Паническо разстройство - 54

• 51 670
  • 895
  •   1
Отговори
# 105

Благодаря за полезният отговор.Изпих едно две,предполагам няма да се задържи много.Ще помисля друг вариант или ще се насоча към терапия и четене.Ако вие се сещате за нещо съм отворена към предложения.Мислех за Прегабалин,коментиран отдавна с моя лекар.
Накратко за мен имах паник атаки,започнали в 2016,прерасмнали в разтройство,Велаксин ,около година.През това време тотално елиминираха всички неща в живота си ,които ме докараха дотам,започнах редовен спорт,не надебелях,както чета тук.
Проблема ми е ,че не мога да забравя ,какво се случи и постоянно мисля да не се повтори.Без кой знае какви физически симптоми.Не приемам нищо вече.Все пак ,смятам ,че е удачно да има профилактика на билкова основа.

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 08:21 от bubanka

# 106
Профилактика няма, защото не е болест. Обикновено след като отмине, един вид мозъка става "дебелокож". Не ще рецидив не може винаги да стане, но все пак е рядко. Най доброто е спорт, хранене и развлечения. От велаксин не се качват килограми. А прегабалин не е лошо, в началото е малко тегаво с него.

# 107
Профилактика няма, защото не е болест. Обикновено след като отмине, един вид мозъка става "дебелокож". Не ще рецидив не може винаги да стане, но все пак е рядко. Най доброто е спорт, хранене и развлечения. От велаксин не се качват килограми. А прегабалин не е лошо, в началото е малко тегаво с него.
Споделям напълно мнението ви и благодаря за отговорите.Като се сетя в началото какъв ад беше,мислех,че е необратимо.Ако мога на някой да бъда полезна ,ще се радвам.

# 108
Здравейте, някой да е приемал бетаблокер, заради висок пулс причинен от паник атаки? Бях на кардиолог, предписа ми бета блокер пропранолол, но се притеснявам да го почна, поради спирането му после.Уж бил безобиден и го давали на бременни(аз не съм бременна), но все пак колко би било безобидно едно лекарство.....
Психиатърката ми я посещавам вече 3 пъти на края на месеца и тя продължава да си държи да пия Деанксита и не желае да ми предпише друго, дори ми го увеличи на 2 таблетки дневно. И се чудя дали да отида при друг вече. Единствено ми изписа ксанакс 1 блистер за спешни случаи,като каза да пия по половинка.

# 109
  • София
Георги, последното ти мнение ми е от невероятно голяма полза.
През миналото лято започнаха паник атаки, положението беше овладяно с терапия + антидепресанти. И в момента приемам ежедневно серопрам. Тогава майка ми го отдаде на работата ми и понеже е от старата школа, директно ме беше обявила за луда. Нещата, както казах, все пак се нормализираха.
В понеделник започнах нова работа, но веднага усетих, че не е за мен и реших да се върна на старото място. Съответно майка ми изпадна в истерия да не започнат отново паник атаките и оттогава насам не мога да спра да го мисля и да се страхувам да не се окаже права. Засега се държа, но непрекъснато си вменявам симптоми...

# 110
А, да ви попитам някой ходил ли е при Мария Папазова, холистичен лекар?

# 111
Здравейте, отдавна не съм писал. Преди няколко дни на скенер ми откриха малка диафрагмална херния, след като имам от известно време болка под лявото ребро. Случи се докато тренирах във фитнеса. Докторът ми каза че уж ще се прибере до 1 месец , но навсякъде чета че не се прибират тези хернии, стават по-големи и създават много проблеми,налага се операция понякога, та не знам. От тогава съм притеснен, постоянно го мисля и не се чувствам много добре, вероятно от тревожността. Другата седмица съм на гастроентеролог да видим какво ще каже. Някой ако има или е запознат с подобен проблем?

# 112
Здравейте, отдавна не съм писал. Преди няколко дни на скенер ми откриха малка диафрагмална херния, след като имам от известно време болка под лявото ребро. Случи се докато тренирах във фитнеса. Докторът ми каза че уж ще се прибере до 1 месец , но навсякъде чета че не се прибират тези хернии, стават по-големи и създават много проблеми,налага се операция понякога, та не знам. От тогава съм притеснен, постоянно го мисля и не се чувствам много добре, вероятно от тревожността. Другата седмица съм на гастроентеролог да видим какво ще каже. Някой ако има или е запознат с подобен проблем?
Ако е малка и механична, се прибират сами. Но е възможно и да се влоши ( в повечето случай ). Не е страшна операция, спокойно. Дори вече ги правят без пълна анестезия.

# 113
А дали ще трябва да спра да тренирам нацяло? Защото засега ми казаха да внимавам с коремните мускули и много големи тежести, но за друго не.

# 114
Rescue на д-р Бах стават и за деца, но аз лично бих се въздържала на този етап да давам на тийн. Ако стане нетърпимо, тогава. Иначе за възрастни за напълно ОК, стига да действат, разбира се. На мен ми действаха само в началото.
Триптозин- нямах кой знае какво подобрение.
Ремотив- никакъв ефект или поне при мен не видях
Магнезий диаспорал- добре действа при изтръпвания, крампи, бодлички
Симпатил- действа като валериан, мента, глог
Дормиплант- без особен ефект

Деанксит- не видях много плюсове
Бринтеликс- на мен ми действаше ужасно зле
Лирика- също неприятно въздействие
Велаксин- също не беше моето хапче
Ксанакс- пих 2 дена преди време и ми беше много зле.
Засега Аритави + Флуанксол = добро действие и доста кг
Лексотан - намалих до 1/4 на ден и замествам с Неврорелакс преди сън + валериан, мента, глог и лавандула през деня + вит Д и Б12

Всичко ми е било предписано от лекари и давам само лично мнение в резултат на няколко годишна борба с тревожност и хипоходрия.

# 115
А дали ще трябва да спра да тренирам нацяло? Защото засега ми казаха да внимавам с коремните мускули и много големи тежести, но за друго не.
Уместен въпрос. Отговора е и да, и не. Прехвърляте на кардио, няма как с тежести известно време, за да не се влошат нещата. Частично може да се тренира гръб, рамена, гърди.

# 116
  • София
Уместен въпрос. Отговора е и да, и не. Прехвърляте на кардио, няма как с тежести известно време, за да не се влошат нещата. Частично може да се тренира гръб, рамена, гърди.

Георги, обръщам се към теб със следния въпрос - малко по-назад писах за страх от връщане на паник атаките. За да "пресека" положението, вчера и днес към серопрама добавих флуанксол. Колко дена е приемливо да комбинирам двата медикамента, страх ме е от пристрастяване...

# 117
След 10 дневен прием на Золофт го спрях по препоръка на психиатъра,който смята,че не ми понася(имам доста странични реакции) и ме вика тази седмица да заменим с нещо друго.Въпросът ми е след като го спрях от раз колко време е нужно да се изчисти организмът ми от него?

# 118
  • Пловдив
Здравейте, от 40 дни пия серопрам за депресия, а все още нямам ефект, освен леко притъпяване на тревожността, но изпитвам огромна апатия. Според двама лекари трябва още да изчакам, но вече нямам сили и мисля, че завинаги така ще си остана. Много зле се чувствам, просто нямам интерес към живота, нито радост. Дните са едни и същи , сиви. Искам да питам хората, които са пили серопрам за депресия или някакъв друг АД, колко време им е отнело хапчето да помогне и също така възможно ли е АД да доведе до апатия? Благодаря Ви

# 119

Георги, обръщам се към теб със следния въпрос - малко по-назад писах за страх от връщане на паник атаките. За да "пресека" положението, вчера и днес към серопрама добавих флуанксол. Колко дена е приемливо да комбинирам двата медикамента, страх ме е от пристрастяване...
Ама как така сами си добавяте медикаменти?!?

Общи условия

Активация на акаунт