Паническо разстройство - 54

• 51 772
  • 895
  •   1
Отговори
# 165
Получавате ли паник атаки, независимо че сте на АД? Аз съм получила 2 за 5 месеца (не са много силни, но след това съм на парцал). Очаквах, че като пия АД 5 месеца и няма да имам паник-атаки. Нормално ли е това? Днес пих и 1/2 Клонарекс, заради ПА, но той направо ме събори - едва си държа отворени очите. И при вас ли е така?
И още нещо - АД премахна ли ви натрапчивите мисли, че все все от нещо сте болни (при мен е свързано със страх от инфаркт и инсулт)?
Притъпяват се мислите, но при мен не изчезват напълно. За ПА е нормално. Много трудно някой се е излекувал напълно от тях за цял живот.
Sunflower29, АД често водят до ИР, постоянен глад и качване на кг.

Благодаря за отговора. При мен също се притъпиха тези мисли, но от време-навреме изскачат и ми скапват настроението за дни наред. Особено, ако нещо ме заболи, или ми изтръпнат крайниците. Тогава дни наред очаквам, че ще получа инфаркт или инсулт Sad Отвратително е.

Т.е. да не се изненадвам, че получавам ПА, въпреки АД?

И има ли някакъв период, за който се счита, че е най-малко необходимо да се пие АД (ясно, че при всеки е различно и каквото каже докторът), но да се ориентирам дали тези за 5 месеца, е очакваният към момента резултат? Не мога май ясно да формулирам въпроса си Sad

# 166
Всичко е индивидуално.

Забелязвате ли засилване на симптомите около големи земетресения?
Тези дни имаше няколко.

# 167
От 1 месец пия Флунаксол,влезнах горе долу в нормалното ежедневие,но ето в неделя и вчера пак се появи някакво вътрешно напрежение,вчера едно усещане че искам да си говоря сам на моменти;като се движа и правя нещо го няма;но в момента в който седна,че трябва да чета за изпити, се появява и започвам да цъкам по тел и отминава,сякаш ме разсейва,.Възможно ли е флунаксол да не действа вече,днес съм на преглед при психиатъра...

# 168
Колко време ви е нужно да се възстановите след ПА? На мен ми е втори ден и още не съм съвсем ок. След ПА имате ли схващане и болка в мускулите и тръпки по цялото тяло?

# 169
  • София
Зависи колко  силна е била ПА. По-леките един  два дена са достатъчни. При по-силните ми  трябват поне 3-4 дена за да се оправя напълно, а понякога и повече.

# 170
Зависи колко  силна е била ПА. По-леките един  два дена са достатъчни. При по-силните ми  трябват поне 3-4 дена за да се оправя напълно, а понякога и повече.

Благодаря за отговора. Да се успокоя, че е нормално. А какви са ти усещанията при възстановяването? И пиеш ли АД?

# 171
  • София
Зависи колко  силна е била ПА. По-леките един  два дена са достатъчни. При по-силните ми  трябват поне 3-4 дена за да се оправя напълно, а понякога и повече.

Благодаря за отговора. Да се успокоя, че е нормално. А какви са ти усещанията при възстановяването? И пиеш ли АД?

Нищо не пия, мъча се. Първо  е пълното изтощение и  треперенето. Физически симптомите минават сравнително бързо. Психическото възстановяване е по-бавното при мен. Докато  ми просветне и осъзная,  че съм  добре си минава време. После идва страха да не се повтори и тн..

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 18:28 от Ellie_0001

# 172
Здравейте, включвам се в темата и аз за съжаление.  Скоро ми откриха хиперфункция на щитовидната жлеза,което е свързано с учестен пулс,задух,гадене,усещане за бучка в гърлото,треперене. Заради това състояние започнах да получавам паник атаки, като това се случва винаги навън или на път. Ужасно е защото имам бебе на 8 месеца и излизането с него е ежедневно. Няма как да го затворя и то да страда,заряди моите страхове, а те са именно да не умра най-вече да се задуша, да не припадна и детето да остане само на улицата и подобни.Много е мъчително. Има ли майки в това състояние и как се справят ?

# 173
Здравейте, включвам се в темата и аз за съжаление.  Скоро ми откриха хиперфункция на щитовидната жлеза,което е свързано с учестен пулс,задух,гадене,усещане за бучка в гърлото,треперене. Заради това състояние започнах да получавам паник атаки, като това се случва винаги навън или на път. Ужасно е защото имам бебе на 8 месеца и излизането с него е ежедневно. Няма как да го затворя и то да страда,заряди моите страхове, а те са именно да не умра най-вече да се задуша, да не припадна и детето да остане само на улицата и подобни.Много е мъчително. Има ли майки в това състояние и как се справят ?

Ще мине когато вкараш хормоните в по нормални стойности. За около месец и половина.. Аз бях с Хипер+Хашимото

# 174

Знам, че не е успокоение, но не си единствена. Аз също изпитвам ужас, че ще стане нещо с мен пред очите на детето ми. И като си го помисля това, паниката става още по-голяма. Стигнала съм до там, че се страхувам да остана сама с детето вкъщи.

Ако е проблем с щитовидната жлеза, когато започнеш терапия, нещата ще се нормализират. Но, ако продължаваш да изпитваш паника и страх, съветът ми е да посетиш психиатър. С правилното лечение, те ще бъдат овладени. Не чакай твърде дълго да се справиш сама. Излишно е. Само ще загубиш време и нещата могат да се влошат. Повечето от нас тук са минали по този път, опитвайки се да се справят сами. Поне аз не успях.

# 175
Получавате ли паник атаки, независимо че сте на АД? Аз съм получила 2 за 5 месеца (не са много силни, но след това съм на парцал). Очаквах, че като пия АД 5 месеца и няма да имам паник-атаки. Нормално ли е това? Днес пих и 1/2 Клонарекс, заради ПА, но той направо ме събори - едва си държа отворени очите. И при вас ли е така?
И още нещо - АД премахна ли ви натрапчивите мисли, че все все от нещо сте болни (при мен е свързано със страх от инфаркт и инсулт)?
Аз също получих 2ПА,4 месеца след прием на АД..получих ги два последователни дни по 1 ПА...после съм получавала но много леки..минават за минутки...

При спирането на флуанксола,както и на серопрама имах много физически симптоми..адски силно главоболие,което не минаваше от никакви хапчета,горещи вълни,гадене,липса на апетит и малко сърцебиене...най продължителни бяха главоболието и гаденето,но отминават...

# 176
Скрит текст:
Аз също получих 2ПА,4 месеца след прием на АД..получих ги два последователни дни по 1 ПА...после съм получавала но много леки..минават за минутки...

При спирането на флуанксола,както и на серопрама имах много физически симптоми..адски силно главоболие,което не минаваше от никакви хапчета,горещи вълни,гадене,липса на апетит и малко сърцебиене...най продължителни бяха главоболието и гаденето,но отминават...

Много благодаря за отговора. А имахте ли натрапчиви мисли, докато бяхте на АД? При мен са по-рядко от преди, но ги има и ме държат по няколко дни, когато се появят.
Аз все още съм на АД и 2-3 пъти съм пила при необходимост 1/2 Клонарекс. Не знам защо очаквах, че като съм на АД и всичко изведнъж ще бъде ок и докато го пия, ще съм наред. Но явно си трябва още време и 5 месеца са недостатъчни.
ПА е много страшно, но сега периодът на възстановяване е не по-малко гаден. Побърква ме това изтръпване на крайниците (при мен всичко е в лявата страна и това още повече ме паникьосва), мравучкането и болката в мускулите. И само се питам дали е нормално това. Sad

# 177
  • София
Може ли  да обясните какво точно са натрапчивите мисли. Как ги  разпознавате ,  че са натрапчиви ,  а не обикновени мисли.

# 178
Скрит текст:

Много благодаря за отговора. А имахте ли натрапчиви мисли, докато бяхте на АД? При мен са по-рядко от преди, но ги има и ме държат по няколко дни, когато се появят.
Аз все още съм на АД и 2-3 пъти съм пила при необходимост 1/2 Клонарекс. Не знам защо очаквах, че като съм на АД и всичко изведнъж ще бъде ок и докато го пия, ще съм наред. Но явно си трябва още време и 5 месеца са недостатъчни.
ПА е много страшно, но сега периодът на възстановяване е не по-малко гаден. Побърква ме това изтръпване на крайниците (при мен всичко е в лявата страна и това още повече ме паникьосва), мравучкането и болката в мускулите. И само се питам дали е нормално това. Sad

Не при мен още на 2рия ден след започването на лекарствата се чувствах супер...но както споменах освен антидепресант аз пих и флуанксол близо година и половина и клонарекс близо година...клонарекс всеки ден сутрин,обед,вечер...флуанксол всяка вечер,АД сутрин.Преди да започна лечение имах същия страх от инсулт или инфаркт като теб,освен изтръпналите крак и ръка на мен ми изтръпна и лявата половина на лицето...което беше върхът...беше изтръпнала цял месец,имах и страх от задушаване,от задавяне...незнам по колко пъти на ден си мерех кръвното...нищо че не вдигах...за всеки случай...стягаха ме гърдите...всякакви екстри

# 179
Не при мен още на 2рия ден след започването на лекарствата се чувствах супер...но както споменах освен антидепресант аз пих и флуанксол близо година и половина и клонарекс близо година...клонарекс всеки ден сутрин,обед,вечер...флуанксол всяка вечер,АД сутрин.Преди да започна лечение имах същия страх от инсулт или инфаркт като теб,освен изтръпналите крак и ръка на мен ми изтръпна и лявата половина на лицето...което беше върхът...беше изтръпнала цял месец,имах и страх от задушаване,от задавяне...незнам по колко пъти на ден си мерех кръвното...нищо че не вдигах...за всеки случай...стягаха ме гърдите...всякакви екстри

Беше ми много полезен отговорът. Да се успокоя, че явно е нормално да се минава през всичко това и не съм сама.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 03:27 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт