Пубертетът при момчетата - тема 11

• 49 949
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
Сега, като слагате снимки и коментирате си давам ясен отчет, доколко акнето на сина ми е несериозно. Има си пъпки, но не е като това по снимките . Благодаря ви че ме образовате. Подобно беше челото му по слепоочията лятото 2021, но пак в малко по-лек вариант. Сега виждам че има проблеми и в областта на бакенбардите който растат и силно се къдрят ( той е с вълнист коса), но пак лосионът видимо му действа, а допълнително омазняване или опъпчване специално след лосиона не виждам. Тази седмица специално си направих експеримент с две пъпки на гърба му - подкожни без връх, надути до ситуация да ги усеща дискомфортно. Беше на място където да мажа аз и сътветно да наблюдавам. След второто намазване пъпките се бяха смалили до неузнаваемост и видимо на изчезване. И така с намазване сутринта и вечерта  - след 24 часа почти нищо. За мен е уникално и много ефективно, но явно за умерени случаи на акне.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 19:50 от _re_ge

# 571
Моят се маза само две вечери с правения лосион и вече наистина се вижда ефект! Фармацевтът му е казал да не използва клечка за уши, а памучен или тампон за грим, защото е добре да се намаже и малко от околната кожа, не само пъпките.

Аз бях напълно невежа по темата за разликата между пъпки с връх (каквито единични бройки съм имала между 30 и 40 години по брадичката, и които се свързват с хормонални проблеми) и истинско, сериозно акне. Като му пипнах лицето, усетих колко са на дълбоко зачервяванията, видях как на някои места, където вече е заздравяло, са останали малки дупчици...

Скрит текст:
За съжаление сме му предали най-лошото от гените си по отношение на кожата - бяла, тънка и нежна като моята, и склонна към акне като на баща му.

# 572
И аз се интересувам за алтернатива на забъркания лосион, дали Зинерит става?
Няма как да си забъркам лосиона, за съжаление; защото АБ без рецепта не мога да си купя. И изобщо не знам какво да обяснявам на аптекарката. Тук е строго, дори са глицерин за ме питали за какво го купувам...

# 573
Катерица, Зинерит, ако изобщо намериш някъде, съдържа антибиотик и пак е rezeptpflichtig.

# 574
Видях, че го има в нета; ще взема рецепта, разбира се.

# 575
Може ли линк на лични? Благодаря!

# 576
Момичета,  извинявам се че съм заформила лек спор , но Мистик ме попита за лечението ( от 29.09 е в сила) и споделих, че е със Зинерит. С рецепта е и разбрах, че май трудно се намира.

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 20:34 от denyil

# 577
И аз се интересувам за алтернатива на забъркания лосион, дали Зинерит става?
Няма как да си забъркам лосиона, за съжаление; защото АБ без рецепта не мога да си купя. И изобщо не знам какво да обяснявам на аптекарката. Тук е строго, дори са глицерин за ме питали за какво го купувам...

Ако имаш кой да ти изпрати, с куриер ще стане бързо. Защо е чак толкова строго? То е вярно, че не е редно хората да се самолекуват, ама чак пък толкова, та чак за глицерин...?!?

# 578
  • Пловдив
Дано не досаждаме на другите, ама ... да питам тоя бъркан лосион дали може да се ползва на голяма площ като гърба?
А Епидуо никой ли не ползва?

# 579
Soul Free, от България е забранено да се пращат лекарства по пощата. В допълнение, трудно е да се организира някой да ми прати.
Остава вариант, евентуално, при следващо мое пътуване- сама да се опитам да си набавя продуктите, а кога бъде то- не е ясно. До тогава само с подръчни лосиончета с чаено дърво и козметичен сапун, едва ли ще е добре.
Акнето при сина ми е упорито и болезнено, та явно ще трябва да сменим средствата. Оставам с надеждата за Зинерит, като опция за ефикасна помощ.

# 580
  • Пловдив
Добре, де Катериица, не мога да повярвам, че където и да сте в чужбинско, няма адекватни дерматолози и кремове/лечение Thinking
И моя сега има две такива дебели, подкожни и болящи. Мажем, ама...
От вчера пие и пробиотик и таблетките Акне аут, вит.В2 също.

# 581
mystic woman, има адекватни специалисти, както и кремове и лечение, със сигурност. Не ставаше дума за тях, а за набавяне на продукти от аптечната мрежа.

# 582
mystic woman, има адекватни специалисти, както и кремове и лечение, със сигурност. Не ставаше дума за тях, а за набавяне на продукти от аптечната мрежа.
Няма идея къде си, но аз пращам по БГ пощи лекарства и винаги са пристигали.
И по Спиди само че за някои държави става.

# 583
  • Deutschland/HE
За Германия Спиди и Български пощи не приемат лекарства, с ДХЛ става, но цените са сериозни.
Катерица, ако имаш кой да ти изпрати рецептата на бланка по вайбър/WhApp, в аптеката ще ти я направят. Скоро така купувах лекарство за онкоболен и изпращах.

# 584
Да купиш свободно АБ като при нас  в Австрия не става. Също за там бг пощи и спиди не приемат не само лекарства но и хранителни добавки примерно авирон рапид, разтворими витамини, стрепсилс, екомер... Даже се мръщеха на ароматни масла за дифузер, но ги пуснаха на мой риск ( те си и пристигнаха де) . Познати  ми казаха че всичко било много хлъзгаво какво точно може и ако служителят ти е познат да ги забуташ някъде из багажа и готово , но аз нямам такива.

Общи условия

Активация на акаунт