дори и по-скъп, отколкото само Майнкрафт да цъка на него.

# 457
Аз пък не мога да съм категорична относно лъжите - има лъжи и лъжи.Който казва, че не лъже  и си вярва, за мен е най-тежко объркания човек.Даже наскоро попаднах на статия или беше презентация на книга на някой си психолог, категоризирал лъжите на бели, черни и още , и още...та нещата наистина са доста по-сложни и не бива да се твърди - Аз никога не лъжа детето си! и също да се смята, че то споделя абсолютно всичко, ами  Не и това е нормално също...мое мнение Hands V

# 458
Малко извън темата. Как и с какво се рисува на таблет? С нещо като писалка ли?
Вероятно става въпрос за графичен таблет - нещо от този тип: https://www.ozone.bg/mobilni-ustroistva/grafichni-tableti/. Идва време да се замислям за коледни подаръци - много ми е трудно да измисля за него. Девойката е лесна...тя винаги е с готов списък, с повод и без повод. Жалко, че не го влече рисуването, иначе графичен таблет не е никак лоша идея, но...

Нашият пубертет е от групата на момъка на SvetlaK - няма желание да кара нищо, освен автомобил...Ще продаваме колелетата и на двамата - само стоят и се амортизират.
Относно премълчаването на цялата истина пред децата съм на мнението на ЗориБ - не мога категорично да се изкажа, че никога не се е налагало да премълчим нещо пред тях и че няма да се случи. В нашия живот има ситуации, които не предполагат да се споделя всичко.

# 459
  • София
Премълчавала съм някои неща пред децата.
Това лято минаха през тежък период. Няма как да премълчиш, спестиш...

Гледахме скоро графични таблети в Технополис. Може би дъщеря ми иска да прави подарък на приятеля си.
На нея ѝ бяхме купили преди много години, май отдавна е изхвърлен. Размерът му беше А4. И бях учудена колко са малки тези в Технополис Simple Smile

Синът ми все още не знае какво иска за Коледа. Беше споменал за нов телефон, Самсунг или Айфон Simple Smile
Аз мислех за 3д принтер.

# 460
И аз вече се замислям за Коледните подаръци.
Относно  ел.тротинетка, при нас има условия за колоездене (не навсякъде е така, има градове по света, в които няма алеи/условия за колоездене ) и пр. устройства за придвижване, но сина ми не е изявявал желание да се обзаведе с електрически съвременности.
Аз съм се засилила за себе си към е- байк, но имам някои опасения за рисковете.

За премълчаването - съгласна съм, че трябва да сме внимателни какво,  как и кога казваме.
Не правя пряк паралел на лъжата с премълчаването.
Има премълчаване и премълчаване; както и лъжа и лъжа.

# 461
Ох, Коледа ли наближава Simple Smile
Моя винаги иама точно и ясно желание. Проблема е, че аз изобщо не съм фен на някой от последните му. Имаме пръчка на Хари Потър за почти 300 лева, размахва я една седмица и после само седи в кутията.
Имаме пластмасово човече (POP), пак за страхотна цена. Тесте карти за 120 лева и други подобни.
Но поне не се измъчвам да мисля подаръци Simple Smile

За премълчаването - ми аз не премълчавам, право и директно испльоскавам нещата Simple Smile С мъж, с приятели, с колеги, с деца - все тая Simple Smile

# 462
  • София
Каква е тази пръчка за 300 лева? Ние имаме една от озон за 30 и нещо, ако не се лъжа. Ако не прави истински заклинания, не бих дала толкова пари Joy

# 463
Аз също не помня да съм лъгала детето, пък и когото и да е, не че не се е налагало, но просто не умея.
На мен никога нищо не са ми обещава ли, плащали и тн. Освен в един много ярък случай, когато ме излъгаха и още помня. Бях последна година в ДГ и много боледувах от ангина. Накрая ми препоръчаха нагревки. Оставиха ме в една килийка с гадна миризма и аз станах и избягах. Никой не беше в състояние да ме върне, в чудо се видяха, защото иначе бях много тихо и послушно дете. Накрая майка ми ме попита какво искам, за да продължа нагревките. И аз казах малък куклен ски фризьорски салон и да ме заведат на кино на "Д-р Ох, боли" Геройски изтърпях 10 нагревки. Купиха ми играчката, как и се радвах само! Но не ме заведоха на кино, като казаха, че лентата се повредила. Много мъчно ми стана и години след това го натяквах.
След няколко десетилетия, синът ми в първи клас го пращат заради проблеми с гърлото на нагревки в същата поликлиника. Направо се смразих, като влязох и първата ми работа беше да изтърся детския си спомен, при което ми направиха забележка да не плаша детето. Синът ми, абсолютен бяс и своен равен по онова време, изтърпях  си нагревките без "подкупи" Joy
Пиша го за забавление, но не одобрявам лъжите, а пък ако направиш това, аз-онова-съвсем. Понякога съм давала пари за нещо, което е направил в повече от ежедневни задължения, но рядко и без предварителни пазарлъци. Понякога купувам подаръци без повод, но не само на него, на близките си също, както и те на мен.
За премълчаването, случва се, но целенасочена лъжа-не.
А понякога му казвам неща, които могат и да го засегнат, но не си пестя мнението. Имаше някаква постъпка на негови уж приятели, която не одобрих, а той защитаваше. Ами, доста директна бях в оценъчните изказвания.

# 464
  • Пловдив
Моя си получи подаръка рано-рано Simple Smile ама така пожела...макара за въдицата. Сравнително евтина била - 150кинта.

Я кажете даскалото как е? Simple Smile аз се газирах на това, че само 3-ма от старите учители са оставили...всичко друго е сменени кадри.

Общи условия

Активация на акаунт