Пубертетът при момчетата - тема 11

• 49 982
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
В контекста на дискусията за акнето, вижте какво има от днес

надявам се да не се приеме като реклама

# 556
  • Пловдив
Ей, да го беше постнала преди 2 дни ... водих го сина ми вече при една доцентка, Но! Това не пречи и на трето мнение...Благодаря!

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 14:50 от mystic woman

# 557
  • София
Здравейте,

включвам се в темата с тинейджър на 13г. и половина.
Интересно ми е вашите синове с какъв вечерен час са ,кога се прибират ? Предполагам има разлика лятото и сега , когато вече са на училище и се стъмва по-рано.

Моят син през лятото се прибира към 21 - 21.30 ч. най-късно, а сега преди да се стъмни ..към 20ч.,като не излиза всеки ден, а 2-3 пъти в седмицата. Да отбележа, че живеем в къща в град ,в който няма толкова движение като в София, но пак е доста оживено. Повечето се познаваме, но въпреки всичко ме е страх ,а той все мрънка , че другите стоят до по-късно.

# 558
Tintina,
Благодаря! Не успях да запазя час за реална консултация, но попълних онлайн анкета в Healee, където се очаква да получа код за безплатна онлайн консултация.

# 559
Моят 13г тийн се прибира 22-23ч лятото, сега около 21.

# 560
На почти 17, досега се е случвало два-три пъти да се прибере след 21часа- от рождени дни и в началото на лятото-от концерта на  училището. Той няма какво да прави и къде да ходи до по - късно, обикновено се прибира към 19-19.30 от уличен фитнес с приятели. Дори сега, като почна училище две седмици беше втория смяна и се прибираше след 20ч.
Обяснила съм му законовите последици от прибиране след 22ч и че пари за глоби нямам.

# 561
  • София
Май писах наскоро - на 16, лятото се прибираше преди 10, сега обикновено около 8 - 8.30. Или се обажда, че ще се забави, казва къде е и защо се налага да остане до по-късно. Няма проблем от наша страна, щом се обажда.

# 562
Не искам да оспорвам полезността на кампанията "заедно сме", но ще споделя в скрито лични наблюдения от предишни години
Скрит текст:
Водила съм големия ми син два пъти в различни години и на различни места( кожния диспансер и ВМА) в рамките на кампанията и навсякъде  част от лечението беше тестери на продукти от спонсора. Във ВМА бях изненадана от млада лекарка, която му предписа Доксициклин за три месеца. Не се повлия изобщо на състоянието му.

В Кожния лечението беше само с тестери на Б.и диета( без газирано, шоколад, млечни).
Дано за тези 4 години след последното ни посещение за други тийнове има по-добър резултат . Знам, че при всеки е различно, стискам палци децата ни да преборят акнето.

# 563
  • Пловдив
И аз не очаквам кой знае какво и дори "зарибяване" да ползваме техните услуги, ама все пак е мнение...
А къде е по-добре в дермат.клиника или в кожна такава...?

Не искам да оспорвам полезността на кампанията "заедно сме", но ще споделя в скрито лични наблюдения от предишни години
Скрит текст:
Водила съм големия ми син два пъти в различни години и на различни места( кожния диспансер и ВМА) в рамките на кампанията и навсякъде  част от лечението беше тестери на продукти от спонсора. Във ВМА бях изненадана от млада лекарка, която му предписа Доксициклин за три месеца. Не се повлия изобщо на състоянието му.

В Кожния лечението беше само с тестери на Б.и диета( без газирано, шоколад, млечни).
Дано за тези 4 години след последното ни посещение за други тийнове има по-добър резултат . Знам, че при всеки е различно, стискам палци децата ни да преборят акнето.
Вие как сте сега? Справихте ли се? На какво лечение сте?

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 15:17 от mystic woman

# 564
Просто споделям мнение, извинявайте ако е прозвучало грубо!
Младежът вече е на 20г и може би се умори от дългогодишните опити за справяне с проблема, та е на етап "остави ме на мира, явно ще съм си така..."
Затова се мъча, ако мога да овладея положението при 16 годишния-пробваме пък ще видим.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 19:55 от denyil

# 565
  • Пловдив
А сега с какво лекувате? За предишното разбрах Simple Smile
При моят повечето са белези и червени петна.

# 566
Сега лекувам само "малкия" със Зинерит.

# 567
Denyil, това нещо Зинерит лосион ли е, крем ли е, таблетки ли са, в България ли го купуваш? Защото ако е антибиотичен лосион на спиртна основа, то това е скъпият вариант на силициловият спирт+антибиотично прахче споделен тук.

# 568
Denyil, това нещо Зинерит лосион ли е, крем ли е, таблетки ли са, в България ли го купуваш? Защото ако е антибиотичен лосион на спиртна основа, то това е скъпият вариант на силициловият спирт+антибиотично прахче споделен тук.
Моя син също го ползва понякога - Зинерита.
Аз лично не бих го заменила с бърканият лосион за да спестя 5 лева.
В съдържанието на Зинерит има и дриги съставки :
Полученият комплекс от еритромицин и цинков ацетат дихидрат се разтваря в алкохол, към който е прибавено вещество (диизопропилов себакат), омекотяващо кожата.

В случай, че няма нищо омекотяващо в състава кожата се пресушава. Това води до обратният ефект защото тя се опитва да се регенерира като произвежда все повече серум.

# 569
  • София
Бърканият лосион няма за цел да спести 5 лв, а да действа. Рецептата е от кожен лекар. Може да се добавят и няколко капки глицерин, но обратен ефект не е наблюдаван.

Общи условия

Активация на акаунт