Пубертетът при момчетата - тема 11

• 50 817
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
До кръста...?

# 511
_re_ge, моля, ако някой ден реши да я подстриже, задължително да я дарите на онкоболните!

# 512
Да...той е в сферата на изкуствата. Там не се гледа на това с лошо око. Да се подстриже - абсурд. Сега щял да си пуска бакенбарди. Joy "Girls don't cry over Louie, Louie wouldn't cry for you..."
Но той е  от големите тийнове. Прави 16 след няколко месеца. 190, 80 кг, 47 крак.

# 513
  • Пловдив
Вярно е голям Simple Smile
Казах "дълга" и се учудвам, понеже моя с 1 пръст коса не се оправя и го мързи, камоли с такова косище Smiley Та, браво!

# 514
  • София
Да...той е в сферата на изкуствата. Там не се гледа на това с лошо око. Да се подстриже - абсурд. Сега щял да си пуска бакенбарди. Joy "Girls don't cry over Louie, Louie wouldn't cry for you..."
Но той е  от големите тийнове. Прави 16 след няколко месеца. 190, 80 кг, 47 крак.

Ха, преставих си го като някой рок/метъл звезда, по който въздишат всички тийнки (и не само).

# 515
Момичета, препоръчайте дерматолог в София. Козметичката е казала, че вече има нужда и ежемесечно почистване не е достатъчно.

# 516
  • Перник

Ха, преставих си го като някой рок/метъл звезда, по който въздишат всички тийнки (и не само).

И аз така Simple Smile

Мааалеее, още ми е пред очите разкошната коса на един младеж, който беше точно зад нас на Sonisphere 2010 - гъста, черна, лъскава, на вълни коса до кръста Heart Eyes

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 11:01 от SvetlaK

# 517
И моят върви в тази посока. Височината и килограмите ги е докарал, сега пуска коса. Обаче няма общо с изкуството, него новите инженерни технологии го влекат.

# 518
Момичета, препоръчайте дерматолог в София. Козметичката е казала, че вече има нужда и ежемесечно почистване не е достатъчно.
За момента съм много доволна от М.Венелинова в Доверие. От другия месец няма да е вече там и ще я следваме( с тийна), където и да отиде.
https://superdoc.bg/lekar/d-r-mariana-venelinova-3076

# 519
Благодаря, излиза, че вече е на този адрес в Манастирски ливади, който ми е супер удобен:
Дерматологичен център Вивадерм
София · ул. Проф. Велизар Велков 4.

# 520
Тя там е от преди, заедно с Доверие. Дано останете доволни и вие, моя тийн е впечатлен от чувството и за хумор, не била "сухар" като повечето лекари...

# 521
Благодаря!
А на Вашето дете какво лечение предписа?
Нямам си представа как се лекува акне, аз не съм имала нито една пъпка като дете ...

# 522
В четвъртък вечерта ще мога да споделя по-подробно за акнето, сега лекува други кожни проблеми-вид екзема и себореен дерматит .

# 523
  • Русе
В четвъртък вечерта ще мога да споделя по-подробно за акнето, сега лекува други кожни проблеми-вид екзема и себореен дерматит .

А какво изписа за себорейният дерматит?

# 524
  • В заешката дупка
Големият ми син имаше доста тежко акне. Бузите, челото и горната част на гърба бяха покрити с червени възпалени пъпки. Ходихме при дерматолог, който първо му предписа по-лекото интензивно лечение с антибиотик за вътрешен прием, комбиниран с Differin за мазане на пъпките.

След около 3 месеца нямаше никакъв ефект и се премина на по-агресивно интензивно лечение с Decutan (isotretinoin), който образно казано “изсмуква” мазнините от клтеките. За 6 месечното лечение ходи 2 пъти на кръвни проби и преглед при лекаря. Следят се стойности разни и как се отразява на организма. Сериозно лекарство е това. Един от страничните  ефекти е и изсъхване на устните, ама много, дори с нацепване. Трябваше да ги маже четно. Дерматологът беше казал поне 10 пъти на ден. Е, моят синковец не го правеше толокова често, та му се цепеха устните редовно. От 2 месеца вече е спрял лекарствата. Засега пъпките не се връщат.

Това са снимки няколко дни след началото на лечението (второто) и няколко дни след спиране на лекаратвата. Започна лечението на 16 г като беша. Сега е вече на 17.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 11:04 от ЧеКа

Общи условия

Активация на акаунт